Математика в цифрах «День здоров’я»

Про матеріал
Математика в цифрах «День здоров’я» можна використовувати на уроках математики
Перегляд файлу

Математика в цифрах

«День здоров’я» 

Картинки по запросу "день здоров'я"

Здоров’я в цифрах

  1. Вода у річці містить 100% різних домішок. Пити воду можна, якщо домішок не більше 1%. Скільки джерельної води треба додати до 300 г річкової, щоб концентрація домішок була не більша 1%?
  2. Людина, що палить цигарку в абсолютно чистій атмосфері, вдихає повітря, забруднення якого в 384000 разів перевищує всі гранично допустимі норми. А якщо буде курити 5 чол., 10 чол.? Чому шкідливо перебувати у приміщенні де курять? Якої шкоди завдає куріння людині?
  3. Добовий раціон дорослої людини повинен містити 3/20 частини білків, 3/10 жирів, 11/20 вуглеводів. Виразіть ці складові у відсотках.
  4. Серце людини робить у середнь­ому 75 ударів за хвилину. Скільки ударів зробить серце за 70 років?
  5. Підраховано, що в класі на початку занять перебувають приблизно 452400 мікробів. А до кінця занять їх кількість збільшується в 5 разів. Скільки мікробів заселяють клас до кінця занять, якщо його не провітрювати на перервах?
  6. За кожен вдих-видих людина поглинає 20 см3 кисню і виділяє 175 см3 вуглекислого газу. Підрахуй, скільки поглинуть кисню і виділять вуглекислого газу учні твого класу.
  7. Відомо, що в середньому 80%  курців страждають захворюванням легень. Знайдіть кількість хворих, якщо курять 500 осіб.
  8. Кожна викурена цигарка скорочує життя курця. Загалом, люди які курять скорочують собі життя на 15%, що становить 8,4 року. Яка середня тривалість життя в Україні?
  9. В результаті куріння отримали різні захворювання 60 осіб. Підлітків серед них в 2 рази більше, ніж дорослих. Скільки підлітків могли залишитися здоровими? 

 

  1.  Визначити, скільки відсотків свого річного доходу витрачає на сигарети людина, що викурює одну пачку на добу, якщо пачка сигарет коштує 9 грн. 50 коп., щомісячна зарплата 3000 грн. (в місяці 30 днів)
  2. . Сьогодні вчені стверджують, що від наслідків куріння на планеті кожні 13 секунд помирає людина. Скільки людей від наслідків куріння помирає за один урок? Якої шкоди завдає куріння людині? Як можна захистити себе від цієї біди?
  3. Дітям 11-15 років на кожен кілограм своєї маси необхідно вживати в день 2,6 г білків, жирів - 2,3 г, вуглеводів - 10,4 р. Обчисліть, скільки повинен вживати в день білків, жирів і вуглеводів хлопчик 12 років, маса якого 36.9 кг?
  4. Обчисліть, скільки повинен кожен з вас вживати жирів, білків, вуглеводів, взявши для розрахунку свою вагу.
  5. Здоровий сон підлітка складає 1/3 доби. Сон Світлани становить 1/4 доби. Підрахуйте, скільки годин спить Світлана і буде її сон здоровим?
  6. Дитина повинна спати 11 год. на добу. Скільки годин на тиждень повинна спати дитина?
  7. Хлопчик ліг спати о 10 год. вечора і прокинувся о 8 год. ранку. Скільки годин спав хлопчик? Веде хлопчик здоровий спосіб життя?    
  8. В середньому людина за 70 років з'їдає 40 тонн продуктів, а води випиває на 5 тонн більше. На скільки тонн людина випиває води більше, ніж вживає продуктів?
  9.  Нормальний вагу людини умовно дорівнює його зросту в сантиметрах мінус 100. Можна вважати нормальним вага до 90 кг, зріст чоловіка становить 168 сантиметрів?
  10. Для нормального харчування одній людині потрібно не менше 7 кг солі на рік? Скільки солі потрібно сім'ї з 5 осіб?
  11.  Добова потреба організму дитини в кальції становить 1100 мг. Скільки кальцію потрібно дитині в тиждень, місяць?
  12. Вечірній прийом їжі повинен відбутися не пізніше 2 годин 30 хвилин до сну. У скільки треба повечеряти школяреві, якщо він, дотримуючись режим дня, повинен вранці встати в 7 годин в школу і при цьому нічний сон повинен тривати 10 годин?
  13. Щоб бути здоровим, людина повинна щодня вживати 3 г білка на кожні 4 кг ваги. Визнач кількість білків, необхідне для дитини масою 44 кг на один день.

 

docx
Додано
26 квітня 2023
Переглядів
581
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку