Математичнi пазли для 1класу "Склад чисел 5 i 6"

Про матеріал
Метою роботи з математичними пазлами є розвиток обчислювальних навичок, логiчного та просторового мислення, уяви, фантазiї, пам"ятi молодших школярiв; на основi практичних дiй визначити варiанти складу чисел 5 i 6.
Перегляд файлу

Математичні пазли

Тема: Склад чисел в межах першого десятка.

Склад чисел 5 та 6.

 

Мета: на основі практичних дій з частинами малюнка визначити різні варіанти складу чисел 5 і 6 та засвоїти їх, розвивати обчислювальні навички, розвивати логічне та просторове мислення, уяву, фантазію, пам`ять, увагу.

Опис роботи

Пазл – це гра-головоломка, що представляє собою мозаїку, яку потрібну скласти з безліч фрагментів малюнка різної форми.

Математичний пазл  - цікава розвиваюча та навчальна гра, яка вимагає уважності, терпіння, акуратності та посидючості.

Для цього пазла було створено малюнок галявини з квітами та дощовою хмарою. У центрі хмарини – число 5, а в кожній з чотирьох крапель дощу – приклад зі складу числа 5. В центрі великої квітки – число 6. А в п`ятьох її пелюстках розташовані приклади зі складу числа 6.

Збираючи картинку, дитина не тільки пізнає зв`язки між частиною і цілим, але й розвиває математичні навички, логічне мислення і дрібну моторику рук.

При роботі з математичним пазлом у дитини з`являється необхідність  співвідносити частини предметів, їхні рухи стають точнішими та осмисленими, розвивається здатність самостійного ухвалення рішень та пошуку відповіді.

20180616_125353.jpg

docx
Пов’язані теми
Математика, 1 клас, Інші матеріали
НУШ
Додано
2 квітня 2019
Переглядів
1207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку