Матеріал до заняття: "Загальні правила безпеки для користувачів мережі Інтернет"

Про матеріал
Матеріал до заняття: "Загальні правила безпеки для користувачів мережі Інтернет" для здобувачів освіти 6-х класів ЗЗСО. Підготувала: вчитель англійської мови ЗЗСО І–ІІІ ступенів «Художньо-естетична гімназія» Торецької міської ВЦА Павлова Ганна Вадимівна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальні правила безпеки для користувачів мережі Інтернет. Презентацію підготувала:вчитель англійської мови. ЗЗСО І-ІІІ ступенів «Художньо-естетична гімназія» Торецької міської ВЦАПавлова Г. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Загальні правила безпеки для користувачів мережі Інтернет. Встановіть антивірусний захист. Бажано, щоб перевірка файлів здійснювалась регулярно та автоматично. Завжди встановлюйте оновлення програмного забезпечення. Розробники операційних систем, браузерів та іншого програмного забезпечення, як антивіруси, системи керування базами даних, офісні пакети програм регулярно випускають оновлення, які закривають виявлені вразливості. Використовуйте надійні паролі. Важливо вигадати складний для підбору пароль, особливо для вразливих технічних засобів, таких як Wi. Fi-мережі. Не використовуйте скрізь один і той самий пароль, змінюйте його регулярно (наприклад, раз на рік). Не зберігайте Ваші паролі в Інтернет-браузері. Використовуйте двохфакторну автентифікацію там, де це можливо.

Номер слайду 4

Загальні правила безпеки для користувачів мережі Інтернет. Приєднуйтесь тільки до перевірених Wi. Fi-мереж. Публічні та незахищені Wi. Fi-мережі дозволяють іншим передивлятись, що Ви відвідуєте в Інтернеті та які дані відправляєте. Встановлюйте програмні продукти тільки з офіційних джерел. Програмні продукти для Вашого комунікатора та планшету також можуть містити шкідливі програмні продукти. Тому, встановлюйте програми, дотримуючись ліцензій на їх використання, та тільки з легальних сайтів. Читайте відгуки інших користувачів перед встановленням, якщо вони доступні. Про офіційні джерела можна дізнатися з відповідної статті у  Вікіпедії, наприклад: https://uk.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome.

Номер слайду 5

Загальні правила безпеки для користувачів мережі Інтернет. Перевіряйте адреси веб-сайтів. Перевіряйте веб-адресу (URL) та сертифікат (зображення замку в адресному рядку Вашого браузеру, або адреса повинна починатися з https://..., що означає безпечне підключення), щоб визначити, чи не підроблений сайт Ви відвідуєте. Також, використовуйте закладки для веб-сайтів, які Ви часто відвідуєте. Також будьте уважні, відкриваючи абревійовані посилання, які часто використовуються у соціальних мережах. Не відкривайте повідомлення та незнайомі файли, які Ви не очікуєте. Не пересилайте спам. Будьте пильними та не відповідайте на підозрілі повідомлення, навіть, якщо Ви знаєте відправника. Приймайте тільки ті повідомлення, які Ви очікували отримати. Ніколи не залишайте спам, видаляйте його.

Номер слайду 6

Загальні правила безпеки для користувачів мережі Інтернет. Закривайте випливаючі вікна клавішами Alt+F4. Ніколи не клікайте «Згоден», «Ok», «No» або Х для закриття небажаного вспливаючого вікна — Ви можете випадково встановити шкідливе програмне забезпечення. Найкращий шлях закрити таке вікно — комбінація клавіш Alt+F4. Також можливо встановити фільтр випливаючих вікон (pop-up filter). Перевіряйте інформацію за допомогою різних джерел. Фейки ширяться в інформаційному просторі сотнями щодня. Навіть людина з достатньо розвиненим критичним мисленням може легко попастися на неправдиву інформацію, коли читає гортає стрічку в соціальних мережах, споживаючі інформацію фоном під час буденних справ. Скористайтеся ресурсом stopfake.org/uk для перевірки фейкових новин. 

Номер слайду 7

Загальні правила безпеки для користувачів мережі Інтернет. Подумайте перед тим, як викласти щось у мережу Інтернет. Дуже легко викласти інформацію у мережі Інтернет, але дуже складно прибрати її з неї. Тому, думайте перед тим, як викласти щось у Інтернет. Захищайте свої сторінки у соціальних мережах та будьте розбірливими у тому, кому дозволяєте доступ до власних профілів і даних. Якщо Ви ділитесь інформацією, впевніться у тому, що знаєте цю організацію і/або особу. Вкажіть скільки ця інформація може зберігатись та з якими ще організаціями і/або людьми вона може бути розділена ще. Дійте на власний розсуд. Якщо щось занадто добре, щоб бути правдою — це зазвичай не правда. Будьте пильні та не довіряте тим особам/технологіям/явищам, яких Ви не знаєте.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Будьте пильні та не довіряте тим особам/технологіям/явищам, яких Ви не знаєте! Дякую за увагу)

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 6 клас, Виховна робота
Інкл
Додано
28 лютого 2022
Переглядів
543
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку