"МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯВИРОБІВ ІЗ БІСЕРУ"

Про матеріал
Щоб почати виготовляти виріб ізбісеру знадобиться низка матеріалів. Нитки. Дріт. Волосінь. Мононитка. Еластична нитка. Спандекс. Фурнітура.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯВИРОБІВ ІЗ БІСЕРУ

Номер слайду 2

ЩОБ ПОЧАТИ ВИГОТОВЛЯТИ ВИРІБ ІЗБІСЕРУ ЗНАДОБИТЬСЯ НИЗКА МАТЕРІАЛІВ

Номер слайду 3

Нитки. Можна використовувати будь-які міцні нитки. Шовкові — найвдаліші для бісеру і найкрасивіші.• Нейлонові або капронові — дешеві, практичні, але важко міцно зав’язати вузол на кінці виробу. Його краще трохи оплавити.• Бавовняні нитки — менш практичні, бо їх легко перерізати. Дріт. Дріт виготовляють із різних матеріалів: міді, латуні, сталі, алюмінію. Дріт, покритий лаками різних кольорів, має оплітку або луджений металами іншого кольору. Дріт вибирається у два-три рази меншої товщини, ніж діаметр отвору в бісері (намистинах). Дріт за ступенем м’якості (жорсткості) буває м’яким і жорстким.

Номер слайду 4

Волосінь. Можна використовувати рибальську волосінь, але для бісероплетіння частіше обирають спеціальні волосіні. Вони можуть бути менш міцними на розрив, але й менш еластичними, щоб тримати форму виробу. Діаметр волосіні визначається так само, як і для дроту. Мононитка. Це тонка міцна полімерна нитка (дуже тонка волосінь) Застосовується у виробах, що вимагають невидимості матеріалу, або для виробів із дуже дрібного бісеру.

Номер слайду 5

Еластична нитка. Тонка міцна обплетена гумка різних кольорів. Застосовується у виробах, які потребують високої еластичності, наприклад, браслетів без застібок. Спандекс. Та ж сама еластична нитка, але без обплетення. Фурнітура. Найчастіше металеві або пластикові деталі для зчеплення фрагментів виробу (застібки, підвіски, швензи, кільця )

Номер слайду 6

Вироби із бісеру

Номер слайду 7

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
9 грудня 2023
Переглядів
176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку