Майстер - клас з української мови на тему : «Односкладне речення. Види односкладних речень»

Про матеріал
Тема: «Односкладне речення. Види односкладних речень» Називне Означено – особове Неозначено – особове Узагальнено – особове Безособове
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер – клас.8 клас. Українська мова. Тема: «Односкладне речення. Види односкладних речень»

Номер слайду 2

Двоскладне речення

Номер слайду 3

ОДНОСКЛАДНЕречення

Номер слайду 4

5

Номер слайду 5

Називне. Означено – особове. Неозначено – особове. Узагальнено – особове. Безособове

Номер слайду 6

Називні реченняназивають предмет або явище. Осінь. Тиша. Листопад. Багряне листя, кілька тих листочків, останнє листя із кленових віт.

Номер слайду 7

Означено – особові речення дію виконує конкретна особа (я, ми, ти, ви)ятимиви1. Передам йому для Береніки білі айстри в крапельках дощу, перевірю техніку в ракеті, розкажу, як звуться журавлі…2. Йдемо крізь ніч, крізь бурю у степу.

Номер слайду 8

Неозначено – особові реченнядію виконує невизначена особа (вони)вони1. Скільки цвіту з мене обтрусили, скільки яблук з мене продали.2. Чиєсь дитя приходить. Беруть його на руки. А потім довго – довго на призьбі ще сидять.

Номер слайду 9

Узагальнено – особові реченнядія стосується усіх осіб, кожного1. Не кидай слова на вітер. 2. Поживемо – побачимо. 3. Лежачого не б‘ють. ПРИКАЗКИПРИСЛІв‘Я

Номер слайду 10

Безособові реченнядія, процес або стан не залежить від особи. Уже нема квітучої долини. 2. А мені ж, може, просто хочеться щастя, тугого й солодкого, як шоколад.

Номер слайду 11

Ліна Костенко19 березня 1930 р. Наша історія і сучасність«Крила»,«Кольорові миші»,«Пісенька про Космічного героя»,«Чайка на крижині »

Номер слайду 12

Ліна Костенко. Роман у віршах«Маруся Чурай»Легендарна поетеса – піснярка«Ой, не ходи, Грицю»,«Грицю, Грицю, до роботи»Доба козацтва. Богдан Хмельницький

Номер слайду 13

Жанри образотворчого мистецтва

Номер слайду 14

Бажаємо здоров‘я, творчості,натхнення!Дякую заувагу!

pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
1578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку