Матеріал до уроку з предмету я досліджую світ. Які особливості води.

Про матеріал
Матеріал до уроку з предмету я досліджую світ для учнів початкової школи на тему: " Особливості води ". Сприяє формуванню наукового світогляду. Розвиває увагу, спостережливість, активність і самостійність учнів, способи пізнавальної діяльності.
Перегляд файлу

Які особливості води?

Вода має багато особливостей, але головна для нас та, що вона необхідна всьому живому. Вода хімічно нейтральна, хоч і розчиняє багато речовин. Ось чому вона так потрібна для життя. Густина води у рідкому стані більша ніж у твердому. Під час замерзання вона розширюється. У природі вода зустрічається у трьох видах- рідкому, твердому і газоподібному. Це відбувається тому, що між її двома атомами Гідрогену сильні зв'язки. Під час охолодження більшість речовин з подібною структурою атомів не замерзає до - 30 С. Вода ж замерзає за більш високої температури - 0 С.

Чому рослинам потрібна вода?

У рослинах води навіть більше ніж у людському тілі. Вона потрібна їм для побудови нових клітин, а також для перенесення поживних речовин від коренів до листя.

Чому піт охолоджує тіло?

Це відбувається тому, що піт практично весь складається з води, а воді потрібна теплота, щоб випаровуватися ( висохнути). Піт випаровується з поверхні шкіри, поглинаючи теплоту нашого тіла, що і викликає охолодження.

Скільки води в тілі ?

Вода необхідна практично кожній живій клітині, тому людське тіло на 2/3 складається з води. У жіночому тілі води менше, ніж у чоловічому, а в дитячому менше, ніж у жіночому.

docx
Додано
4 грудня 2021
Переглядів
254
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку