Майстер -клас "Опорядження кімнати"

Про матеріал
Вступ Підготовчі роботи Зняття пилу,бруду,залишків крейди Шпаклювання стелі Виставлення металевого кутника Інструменти для приклеювання багетів Технологічний процес різання та приклеювання багетів Фарбування стелі Технологічний процес підготовки шпалер Обклеювання стін Клей для обклеювання шпалер Охорона праці під час послідовного виконання робіт Інструменти для роботи з гкк Обробка лицьової поверхні Співпраця з відомими фірмами будівельних матеріалів “Кнауф”, “Капарол”“Мегабуд Використана література
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міністерство освіти і науки України Управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації Бердичівський професійний будівельний ліцей Майтер клас Опорядження кімнати Виконала : майстер в\н Ягофарова О.М з професії: ”Опоряджувальник будівельний ” 2021р

Номер слайду 2

Зміст Вступ Підготовчі роботи Зняття пилу,бруду,залишків крейди Шпаклювання стелі Виставлення металевого кутника Інструменти для приклеювання багетів Технологічний процес різання та приклеювання багетів Фарбування стелі Технологічний процес підготовки шпалер Обклеювання стін Клей для обклеювання шпалер Охорона праці під час послідовного виконання робіт Інструменти для роботи з гкк Обробка лицьової поверхні Співпраця з відомими фірмами будівельних матеріалів “Кнауф”, “Капарол”“Мегабуд Використана література

Номер слайду 3

Вступ Якість будівельної продукції - будинків і споруд різного призначення залежить від багатьох складових, але основними серед них були і залишаються якість та довговічність будівельних матеріалів. Довговічність будівельних матеріалів є чи не найважливішою проблемою сучасного будівництва, оскільки функціональні навантаження більшості зних використовуються надто короткий час порівняно зі стародавніми матеріалами, на основі яких збудовані сотні і тисячі років тому споруди,що незважаючи на вплив зовнішніх природних чинників і часу й тепервражають красою архітектури та майстерністю тогочасних будівельників. Сучасність і майбутнє потребують реконструкції старих будинків, надання їм оригінальності та виразності, застосування під час зведення будівель цікавих нестандартних вирішень як, якщо запроваджувати в будівництво, зокремав опорядження будинків, нові нетрадиційні матеріали і технології.

Номер слайду 4

Підготовчі роботи сама неприваблива, але необхідна складова частина будь-якого проекту. Правильна підготовка і планування малярних робіт забезпечать довговічність і красу обробки. Перед початком важливо визначити порядок їх виконання. Основа повинна бути сухою,очищеною від пилу, бруду, залишків мастил, жирів та будь-яких речовин, що перешкоджуватимуть зчіпленню. Основи, які легко осипаються так само як і паронепроникні малярні покриття потрібно усунути. Існуючі тріщини розшити,а впадини, що утворились, потрібно вирівняти. У випадку основ з високим поглинанням (напр. пористий бетон), як і дуже гладких (напр, бетон, що був залитий в опалубці), для покращення зчіпності потрібно застосувати відповідні препарати для грунтування.

Номер слайду 5

Зняття пилу, бруду, залишків крейди

Номер слайду 6

Підготовка поверхні

Номер слайду 7

Грунтівка - це неодмінна основа будь-якої обробки. Від якості грунтівки богато в чому залежить якість і довговічність покриття в цілому. На ринку представлена величезна кількість грунтівок різного виду, призначення, різної категорії. Велика кількість як сухих, так і готових до використанн сучасних матеріалів грунтівок, з яких можна вибрати саме ту, що вам потрібна. При виборі складу враховуються тип оброблюваної поверхні (цегельна стіна, бетон або керамзитобетонні блоки, метал, гіпсоліт, гіпсокартон, дерево,обштукатурені цементним розчином поверхні і інше), особливості приміщення, в якому грунтівка застосовується (вологе або сухе),а також спосіб подальшої обробки (фарбування, укладання плитки, обштукатурювання). Найчастіше готову грунтівку наносять за допомогою валика або щітками.

Номер слайду 8

Шпаклівка Сухі шпаклівки — це тонкодисперсні композиції, що використовуються як для внутрішньої, так і для зовнішньої обробки при «фінішному» вирівнювання стін і стель. Розмір заповнювача (наповнювача) не перевищує, як правило, 0,3 мм.. Якісні сучасні шпаклівки при висиханні не дають усадки і утворюють рівну, однорідну, без тріщин і бульбашок поверхню білого кольору. Ці поверхні не обтираються і не сипляться, а при необхідності легко шліфуються за допомогою наждачної шкурки. Існують також сухі шпаклювальні суміші на органічних та полімерних сполуках, що відрізняються особливою пластичністю і зручністю в роботі. Кращі сучасні сухі шпаклівки виготовляються на основі гіпсу або цементу і обов'язково модифікуються полімерами, що забезпечує краще прилипання матеріалу до основи, еластичність, водостійкість, легкість обробки і кінець кінцем підвищення довговічності нанесеного шару. Для вирівнювання стін і стель найчастіше використовується гіпсова шпаклівка. Гіпсові шпаклівки застосовуються лише в сухих приміщеннях і відрізняються високою пластичністю, білизною, зручністю нанесення і простотою шліфовки. Склади на основі гіпсу сьогодні особливо поширені. Вони швидко схоплюються і досить зручні в роботі.

Номер слайду 9

Приготування шпаклівки Засипати суху шпаклювальну суміш в ємкість чистою, холодною водою, рівномірно розподіляючи на поверхні, до появи сухих «острівців» . Витримати 2-3 хвилини для зволоження засипаного матеріалу і перемішати електроміксером. Характеристика сатенгіпсу - вологостійкий - не дає усадкову деформацію - дозволяє дихати стінам Час роботи сатенгіпсу та ізогіпсу - 60-70хвилин Остаточне твердіння 180 хвилин 30 кг – середньому вистачає на 50 м2 перед тим як вирівняли поверхню. Зберігають - 6 місяців. Шпаклюють не нижче t +50 С. На 1 кг сатенгіпсу- 500-650 грам води.

Номер слайду 10

Шпаклювання стелі

Номер слайду 11

Виставлення металевого кутника

Номер слайду 12

Інструменти для приклеювання багетів Нам знадобилось - стусло; - шпалерний ніж; - багети; - клей; - шпаклівка; - флейцевая кисть

Номер слайду 13

Технологічний процес різання та приклеювання багетів Правильно обрізати багет в зовнішньому і внутрішньому кутах ви зможете за допомогою стусла. Швеллерообразним стусло (у формі літери «П») ви можете зробити самостійно. Для цього до довгих торцях рівною обрізної дошки строго під кутом 90 ° пригвинтите відрізки ДСП або фанери такої ж довжини. Відміряйте кути 90 ° і 45 ° по транспортира. Прокреслите їх в середині виробу з поворотом в обидві сторони по поверхні дошки з переходом на боковини. Ножівкою з рівним високим полотном строго вертикально надпілов бічні стінки по зазначеним лініях до самої основи Щоб визначити напрямок різу зовнішніх і внутрішніх кутів, переверніть стусло догори ногами і в кутку біля стелі вкладете в нього багет. Стислі разом з вставленим в нього багетом укладіть на стіл і виконайте рез. Однак якщо ви формуєте кути багета вперше і не хочете помилятися у визначенні напрямку різу, придбайте велику L-образне стусло.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Фарбування стелі По-перше, вона досить швидко сохне. Для висихання іноді достатньо всього лише пару годин; по-друге, фарба абсолютно нешкідлива і повністю безпечна для навколишнього середовища і здоров’я людини. Під час фарбувальних робіт немає необхідності в терміновому покиданні приміщення; по-третє, фарба не має різкого специфічного запаху, який в основному зберігається протягом 2-3 тижнів після завершення оздоблювальних робіт; по-четверте, змішуючи фарби можна надати практично будь- який колір, додаючи при цьому спеціальні пігменти. У магазинах для будівництва, як правило, продається безбарвний тон, а до нього пропонується каталог з піментом. Споживач може вибрати вподобаний відтінок і на місці фахівець надасть водоемульсійній фарбі необхідний відтінок; по-п’яте, сам процес нанесення фарби є досить простим, а інструменти для фарби легко очищаються після використання. Недоліків у водоемулійних фарб значно менше, ніж переваг. Головним мінусом є те, що фарбування можна виконувати лише за температурі +5 ° С.

Номер слайду 16

Технологічний процес підготовки шпалер

Номер слайду 17

Обклеювання стін Наклеювати шпалери починають від світла, тобто від кута стіни, в якій є вікна. Спочатку виском перевіряють вертикальність кута. Якщо кут відхиляється від вертикалі, то на стіні якомога ближче до кута натертим об пігмент шнуром відбивають вертикальну лінію, яка й буде орієнтиром для прикріплення першого полотнища шпалери Якщо при поклейке виступив клей з боків його треба до висихання видалити вологою губкою або ганчіркою. Дотримуйтесь технологію і дотримуйтесь рекомендацій щоб не виникло дефектів під час поклейки і в період експлуатації. Для поклейки шпалер не повинно бути протягів. Тому вікна закриваються, забезпечується температура приблизно 23 градусів. Десь добу, до повного висихання стежити за температурою і тим, щоб приміщення було закрито!

Номер слайду 18

Клей для обклеювання шпалер

Номер слайду 19

“Дефекти шпалерних робіт” Під час обклеювання поверхонь шпалерами не можна допускати перелічених нижче дефектів. Відклеювання полотнищ найчастіше спостерігають біля карнизів, плінтусів і наличників. Відклеюються шпалери при швидкому їх висиханні на протягах, обклеюванні поверхонь із старими клейовими набілами, а також при застосуванні слабкого клейстеру. Для усунення цього дефекту у відклеєних місцях поверхню і шпалери змазують клейстером, після чого шпалери розгладжують ганчіркою або щіткою, притискаючи їх до поверхні. Здутини і зморшки виникають при повільному або нерівномірному висиханні шпалер, а також неакуратному їх розгладжуванні під час обклеювання. Щоб усунути великі здутини і зморшки, їх обережно розрізують лезом бритви, запускають під них клейстер і розгладжують щіткою. Якщо дрібних зморшок багато, то поверхню шліфують пемзою. Використовують ці шпалери як папір, а зверху на них наклеюють нові полотнища.

Номер слайду 20

Співпраця з відомими фірмами будівельних матеріалів “Кнауф”, “Капарол”“Мегабуд

Номер слайду 21

Охорона праці під час послідовного виконання робіт. До опоряджувальних робіт, які складаються як із “мокрих”, так і “сухих” процесів, допускаються особи, які досягли вісімнадцяти років і пройшли: 1) професійну підготовку; 2) попередній медичний огляд відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я України; 3) вступний інструктаж з безпеки праці, виробничої санітарії, пожежної та електробезпеки. При підготовці поверхонь та матеріалів до опорядження велику увагу слід приділяти дотриманню безпечних методів роботи з електроінструментом (корпус має бути заземленим, електропровід справним). Розпаковуючи та дозуючи сухі будівельні суміші, а також приготовляючи розчинові суміші, слід уникати пиління та розсипання їх і працювати у респіраторах. При нанесенні грунтівки слід бути обережним,щоб убезпечити себе від потрапляння рідини в очі,тому рекомендується використовувати захисні окуляри. При безпосередньому шпаклюванні потрібно звернути увагу на гострі краї шпателя,щоб не поранити ним себе та оточуючих. При виконанні малярних і шпалерних робіт необхідно працювати на справних риштуваннях, помостах, драбинах та інших пристроях, виконуючи вимоги при виготовленні і встановленні їх, а також додержуючись правил техніки безпеки під час роботи на висоті. Ручний інструмент, яким працює маляр, має бути справним. Дерев'яні ручки інструменту виготовляють із твердої деревини (бук, граб, береза), вологість якої допускається не більш як 12%. Вони повинні бути добре оброблені, пошліфовані і міцно з'єднані з інструментом. До початку малярних робіт у приміщеннях з відкритою електропроводкою струм вимикають.

Номер слайду 22

Інструменти для роботи з гкк

Номер слайду 23

Обробка лицьової поверхні При використанні паперової стрічки та ручному зашпаклюванні швів між листами використовувати Фугенфюллер, у разі машинного шпаклювання використовувати Амес - прилад або Джойнтфіллер-Супер. Без використання ущільнюючої стрічки для швів при заклеюванні вручну необхідно використовувати КНАУФ Уніфлот вологостійкий. Шпаклівка HP Фініш використовується для нанесення останнього шару для вирівнювання перед шліфуванням швів між листами. При багатошаровій обшивці необхідно заповнити шви внутрішніх шарів, шви зовнішніх шарів необхідно зашпакльовувати. Необхідно зашпакльовувати головки шурупів. При шпаклюванні температура в приміщенні не повинна бути нижчою за 10'С. Перед формуванням або нанесенням будь-якого іншого покриття необхідно прогрунтувати гіпсокартонні листи. Для ґрунтування зашпакльованих гіпсокартонних листів використовувати системний компонент Knauf Spezialgrund K459. На гіпсокартонні листи дозволяється наносити покриття: фарби на основі водяних та акрилових дисперсій, олійні, лакові, поліуретанові фарби; керамічні покриття; - штукатурки та шпаклівки; -шпалери паперові, текстильні, штучні. - Не дозволяється використовувати покриття на лужній основі: рідке скло, вапно, силікатні фарби.

Номер слайду 24

Використана література 1. Добровольский Г.М. Малярні і шпалерні роботи: Підручник.-К.: Вища шк.,1992.-383с.: іл. 2. Малярні роботи (інтегрований курс модульного навчання) : Підручн. для проф.-техн. навч. закладів : У 3 ч. / А. С. Нікуліна, С. Г. Заславська, Н. Г. Ничкало та ін. -Ч. І. -- К. : Вікторія, 2006. -- 288 с. + кольор. вклейка. 3. Малярні роботи (інтегрований курс модульною вчання) : Підручн. для проф.-техн. навч. закладів : У 3 ч/. С. Нікуліна, С. Г. Заславська, Н. Г. Ничкало та : Ч. II. - К. : Вікторія, 2006. - 224 с.Інтернет. Карапузов Є.К., Соха В.Г., Остапченко Т.Є. матеріали і техннології в сучасному виробництві: Підручник. – К.: Вища освіта, 2006. – 495с.: іл. Старченко О.Ю., Гулш Д.В."Технологи сухого будовництва".Пщручник. - Кшв, 2005.- 420 с, 434 1л. Утепление фасадов (Профессиональные материалы для строительства и реконструкции, Хенкель Баутехник (Украина)) 2005 – 51 ст.; ил. Остапченко Т.Є. Технологія опоряджувальних робіт: Підручник. – К.: Вища освіта, 2003. – 384 с.: іл

ppt
Пов’язані теми
Технології, Майстер-класи
Додано
2 лютого 2021
Переглядів
828
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку