Матеріал до уроку (презентація) "Вставні слова (словосполучення , речення). Групи вставних слів і словосполучень за занченням"..

Про матеріал
Матеріал може бути використаний при вивченні теми "Вставні слова (словосполучення , речення). Групи вставних слів і словосполучень за занченням".(8 клас)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вставні слова (словосполучення , речення). Групи вставних слів і словосполучень за занченням

Номер слайду 2

Вставними називають такі слова, словосполучення, речення, що виражають ставлення мовця до сказаного, привертають увагу до змісту, повідомляють про джерело інформації. Втім, ласки виглядали ніжними, беззахисними істотами (Г. Пагутяк). На жаль, їх уже ніхто не скуштує (Г. Пагутяк). Вставні слова, словосполучення, речення не є членами речення, вони не пов'язані ні з головними, ні з другорядними членами речення. В усному мовленні вставні слова, словосполучення, речення виділяються паузою, а на письмі — комами. Між сполучником і вставним словом завжди ставимо кому. Якщо ж протиставний сполучник а (рідше але) стосується вставного слова, то він відокремлюється комою разом із ним. А може, щастя вже шукати нам не треба?Хлопець я молодий і, на думку багатьох дівчат, симпатичний.

Номер слайду 3

Групи вставних слів за значенням

Номер слайду 4

УВАГА!!!майже, приблизно, мовби, наче, неначе, тобто, особливо.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

pptx
Додано
8 лютого 2022
Переглядів
1123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку