Матеріали до уроку " В.Винниченко. «Федько-халамидник». Дитинство письменника, його доля " Презентація "Малярство Винниченка - найменш вiдома сфера його творчостi"

Про матеріал
Презентація "Малярство Винниченка - найменш вiдома сфера його творчостi", що була підготовлена до вивчення біографії В.Винниченка
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Малярство Винниченка - найменш вiдома сфера його творчостi. Малярство Винниченка - найменш вiдома сфера його творчостi

Номер слайду 2

3 Саме в перiод емiграцiї Володимир Кирилович вiдкрив ще один свiй талант ­– талант художника, дивуючи всiх своїми досягненнями. Дружина Розалія Яківна

Номер слайду 3

І яким Винниченко був художником? Зрозуміло, що професіоналом він не був. Здобував ази живописного мистецтва у рисувальній школі при земському реальному училищі, якою керував випускник Академії мистецтв у Петербурзі Феодосій Козачинський. Найбільше йому допоміг уроками відомий український художник Микола Глущенко. Вони познайомилися на початку 1920-их, коли Винниченко жив під Берліном. Дружба ця тривала десять років ( художника відкликали до Москви, адже він, як потім стало відомо, був радянським розвідником).

Номер слайду 4

Оселившись у Муженi, у «Закутку», продовжував спроби малювати, розпочатi у Берлiнi.

Номер слайду 5

Писав Володимир Кирилович переважно пейзажі

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Спроби малювати людей не задовольняли самого автора

Номер слайду 9

Інколи брався за портрети, але вони, за словами самого автора, виходили поганенькі. Дружина Розалія Яківна

Номер слайду 10

Малював переважно французькі краєвиди, найбільше – Мужен,ХОЧА БУЛИ Й СТЕПИ УКРАIНСЬКI ЗI СЛОГАДIВу

Номер слайду 11

Пейзажi та натюрморти майстра захоплюють багатою кольоровою гамою, вони наповненi свiтлом i повiтрям.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

У багатьох його картинах практично вiдсутнi похмурi вiдтiнки, якi iнодi зустрiчаються на сторiнках його лiтературних творiв. Писав Володимир Кирилович переважно пейзажі, як правило, аквареллю. Писав Володимир Кирилович переважно пейзажі, як правило, аквареллю, менше - олією.

Номер слайду 14

За життя автора його твори експонувалися на виставках у Львовi, Парижi, де отримали позитивнi вiдгуки художникiв i мистейтвознавцiв.

Номер слайду 15

Його картини можна побачити у Києві, в Музеї літератури. Це колекція картин, яку Володимир Кирилович свого часу переслав із Франції до Сполучених Штатів Америки, де було товариство його прихильників. Він мав надію, що також туди приїде і виставлятиме ці картини, а заодно проповідуватиме свою теорію конкордизму (спорiднену з буддизмом), що мала стати «ключем до щастя» гармонійної особистості. Але виїхати до Америки йому не вдалося, бо посольство США у Франції не відкрило візи. Річ у тім, що українці з петлюрівського табору (Винниченко був затятим критиком Петлюри) повiдомили американцям: мовляв, ви що, хочете мати в себе комуніста?

Номер слайду 16

Ці близько ста робіт у 2000 році передали Україні в посольстві у Вашингтоні. Привіз їх тодішній прем'єр-­міністр Віктор Ющенко. А у видавництві "Мистецтво" вийшов великий гарний альбом "Володимир Винниченко-художник". Упоряд. С. Гальченко і Т. Маслянчук(2007) 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Датченко Ірена
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 листопада 2020
Переглядів
940
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку