Математична гра для учнів першого класу "Розумні метелики"

Про матеріал
Рекомендую для перевірки набутих знань з теми "Додавання і віднімання в межах 10".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математична гра для учнів першого класу«Розумні метелики»Підготувала вчитель Сташевська Н. В.

Номер слайду 2

Пропоную настільну гру " Розумні метелики". Цей практичний інструмент відповідає навчальному матеріалу, який опановують учні в першому класі з теми "Додавання і віднімання в межах 10". Гру доцільно провести для вправляння учнів в укладанні прикладів на додавання і віднімання, встановлення відповідностей між сумою і числом, різницею і числом.

Номер слайду 3

Я приготувала квіти з серединками - числами від 0 до 10 і метеликів з виразами на додавання і віднімання в межах 10 . З квітів ми зробили на підлозі галявинку. Метеликів вибрали діти( по 4- таке число випало на гральному кубику).

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Ми подивилися коротке відео про життя метеликів. А потім спробували побути розумними метеликами, які зможуть сісти на квіточку з правильною відповіддю. Під ніжну музику діти садили своїх метеликів на потрібну квітку. Гра викликала позитивне ставлення до навчання. Діти отримали моральне і розумове задоволення від гри. Діти не помітили, що навчалися. Вчитель отримав показник рівня досягнень учнів з теми. У дітей виникло бажання ще повернутися до гри.

Номер слайду 8

Швидкість лічби виникає в результаті тривалих тренувань. Планую провести ще цю гру. Наступного разу виберу квіти двох кольорів( білі- для віднімання, червоні - для додавання). Гру доцільно провести для вправляння учнів в укладанні прикладів на додавання і віднімання, встановлення відповідностей між сумою і числом, різницею і числом.

pptx
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку