Матеріали для проведення позаурочного заходу "Вікіконференція."

Про матеріал

Мандруючи, сторінками Вікіпедії, учні навчаються мислити критично, а також розвивають свої здібності та логічне мислення. Головна ціль Вікіконференції - поповнювати українську Вікіпедію.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вікіконференція Тема: «Мандруючи навчаємось» Мета:навчити редагувати Вікіпедію; розвивати світогляд та логічне мислення; виховувати почуття відповідальності

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ВІКІКОНФЕРЕНЦІЯ «Звичка мандрувати картою та бачити у своїй уяві різні місця допомагає правильно побачити їх у дійсності»                                                                      К. Паустовський “МАНДРУЮЧИ НАВЧАЄМОСЬ” 13 ГРУДНЯ 2016 Поч. О 12.00 Кабінет № 6

Номер слайду 5

Номер слайду 6

У верхнім правім куті вибираємо “СТВОРИТИ ОБЛІКОВИЙ ЗАПИС”

Номер слайду 7

У вікні користувача - вводимо своє ім’я або нік і нище вказуєм пароль

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Яким може бути наш внесок? Перекладена діяльність Удосконалення, редагування статей Тематичні тижні і місяці Вікіпроекти Вікісховище

Номер слайду 11

Перекладена діяльність Переклад статей з інших мовних розділів Вікіпедії — цілком прийнятна та потрібна діяльність. Якщо ви знаєте кілька мов, то переклад статей може бути для вас доброю нагодою долучитись до розвитку Вікіпедії.

Номер слайду 12

Редагування статей Кожен користувач може редагувати будь-яку статтю незалежно від того, яка операційна система встановлена на його комп’ютері та яким він браузером користується. Це можливо завдяки програмному рушію MediaWiki, який використовується у Вікіпедії. Ви знайшли помилку, чи маєте що додати до статті? Сміливо редагуйте! Це можна зробити у три простих кроки. На кожній сторінці у верхньому правому куті розміщене посилання «Редагувати». Натисніть на нього і відкриється вікно, яке дозволить редагувати текст, відредагувавши натисніть «Зберегти»

Номер слайду 13

ВІКІПЕДІЯ Кожна стаття Вікіпедії входить до певної категорії. Категорії об’єднуються у тематичні розділи. Усього виділено 8 основних розділів, посилання на які наведено у нижній частині головної сторінки енциклопедії. Це такі розділи:

Номер слайду 14

Вікісховище (англ.Wikimedia Commons) — загальне централізоване сховище для зображень, звукозаписів, відеороликів та інших файлів, які надаються на умовах вільних ліцензій.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ЗБАГАЧУЙМО УКРАЇНСЬКУ ВІКІПЕДІЮ РАЗОМ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дячок Світлана Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
8 січня 2018
Переглядів
678
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку