Матеріали до уроку: Типи питальних речень

Про матеріал
Коротенька казка про типи запитань залучає учнів до кращого сприйняття та розуміння таких граматичних явищ, як типи питальних речень в англійській мові.
Перегляд файлу

Московський НВК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

День Граматики

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                      Вчитель англійської мови:

Оксьом Анастасія Валеріївна

 

 

 

 

 

 

 

 

2011

 

 

Тема: Типи запитань та часові форми дієслів.

Мета:

освітня: формувати уяву учнів про такі граматичні явища як часові форми дієслів та типи запитань.

практична: повторити та узагальнити знання з граматичного матеріалу: часові форми дієслів та типи запитань речень.

розвиваюча: розвивати пізнавальний інтерес, мовну здогадку учнів.

виховна: прищеплювати негативне ставлення до граматичних помилок, виховувати інтерес до вивчення англійської мови.

Форма проведення:  ігрова, командна, індивідуальна.

Тип уроку: урок-гра, узагальнюючий.

Обладнання:  завдання заходу, роздаткові картки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Живуть собі у величезному королівстві Граматика дуже розумні та начитані королеви. Живе їх у тому королівстві багацько. Королева з Китаю бездоганно володіє граматикою китайської мови, королева з України – граматикою української мови, королева з Германії – граматикою німецької мови, королева Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії – граматикою англійської мови, та ін.

Для того, щоб не втратити свої знання та винайти щось новеньке, королеви проводять увесь час серед велетенської купи книжок, які знаходяться в їхніх кришталевих бібліотеках. Двічі на рік збираються королеви , щоб обговорити свої результати праці, поділитися відкриттями, чи будь-якими змінами в граматиці того чи іншого королівства. Самою популярною та потрібною серед них є королева з Обєднаного Королівства. До неї звертаються за порадою королеви всіх граматик, якщо мова стосується англійської мови.

Сьогодні мова піде про різних містерів, які об’єднані в одну з найважливіших у королівстві Граматика розділів. Королева їх називає “Типами запитань”. Кожен з типів запитань має звання Містера: містер General Question, містер Alternative Question, містер Disjunctive Question та містер Special Question. Як ви зрозуміли, їх чотири собі таких джентльмени і всі вони відіграють неоціненну роль в житті королеви і граматики англійської мови. Данні джентльмени завжди і всюди супроводжують свою королеву.

Містер General Question є джентльменом досить похилого віку та трохи недочуває. Без нього королева не встигала б записувати чи обмірковувати те, що вона сказала, бо містер General Question завжди перепитує її. Навіть коли він чує прохання королеви, він перепитує для того, щоб впевнитись у забаганках своєї правительки.

Самим мудрим серед джентльменів є містер Alternative Question. Він завжди пропонує королеві вибір і тому є досить популярним в королівстві.

Містер Disjunctive Question схожий на папугу. Інші вважають його дивакуватим, але нічого йому не говорять, тому що він викликає велику повагу у королеви. Містера Disjunctive Question називають папугою, тому що він завжди повторює усе слово-в-слово, а наприкінці речення добавляє своє знамените чи не так?.

Містер Special Question завжди поводить себе як детектив та виконує свою роботу сумлінно та якісно. Якщо справа стосується детального розслідування, то королева зве на допомогу містера Special Question. І тоді містер - детектив починає своє розпитування: хто (who?), що(what?), коли(when?), де(where?) , навіщо(what for?), як(how?) , скільки (how many) та о котрій годині(what time?) . Від містера Special Question важко щось приховати. Він завжди знає останні події в королівстві.

Ось і все на сьогодні про типи запитань. Але залишилися завдання.

1. Любі діти, допоможіть містерам знайти свої місця біля запитальних речень, вони трохи заплуталися, а королева любить порядок і дуже розсердиться на містерів, якщо щось буде не так.

 

 

She likes reading, doesn’t she?

Mister …

When does he go?

Mister …

Will you read a book or a magazine?

Mister …

What time will we come to see you?

Mister …

Have you ever been to London?

Mister …

I will read this story, won’t I?

Mister …

Did she want to run or to sleep?

Mister …

Does he live here?

Mister …

2. Королеві негайно треба згадати останню розмову з містерами запитаннями. Діти, уявіть собі спілкування королеви з містерами. Яким би воно було? Напишіть, будь ласка.

docx
Додано
23 вересня 2019
Переглядів
793
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку