Матеріали для підготовки Доброго Діла (Гра "Сокіл" (Джура)

Про матеріал
Добре Діло рою "Боривітер". Розробка містить текстовий матеріал та презентацію за підсумками річної роботи рою
Зміст архіву
Перегляд файлу

Доброго дня!

Вас вітає рій «Боривітер»

Навчально – виховного комплексу «ДНЗ – ЗОШ І – ІІІ ступенів №15»

Слайд 1

  1. З радістю представляємо вам «Добре діло» під назвою: «Той, що творить добро, творить саме життя». Наше Добре діло не містить інформацію про діяльність нашого навчально – виховного комплексу, а розповідає тільки про наші ройові добрі справи, які були сплановані та здійснені учасниками рою разом з учнями школи, батьками, педагогами, громадою та, на нашу думку, вони відповідають ідейним принципам «Служити Богові, Батьківщині, ближнім».

Слайд 2

  1. Добрі справи, які ми здійснили привчають нас до самостійної благодійної діяльності, демонструють патріотизм, милосердя, уміння розуміти проблеми оточуючих та бажання безкорисливо допомагати своїм співвітчизникам заради миру і спокою в Україні, заради єдності нашої Батьківщини.

Слайд 3

  1. Хочу зазначити, що наше добре діло реалізовується вже третій рік постіль та всі заходи, які проведені, об’єднані спільною метою: добротворення.

На початку навчального року був складений орієнтовний робочий план роботи рою
«Боривітер», який ми намагалися виконати.  З планом роботи ви можете ознайомитися в текстовому варіанті, в розділі «Додатки».

Слайд 4

  1. Протягом навчального року учасники рою «Боривітер» працювали в трьох напрямках: Організація громадсько – патріотичних заходів, екологічні акції,  організація та проведення волонтерських акцій.

Слайд 5

  1. Хочемо познайомити вас із основним змістом завдань

Слайд 6

  1. І напрямок: Організація громадсько – патріотичних заходів, а саме: Посвята учнів 5 класу в «козачата»; Організація зустрічей з учасниками АТО;  Організація благодійних ярмарків («Осінній ярмарок», «Сорочинський ярмарок»); Виховні заходи та інсценізації (вшанування Героїв Небесної Сотні, до 75 річниці від дня визволення Сміли). Слайд 7 (фото)

Слайд 8

  1. ІІ напрямок: Екологічний, а саме: обладнання пункту збору відпрацьованих батарейок та проведення роз'яснювальної роботи серед учнів школи, батьків, жителів мікрорайону, громади; встановлення контейнерів для збору макулатури та пластикових пляшок;  Збір пластикових кришечок;  Прибирання території школи, мікрорайону, діюча екологічна варта. Слайд 9 (фото)

Слайд 10

  1. ІІІ напрямок: Організація та проведення волонтерських акцій, а саме: «Тварини – наші друзі» – допомога контактному зоопарку в с.В.Яблунівка; Збір коштів для лікування учня ЗОШ №7 Бойка Дмитра;  Допомога морякам , які служать на катері «Сміла»; Допомога учасникам АТО. Слайд 11 (фото)

Слайд 12

1 …Служіння може бути великим і незначним, публічним і таємним. Воно може виконуватися, як для друзів, так і для незнайомців. Його мотивом має бути любов.

2. …Саме любов до людей, любов до школи, любов до Батьківщини, до рідної України надихає нас на добрі справи. Дотримуючись принципу, що у світі немає нічого вищого, ріднішого та любішого, як рідна Україна, ми маємо віддати тільки найкращі справи та переконання цій землі. Коли людина віддає теплоту та доброту свого серця іншим, то вона і отримує назад силу  та натхнення на подальші добрі справи.

1. І хоча здатних на милосердний вчинок стає дедалі більше, кількість тих, хто потребує нагальної допомоги, не зменшується.

2. Проте, ми переконані в тому що разом – ми сила! І незламний дух має український народ! І все у нашій державі буде добре.

Слайд 13

  1. І, на завершення: під час виконання проекту «Той , що творить добро, творить  саме життя» було проведено багато заходів та різноманітних акцій, які мають високу суспільну значимість та відповідають нашим ідейними принципам.
  2. Інформація про усі заходи та акції висвітлені на сайті школи №15 та на сторінці школи у FB, також створені альбоми з добрими справами на гугл диску, з якими можна ознайомитися в текстовому варіанті доброго діла.

Дякуємо за увагу!

 

 

 

 

 

 

 

 

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звіт про проведене Добре діло «Той, що творить добро, творить саме життя»Рій «Боривітер» Загальна тема: добротворення Здійснений у НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів №15»Виховник: Даушкіна А. В.

Номер слайду 2

З метою виховання у серцях учнів школи доброти, людяності, милосердя та усіх позитивних якостей характеру, постійно ініціюються та проводяться різні добрі справи. Добрі справи, які ми здійснили привчають нас до самостійної благодійної діяльності, демонструють патріотизм, милосердя, уміння розуміти проблеми оточуючих та бажання безкорисливо допомагати своїм співвітчизникам заради миру і спокою в Україні, заради єдності нашої Батьківщини. Представлене «Добре діло» – це систематичні спільні дії учнів, педагогів, батьків, громади та громадських організацій протягом 2018 – 2019 навчального року.

Номер слайду 3

Виховний проект «Той, хто творить добро – творить саме життя», реалізовувався в Навчально – виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №15» протягом 2016 – 2017, 2017-2018, 2018-2019 навчальних років, що об’єднувалися спільною метою: добротворення. На початку навчального року був складений орієнтовний робочий план роботи рою «Боривітер», який ми намагалися виконати.

Номер слайду 4

Протягом навчального року ми працювали в трьох напрямах:

Номер слайду 5

Зміст завдань: Організація громадсько – патріотичних заходів: «Посвята учнів 5 класу в козачата», зустріч з учасниками АТО, «Осінній ярмарок», «Сорочинський ярмарок»;Екологічні акції: Встановлення контейнера для збору використаних батарейок, збір та здача макулатури, збір пластикових кришечок, збір пластикових пляшок, очищення джерела, прибирання території школи та мікрорайону. Організація та проведення волонтерських акцій: «Допоможи старожилу», «Збережи дерево», «Зроби свою школу та подвір’я школи затишними», «Тварини – наші найкращі друзі», догляд за територією навколо пам’ятника біля клубу.

Номер слайду 6

І. Організація громадсько – патріотичних заходів: Посвята учнів 5 класу в «козачата»; Організація зустрічей з учасниками АТО; Організація благодійних ярмарків («Осінній ярмарок», «Сорочинський ярмарок»);Виховні заходи та інсценізації (вшанування Героїв Небесної Сотні, до 75 річниці від дня визволення Сміли).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ІІ. Екологічний напрямок Обладнання пункту збору відпрацьованих батарейок та проведення роз'яснювальної роботи серед учнів школи, батьків, жителів мікрорайону, громади;Встановлення контейнерів для збору макулатури та пластикових пляшок; Збір пластикових кришечок; Прибирання території школи, мікрорайону, діюча екологічна варта.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ІІІ. Організація та проведення волонтерських акцій«Тварини – наші друзі» – допомога контактному зоопарку в с. В. Яблунівка; Збір коштів для лікування учня ЗОШ №7 Бойка Дмитра; Допомога морякам , які служать на катері «Сміла»; Допомога учасникам АТО.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

…Служіння може бути великим і незначним, публічним і таємним. Воно може виконуватися, як для друзів, так і для незнайомців. Його мотивом має бути любов. …Саме любов до людей, любов до школи, любов до Батьківщини, до рідної України надихає нас на добрі справи. Дотримуючись принципу, що у світі немає нічого вищого, ріднішого та найлюбішого, як рідна Україна, ми маємо віддати тільки найкращі справи та переконання цій землі. Коли людина віддає теплоту та доброту свого серця іншим, то вона і отримує назад силу та натхнення на подальші добрі справи. І хоча здатних на милосердний вчинок стає дедалі більше, кількість тих, хто потребує нагальної допомоги, не зменшується. Проте, ми переконані в тому що разом – ми сила! І незламний дух має український народ! І все у нашій державі буде добре.

Номер слайду 13

Під час виконання проекту «Той , що творить добро, творить саме життя» було проведено багато заходів та різноманітних акцій. Статті та фотографії надсилали на сайт Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Смілянської міської ради. Також усі заходи та акції висвітлені на сайті Смілянського НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №15» та на сторінці школи у FB.

Номер слайду 14

Дякуємо за увагу !!!

Перегляд файлу

СМІЛЯНСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО – ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД–ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ № 15»

СМІЛЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Й  «Б о р и в і т е р»

З В І Т

про Добре діло

Той , що творить добро, творить  саме життя

 

Загальна тема: добротворення

Здійснений: у НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів № 15»

 

з 03.09.2018 до 01.05.2019 року

 

Виховник:

Даушкіна Анна Василівна

Вчитель географії

Вул. Івана Мазепи (Дімітрова),77

E-mail:Fyz11@ukr.net

+380631522301

 

Анотація

    Для нашої шкільної родини добро – це хороша, корисна справа, яка зроблена не для власної вигоди, а для блага інших людей. І це відчуття доброти не матеріальне, а духовне. Адже сенс не у самій справі, яку ми зробили, а в тому, які відчуття викликає у душі вчинок.

   З метою виховання у серцях учнів школи доброти, людяності, милосердя та усіх позитивних якостей характеру, постійно проводяться різні добрі справи. І найцінніше – спостерігати, з яким запалом учні допомагають людям, які цього потребують.

Матеріали, представлені в роботі, мають високий виховний потенціал для становлення громадянської позиції, свідомості учнівської молоді.

Добрі справи, здійснені учасниками рою «Боривітер», привчають їх до самостійної благодійної діяльності, демонструють їхній патріотизм, милосердя, уміння розуміти проблеми оточуючих та бажання безкорисливо допомагати своїм співвітчизникам заради миру і спокою в Україні, заради єдності Батьківщини. Представлене «Добре діло» – це систематичні спільні дії учнів, педагогів, батьків, громади та громадських організацій протягом  2018 – 2019 навчального року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зміст

 

1. Анотація…………………………………………………………………….2

2. Зміст…………………………………………………………………………3

3. Довідкові відомості……………………………………………………….. 4

4. Фотографії ………………………………………………………………….9

5. Опис доброго діла………………………………………………………….17

6. Додатки………………………………………………………………….….18

7. Висновки…………………………………………………………...…….....19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Довідкові відомості

1. Місце проведення: НВК «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів №15, територія мікрорайону, зоопарк в с.В.Яблунівка.

Адресна спрямованість: волонтерська допомога воїнам АТО, допомога морякам катеру Сміла, допомога в зоопарку.

2. Тривалість: з 03.09.2018 року до 01.05.2019 року

Виховний проект «Той, хто творить добро – творить саме життя», реалізовувався в Навчально – виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №15» протягом 2016 – 2017, 2017-2018, 2018-2019 навчальних років та проходив як короткострокові проекти, що об’єднувалися спільною метою:

1. 2016 – 2017 навчальний рік

Екологічна акція:«Де вода тече, там край життя й краси»

Мета: очищення річки Гнилий Ташлик, організації правоохоронних акцій, виготовлення 

бюлетня «Збережемо річку!»

Прогнозовані результати:

- формування активної життєвої позиції;

- сформованість у школярів основ загальнолюдської моралі (почуття совісті, порядності,

толерантності, співчуття, гуманності, доброчинності);

- збереження екосистеми річки та екологічна просвіта учнів, батьків, громади.

 2. 2017 – 2018 навчальний рік

Добротворення: допомога воїнам АТО, волонтерські акції, проведення просвітницької роботи, збір коштів, екологічні проекти «Прибери зарази майбутнього», «Врятуй джерело». 

Мета: формування екологічної культури школярів, покращення стану довкілля в мікрорайоні; прагнення привернути увагу молоді до проблем екології та охорони довкілля,  забезпечення ефективної та прозорої допомоги і підтримки учасникам антитерористичної операції на сході України та їхнім сім’ям.

Прогнозовані результати:

- прибрані вулиці мікрорайону; посаджені кущі і дерева, засіяні газони;

- інформаційно- роз’яснювальна робота серед мешканців мікрорайону;

- організація та проведення масових заходів з метою збору коштів для учасників АТО;

- організація адресної допомоги учасникам АТО (речі першої необхідності, грошова допомога).

3. 2018-2019 навчальний рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мета: формування екологічної культури школярів: створення пункту збору макулатури та пластикових пляшок, продовження збору пластикових кришечок, облаштування пункту збору відпрацьованих батарейок; прагнення привернути увагу молоді до проблем екології та охорони довкілля,  забезпечення ефективної та прозорої допомоги і підтримки учасникам антитерористичної операції на сході України та всім, хто цього потребує, допомога контактному зоопарку с.В.Яблунівка. 

Прогнозовані результати:

- посаджені кущі і дерева , засіяні газони, чисте подвір’я школи та територія мікрорайону;

- інформаційно- роз’яснювальна екологічна робота серед мешканців мікрорайону;

- організація та проведення масових заходів з метою збору коштів для учасників АТО;

- організація допомоги для контактного зоопарку с.В.Яблунівка;

- створення системи розділеного сортування сміття в школі.

3. Особливі умови проведення: спільна громадська справа - виїзні акції, благодійні акції, збір коштів, надання матеріальної та посильної допомоги, екологічні акції.

 

 

 

 

 

 

 

4. Список рою:

п/п

П І Б

Рік народження

Клас

1.

Апілат

Євгеній Володимирович

08.05.2003

10

2.

Скорик Віталій В’ячеславович

03.01.2003

10

3

Дзюбан

Максим Михайлович

15.02.2003

10

4.

Чабан

Юрій  Сергійович

05.10.2002

 

 

 

 

10

5.

Кривда

Іван Васильович

09.09.2003

10

https://pp.userapi.com/c836720/v836720028/4fa33/lNC_rAeJf-s.jpg6.

 

Клочай Олександр Олександрович

 

16.12.2003

9

https://pp.userapi.com/c834104/v834104411/64a68/S2t5c2dLnMo.jpg7.

Пілявська Аліна  Іванівна

 

12.12.2003

9

8.

Козаченко Марія Станіславівна

16.04.2003

10

Рій «Боривітер» виконував завдання учнівського самоврядування «ТЕМП», НВК «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів №15, допомагав в зборі коштів для благодійних акцій, у проведенні загальношкільних заходів, надавав посильну допомогу пенсіонерам та іншим членам громади.                     

 Зміст завдань

  1. Організація громадсько – патріотичних заходів: «Посвята учнів 5 класу в козачата», зустріч з учасниками АТО, «Осінній ярмарок», «Сорочинський ярмарок»;
  2. Екологічні акції: Встановлення контейнера для збору використаних батарейок, збір та здача макулатури, збір пластикових кришечок, збір пластикових пляшок, очищення джерела, прибирання території школи та мікрорайону.
  3.  Організація та проведення волонтерських акцій: «Допоможи старожилу», «Збережи дерево», «Зроби свою школу та подвір’я школи затишними», «Тварини – наші найкращі друзі», догляд за територією навколо пам’ятника біля клубу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фотографії

І. Організація громадсько – патріотичних заходів:

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\TrustThisProduct_QRCode (28).pngНа данном изображении может находиться: 4 человека, люди улыбаются, люди стоят, ребенок и на улице12 жовтня учасники рою «Боривітер» із власної ініціативи організували посвяту учнів 5 класу в козачата. (на фото ройовий Дзюбан Максим). Детальніше тут

 

https://nvk-dnz-zosh-i-iii-st-15.webnode.com.ua/_files/200006513-1992f1a8eb-public/%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%97%20%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%BD%D1%964.jpgТакож 21.09.2018 року учасниками рою було організовано зустріч з людиною, яка була в АТО - Палажчиним Сергієм, який розповів учням про війну та допоміг прикрасити дерево миру. Учасники рою протягом вересня проводили роз’яснювальну роботу «Разом заради миру: повага, безпека та гідність для всіх».

https://nvk-dnz-zosh-i-iii-st-15.webnode.com.ua/_files/200006477-16a48179c7-public/20190125_124410.jpgПроведений благодійний «Осінній ярмарок» (на фото ройовий Дзюбан Максим).  Від продажу власних виробів були закуплені теплі речі для бійців АТО (на фото Пілявська А.). На данном изображении может находиться: 5 человек, люди сидят, стол, на улице и еда

 

 

 З нагоди річниці вшанування Героїв Небесної Сотні учасниками рою «Боривітер» був проведений захід "Мрії, що обірвалися..."

Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання. На заході був присутній учасник бойових дій в АТО - Палажчин Сергій Володимирович, який працює в нашому закладі.

Закликом до єднання та миру пролунала пісня "Нам потрібне мирне небо".

І на завершення заходу звучали слова: "Небесна Сотня залишиться в наших серцях, адже Герої не вмирають!" (на фото учасники рою «Боривітер»).

                                                                  Детальніше тут:

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\TrustThisProduct_QRCode (34).pngНа данном изображении может находиться: 10 человек, люди стоятНа данном изображении может находиться: 9 человек, люди улыбаются, люди стоят

https://nvk-dnz-zosh-i-iii-st-15.webnode.com.ua/_files/200006492-9b6dc9c6e7/%D0%9A%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%B8%20%D0%B4%D0%BE%20%D0%94%D0%BD%D1%8F%20%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F%20%D0%A1%D0%BC%D1%96%D0%BB%D0%B8.jpgC:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\TrustThisProduct_QRCode (35).pngДо 75 річниці від дня визволення Сміли джурівці виконали свій обовязок - покладання квітів до могили невідомого солдата та віддали данину памяті для героїв, яких з нами вже немає. (на фото – Дзюбан М., Скорик В., Пілявська А.)                                                                                       

                                                                                      Детальніше тут:

 

ІІ. Екологічний напрямок

Тепер і в нашій школі працює пункт збору відпрацьованих батарейок. Планування встановлення такого контейнера почалося ще минулого року, але не було місця, куди можна було здавати батарейки. З дозволу адміністрації закладу було встановлено контейнер та зроблено оголошення C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\TrustThisProduct_QRCode (30).pngпро пункт збору на сайті закладу та в мікрорайоні.

Оголошення на сайті школи

                                                                Детальніше тут:

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_20190426_092759.jpgC:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_20190426_092450.jpgВ школі працюють пункти збору використаної макулатури та пластикових пляшок. За ініціативи Скорика Віталія було закуплено та встановлено контейнери для збору вторсировини в кабінеті №9. Учень розробив передвиборчу програму, одним із пунктів якої було зібрати макулатуру, здати її та на виручені гроші закупити та встановити контейнери. І йому це вдалося! (На фото Козаченко М. та Пілявська А.)

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\TrustThisProduct_QRCode (38).pngC:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_20190426_092718.jpgТакож учні – учасники рою вже два роки постійно проводять роз’яснювальну роботу про посильну допомогу бійцям АТО. З цією метою джурівці збирають та передають в м.Черкаси кришечки від пластикових пляшок. (на фото Козаченко М. та Пілявська А.). Дана акція вирішує відразу дві проблеми — екологічну (як збір пластику для його переробки замість відправки на загальні звалища сміття) і соціальну (допомога воїнам АТО в протезуванні).

Здавати кришечки

можна за адресою:

На данном изображении может находиться: 1 человек, ребенок, на улице, вода и природаДля зменшення негативного впливу забруднення на здоров’я жителів мікрорайону учні ведуть активну боротьбу з несанкціонованими сміттєзвалищами, проводять очищення водойм, діє екологічна варта. Джуристи школи не тільки турбуються про те, щоб не знищувався екосвіт нашої місцевості, а й дбають про його примноження. На фото акція «Прибирання заради майбутнього»

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\TrustThisProduct_QRCode (32).pngC:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\TrustThisProduct_QRCode (31).pngДетальніше тут:

На данном изображении может находиться: 4 человека, люди стоят и на улице

 

Створено альбом з екологічними акціями: https://photos.app.goo.gl/4FJ1Mg4c6ES59Z8p8

Також ведеться робота щодо прибирання території школи не тільки для чистоти, але й для гарного прикладу молодшим школярам. 

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_20190313_130039_HDR.JPGC:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_20190313_125925_HDR.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІІ. Організація та проведення волонтерських акцій:

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\received_668907040210432.jpegC:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\received_432040320690982.jpegНаймасштабнішою та най тривалішою волонтерською акцією була «Тварини – наші друзі». Учні здійснювали збір  допомоги, продуктів харчування для тварин, які проживають у домашньому контактному зоопарку в с.В.Яблунівка.  Власники зоопарку, є переселенцями із зони АТО, приїхали разом з тваринами та вдячні будь – якій посильній допомозі.

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\TrustThisProduct_QRCode (33).png

 

 

 

 

 

 

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_20190424_085353_HDR (1).jpg

 

 

 

Створено альбом для спільного перегляду: https://photos.app.goo.gl/WydBj8jgRdNBuap98. Також джурівці провели роз’яснювальну роботу та запросили учнів, педагогічний колектив та батьків, громаду мікрорайону долучитися для допомоги та запросили до відвідування зоопарку.

Протягом листопада відбулася акція по збору коштів для учня ЗОШ №7 Бойка Дмитра. Апілат Євгеній, як член учнівського самоврядування вніс пропозицію долучитися до цієї доброї справи. Благодійна акція «Добре серце» зібрала та передала 1036 грн на лікування Дмитрові.

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\TrustThisProduct_QRCode (36).pngДетальніше тут:

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\TrustThisProduct_QRCode (37).pngНа данном изображении может находиться: 5 человек, люди улыбаются, люди стоятУчасники рою «Боривітер» підтримали пропозицію вчителя Захисту Вітчизни О.Л. Цибка передати вітання морякам, які служать на катері «Сміла». Тому, недовго думаючи джурівці долучилися до складання відправлення – привітання. Детальніше тут:

 

 

 

 

 

 

 

 

https://dzvin.news/wp-content/uploads/2019/02/52590360_1086560734888009_828085869515636736_n.jpg

Свято Великодня – найсвітліше та найпрекрасніше свято. У такі святкові дні на землю спускається Божа благодать. Родини збираються за одним столом, вітають один одного. На жаль, у нашій країні ще не настав довгоочікуваний мир, тому багато українських солдат знаходяться  далеко від домівок та близьких. Рій «Боривітер» організував акцію «Великоднє привітання». Кожен учні школи  виготовляли вітальні листівки до свята. Зібрали усе в коробку та передали волонтерам. 

C:\Users\HP\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\WP_20170411_10_18_07_Pro.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Опис Доброго діла

Служіння може бути великим і незначним, публічним і таємним. Воно може виконуватися, як для друзів, так і для незнайомців. Його мотивом має бути любов.

 

 …Саме любов до людей, любов до школи, любов до Батьківщини, до рідної України надихає нас на добрі справи. Дотримуючись принципу, що у світі немає нічого вищого, ріднішого та найлюбішого, як рідна Україна, ми маємо віддати тільки найкращі справи та переконання цій землі. Коли людина віддає теплоту та доброту свого серця іншим, то вона і отримує назад силу  та натхнення на подальші добрі справи.

 І хоча здатних на милосердний вчинок стає дедалі більше, кількість тих, хто потребує нагальної допомоги, не зменшується.

Проте, ми переконані в тому що разом – ми сила! І незламний дух має український народ! І все у нашій державі буде добре.

Апілат Євгеній, учень 10 класу, учасник рою «Боривітер»

 

    Учасники рою «Боривітер», прекрасно розуміють силу спільної справи та доброти та намагаються зробити цей світ кращим, а людей – щасливішими. І у них це дуже добре виходить. Наша школа пишається своїми учнями.

Заступник директора М.Г.Бойко

 

  Рій «Боривітер» вже третій рік поспіль займається добрими справами та є ініціатором багатьох благодійних та патріотичних акцій. Учні працюють в трьох головних напрямках: громадсько – патріотичному, екологічному та волонтерському, які об’єднані спільною темою – добротворення.

 

 

 

 

 

Додатки

 Під час виконання проекту «Той , що творить добро, творить  саме життя» було проведено багато заходів та різноманітних акцій.  

 Статті та фотографії надсилали на сайт Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Смілянської міської ради. Також усі заходи та акції висвітлені на сайті Смілянського НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №15».

Сторінка школи в фейсбук:

 

 

 

 

 

 Сайт школи:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Висновки

 

    Світ без людської доброти був би занадто жорстоким. Тому треба підтримувати тих, хто потребує допомоги. Зробивши комусь безкорисливо добру справу – на душі стає світліше. І найкращою подякою є щира усмішка.

    У рамках проекту «Той , що творить добро, творить  саме життя», який проводився протягом 2018 – 2019 навчального року, було проведено багато заходів та акцій, спрямованих на допомогу іншим, на те, щоб діти навчалися робити добро, поважати старших та любити свою Україну. Ми надалі плануємо лише розвивати цей проект, брати участь у різноманітних акціях та залучати до них і громадськість.

Добрі справи, виконані учасниками рою «Боривітер», стали краплиною в морі благодійності українців. Слова вдячності всіх людей, які отримували нашу допомогу, заохочують джур до ще більш активної діяльності, демонструють важливість щонайменшого внеску і участі кожного у вирішенні великої спільної справи – захисті своєї Батьківщини, збереженні її територіальної цілісності, налагодженні взаєморозуміння всіх жителів України, до посилення віри в краще майбутнє України, здійсненні найзаповітнішого бажання  українців сьогодні – жити під мирним небом єдиної України без війни.

 

1

 

Перегляд файлу

 

 

Орієнтовний робочий план роботи

рою «Боривітер» на 2018-2019 навчальний рік

Місяць

Заходи

Дата

Відповідальні

В Е Р Е С Е Н Ь

Уточнення учасників рою, проведення заходів з організації

До 07.09.2018

Виховник Бойко М.Г.

Проведення засідання рою «Боривітер» та складання плану роботи на навчальний рік

07.09.2018

Ініціативна група рою

Участь у заходах до  Міжнародного дня миру:

- флешмоб «Голуб миру»

- проведення роз’яснювальної роботи «Разом заради миру: повага, безпека та гідність для всіх»  

 

21.09.2018

Учасники рою «Боривітер», педагог – організатор Сидоренко Ю.М.

Волонтерські акції «Тримай мою руку допомоги» в рамках святкування Дня міста, Дня партизанської слави, дня людей похилого віку:

-          «Допоможи старожилу»;

-         «Збережи дерево»;

-         «Зроби свою школу та подвір’я школи затишними»;

-         «Тварини – наші найкращі друзі»;

-          Догляд за територією навколо пам’ятника біля клубу.

Протягом місяця

Учасники рою «Боривітер», педагог – організатор Сидоренко Ю.М.

Участь у «Козацькому форватері 2018» 

29-30.09.2018 року

Учасники рою «Боривітер», вчитель фізичної культури Цибко О.Л.

ЖОВТЕНЬ

Підготовка до проведення традиційних для школи – родини та місцевої громади заходів до Дня захисника України та Покрови і Збройних Сил України у формі ігор та забав, посвята учнів 5 класу у козачата

До 12.10.2018 року

Учасники рою, виховники, педагог – організатор Сидоренко Ю.М.

Участь у благодійному ярмарку «Дари осені»

12.10.2018 року

Учасники рою, педагог – організатор Сидоренко Ю.М.

Обладнати пункт для збору використаних батарейок у школі

Протягом місяця

Учасники рою, заступник директора Криворучко М.В.

ЛИСТОПАД

Спортивні ігри та змагання «Впоряд» «Козацькй гарт», перетягування канату

Протягом місяця

Учасники рою, вчитель фізичної культури Цибко О.Л.

Операція «Чисте подвір’я, вулиця, мікрорайон, місто – чиста Україна»

 

Протягом місяця

Учасники рою

Підготовка та участь у «Тижні відкриттів»

 

 

Протягом місяця

Учасники рою

ГРУДЕНЬ

День волонтера

До 10.12.2018 року

Учасники рою, педагог – організатор Сидоренко Ю.М.

Участь у фестивалі «Родина – Фест»

До 10.12.2018 року

Учасники рою, педагог – організатор Сидоренко Ю.М.

Участь у чемпіонаті з волейболу

Протягом місяця

Учасники рою, вчитель фізичної культури Цибко О.Л.

СІЧЕНЬ

Участь у відзначенні 75-й річниці визволення Сміли від нацистів

Протягом місяця

Учасники рою, педагог – організатор Сидоренко Ю.М.

Підготовка до змагання «Відун»

Протягом місяця

Учасники рою, вчитель історії Нестропа Т.Б.

ЛЮТИЙ

Підготовка до Дня героїв Небесної Сотні  «Герої в пам’яті народній»

Протягом місяця

Учасники рою, педагог – організатор Сидоренко Ю.М.

Участь у Сорочинській ярмарці

До 10.02.2019 року

Учасники рою, педагог – організатор Сидоренко Ю.М.

Підготовка з тактичної медицини

Протягом місяця

Учасники рою, вчитель предмету Захист Вітчизни Даушкіна А.В.

БЕРЕЗЕНЬ

 

Свято зустрічі весни «Масляну гуляємо, весну зустрічаємо». Розучування народних ігор та забав

Протягом місяця

Учасники рою, педагог – організатор Сидоренко Ю.М.

Жіночий квартал

До 08.03.2019 року

Учасники рою, педагог – організатор Сидоренко Ю.М.

Тренування з туризму

Протягом місяця

Учасники рою, виховник Бойко М.Г.

КВІТЕНЬ

Участь у проекті «Демократична школа»

Протягом місяця

Учасники рою, заступник директора Криворучко М.В.

Висадження дерев кущів

Протягом місяця

Учасники рою

Участь у Дні цивільного захисту

Протягом місяця

Учасники рою

Прибирання території

Протягом місяця

Учасники рою

Участь у весняному таборуванні

На весняних канікулах

Учасники рою

ТРАВЕНЬ

Участь у грі «Сокіл» («Джура»)

6-8.05.2019 року

Учасники рою, виховники

 

zip
Додано
17 липня 2019
Переглядів
1672
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку