Майстер - клас "Вишивка шовковими стрічками"

Про матеріал

При вивченні теми "Технологія вишивання шовковими стрічками" наочним посібником є дана презентація. В ній доступно подано всі види простих вишивальних швів стрічками, матеріали, інструменти та пристосування для роботи, а також де використовується вишивка стрічками та схема виконання практичної роботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вишивання шовковими стрічками Захарченко Н.Ф.учитель Тростянецької ЗОШ №4

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Стрічки: шовкові синтетичні бавовняні Ширина стрічки 2, 4, 7, 10, 13 мм

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Голки : звичайні гобеленові голки”синель”

Номер слайду 7

П’яльця

Номер слайду 8

Перед початком вишивання перевірити тканину та стрічки на линючість. Для роботи використовувати стрічку завдовжки не більше 30-40 см, щоб вона не обсипалася. Якщо стрічка закінчилася, її можна доточити. Якщо є значна перерва у процесі виконання роботи, тканину необхідно звільнити з п’ялець, щоб вона не деформувалася. Після закінчення вишивання стрічкою певного кольору її спочатку треба закріпити нитками для шиття, а потім відрізати залишок стрічки. Після завершення роботи, за необхідності, вишивку слід прасувати з виворітного боку, крім місць, заповнених стрічкою. Якщо вишиті вироби потребують прання, їх треба прати вручну з пральним засобом (краще рідким милом) у прохолодній воді й прасувати зі зворотного боку.

Номер слайду 9

Щоб не утворювалися заломи на таких тканинах, як шовк, органза, оксамит, велюр, п’яльця необхідно обмотати м’якою тасьмою або вузьким бинтом. Для оздоблення вишивкою стрічками білизни, яка переться в пральних машинах, щоб шви не деформувалися, не втрачали своєї якості, довжина стібків має бути невеликою. Стрічку зручно зберігати намотаною на картонну основу. З обох боків основи зробити надрізи для закріплення кінців стрічки. Зберігати в темному місці.  

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ук

Номер слайду 12

укр

Номер слайду 13

укр

Номер слайду 14

укр

Номер слайду 15

укр

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

виконати вишивку тюльпана

ppt
Додано
12 лютого 2018
Переглядів
1502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку