Матеріали для дослідження. "Розробка та обґрунтування маршруту, що проходить через об'єкти Північної Америки, віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО".

Про матеріал
Метою даного дослідження є узагальнення знань учнів про природу Північної Америки та про унікальність її природних об'єктів, що віднесені до Світової спадщини ЮНЕСКО.
Перегляд файлу

ДОСЛІДЖЕННЯ

"Розробка та обґрунтування маршруту, що проходить через об'єкти Північної Америки, віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО".

image

В цьому випуску:

Йеллоустонський   1

національнийпарк

Національний           1

парк ГрандКаньйон

Національний           2

парк ВудБуффало

Біосферний ре-        2

Єллоустонський 80% території, на ре- Туристичні  національний парк зна- шті площі знаходять-

                                                        ходиться    в США,    на        ся степи. У заповід-                можливості

території   шта-    нику    налічується тів Вайомінг, Монтана   близько трьох тисяч та Айдахо. Парк відо-          гейзерів, найбільші з мий     численни-      них Пароплав і Стами гейзерами та інши- рий служака, що вими геотермічними об'є- кидає струмені гаряктами, багатою живою    чої води на висоту природою, мальовничи- понад 40 метрів з інми ландшафтами. Пло-            тервалом від 45 до ща парку — 898,3 тис.    125 хвилин. . В парку га..       є          290      водоспадів.

Єллоустон є домом

                                                                       Єллоустон          є

image

imageдля 67 видів ссав-

зерв Маріпоса–                       найпершим національ-         ців,285 видів птахів,                      Єллоустонський

Монарк                                            ним парком у світі.            16 видів риб,6 видів         національний парк є од-

засновано ним з найбільш відвідурептилій, 5 видів зе-

ваних у США.  Тут промноводних.

кладено 1770 км марко-

                                                                                                                                   26            жовт-         ваних стежок. З 1960-х

                                                                                                                        ня 1976 року Єллоус-         років його щорічно від-

    Зверніть  увагу          то́нський національ- відують не менше двох

    найперший націо- ний парк був визна- мільйонів туристів. У нальний парк у ний міжнародним 2006 році парк відвідасвіті  біосферним заповід- ли 2 870 295 чоловік.                

    imageНайвідоміший ником, а 8 верес- Дев'ять готелів (2 заповідник на ня 1978 року включе- 238 номерів), магазини, південному захо- ний до списку Світо- заправні станції більді Сполучених

                                                                                                                       вої               спадщини

Штатів Америки              шість кемпінгів управля лин.     Ліси    ЮНЕСКО      ються концесіонерами п

    Найбільший-          арку, на підприємствах національний яких в піковий період

парк Канади 

(влітку) зайняті 3 700

    Біосферний запо-    чоловік. Крім них в парвідник метелика ку працюють 800 посмонарх—

найдивовижнший   тійних і сезонних праціу світі           вників Служби націона-

    Туристичні мож-     льних парків США. ливості Північної

Америки


imageплато Колорадо. Загальна довжина каньйону становить 446 км, максимальна глибина його сягає 1,83 км, а ширина в середньому варіюється від 8 до 29 км. Гранд-Каньйон отримав статус національного парку в 1919 році, а вже в 1979 році його включили в список об’єктів всесвітньої спадщини. Незважаючи на те, що хоча Гранд-Каньйон і не є найбільшим чи найглибшим каньйоном в світі, проте, щорічно його відвідує більше 2 мільйонів людей з усього світу. І це зовсім не дивно, оскільки це колосальна ущелина з безладним скупченням круч, водоспадів, каньйонів, скель і печер, які утворилися ще близько 5 мільклімат істотно відрізняється, тому не дивно, що в ГрандКаньйоні є зона пустелі на самому дні ущелини, де температура повітря досягає +40 градусів за Цельсієм. У цій пустелі ростуть різні види юки і агави, а також численні кактуси. У той же час нагорі ущелини температура прогрівається всього до +15 градусів. Там виростають ліси з ялівцю, сосен, дубів і беріз.

Загальна кількість видів рослин в Гранд-Каньйоні досягає 1600. На його території проживає близько 90 видів тварин, птахів – понад 355 видів, а рептилій – близько 26 видів. У річці Колорадо водиться понад 20 різних видів риб і амфібій.

ції Альберта та Північно-західних територіях. Парк є найбільшим в Канаді і один з найбільших у світі. Парк розташований на північ від нафтоносних пісків Атабаски, між Невільничою річкою на сході та горами Карібу (3 1001 м) на заході. Велика частина

imageimage
Загальна площа – 44802 км . На території парку присутні трав’янисті прерії, болота і засолені лугові рівнини. Головна природоохоронна пам'ятка парку — стадо атабаських бізонів . У 2007 році чисельність атабаських бізонів становила 5 000 особин. Серед 227 видів птахів, які гніздяться в парку заслуговує на увагу рідкісний вид американських журавлів, пеліканів, соколів, білоголовий орлан, полярна сова. Фауна, яка охороняється представлена такими видами тварин: лосі, північний олень

Туристичні можливості

У 1983 році парк було віднесено до Світової спадщини ЮНЕСКО.           До парку можна потрапити з двох населених пунктів:      Форт Смит

(Північно-західні території і Форт Чипуян ( Альберта). В Форт Смит знаходиться головний офіс адміністрації Національного парку Вуд Баффало.

ликів. Пейзаж «Біосферного заповідника

Заповідник був створений з метою збереження місця зимівлі метеликів монархів (Danaus plexippus) та займає площу понад 56 тис. га. Метелики живуть на незначній частині парку з жовтня по березень. Узимку 2007—2008 років в Мексиці існувало дванадцять основних колоній цих метеликів, з яких вісім знаходилися на території парку, з них чотири відкриті для туристів.

Міграції метелика Монарх

imageimage
Мільйони метеликів подорожують на південь, з півночі Техасу до Мексики, де притримуючись тив логотип, присвячений 41річчю з дня відкриття Гори Метеметелика монарх» у Мексиці оживили мільйони комах з оранжево-чорними крилами. Це означає, що данаїда монарх знову прилетіли сюди на зимівлю з Канади, а заповідник офіційно відкрився для всіх шанувальників цих яскравих метеликів.

Природоохоронна територія пролягає через штати Мехіко й Мічоакан.

Ще два десятиліття тому чисельність монархів досягала одного мільярда. Однак нині метеликів залишилося набагато менше. Вони гинули під час міграції Канадою та США через розширення фермерських угідь. 

          Останніми роками влада Мексики,

Канади та США активізувала спільні зусил-

ля, щоб зберемонарх, і їх

чоакані буде відкритий до кінця березня. Попереднього сезону його відвідало 200 тисяч осіб.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Подрушняк Любов
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pdf
Додано
8 січня 2023
Переглядів
3106
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку