Майстер- клас - як новий формат співпраці з батьками.

Про матеріал
Одним із варіантів нових та нестандартних батькывських зборів може бути майстер - клас. Один із варіантів – майстер - клас з розпису пряників, мета якого розкрити творчій потенціал дітей і батьків, навчити їх співпрацювати, цікаво проводити час, сформувати довірливі відносини між усіма членами колективу.
Перегляд файлу

         Майстер- клас - як новий формат співпраці з батьками.

       Сучасне життя спонукає до урізноманітнення та оновлення форм спільної роботи з батьками . Батьки з більшою охотою відвідують збори, які підготовлені цікаво та нестандартно. Одним із варіантів таких зборів може бути майстер - клас. Один із варіантів – майстер - клас з розпису пряників, мета якого розкрити творчій потенціал дітей і батьків, навчити їх співпрацювати, цікаво проводити  час, сформувати довірливі відносини  між усіма членами  колективу. Батьки і діти матимуть змогу не тільки ознайомитися з історією виникнення пряників, рецептами та способами їх приготування , але й власноруч спробувати себе у ролі кондитера, художника.

                                                Майстер – клас:

1.Історія виникнення пряників.

Перші пряники з’явилися у Эгипті. Тамтешні пекарі стали додавати в тісто усілякі прянощі, спеції ля аромату. Звідси і слово – «пряник», тобто з додаванням прянощів. Щоб випічка зберігалася довше, єгиптяни вигадали додавати в неї мед. Продукт  бджільництва став природнім антиоксидантом.

Секрети єгипетської кухні поширювалися по всьому світу. Кулінари експериментували з різними спеціями- перець, кардамон, какао, гвоздика, імбир, кориця. Пряники продавали як сувенір, ними прикрашали вікна на свята, їх продавали навіть в аптеках як засіб від розладів травлення.

В Україні найпоширенішими були печатні пряники- продукт колективної творчості майстрів різьби по дереву та пекарів. З 1812 року завдяки  казці бр. Грим «Гензель і Гретель» , за сюжетом якої  відьма, яка  заманювала дітей , жила в пряничному будиночку, набули популярності пряники – будиночки.. В США користується популярності казка про пряничного чоловічка, яка нагадує казку про Колобка.

2. Основні інгридієнти для випікання пряників і виготовлення білкового крему. Пряники і крем  приготуйте заздалегідь, крем розфасуйте по кондитерським мішечкам.

Для випікання пряників і виготовлення білкового крему ( айсингу) можна використовувати будь- який рецепт .

3.  Розгляньте основні інструменти для розпису  печива - кондитерський мішечок.

4. Запропонуйте батькам переглянути фото та  відео з розпису пряників. Підбирайте варіанти форм печива відповідно до події , найближчого свята: ялинки – на передодні Різдва, квіти – до Дня матері, до Великодня- печиво у формі яйця, курчатка.

6. Власноруч продемонструйте найпростіші прийоми розпису  печива.

7. Запропонуйте дітям і їх батькам перейти до практичної часини- розпису.

8. Проведіть огляд- виставку готових робіт.

docx
Додав(-ла)
Годунко Оксана
Додано
29 січня 2020
Переглядів
1099
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку