Майстер -клас. Презентація "Технологія виготовлення різдвяного зірки в техніці лозоплетіння."

Про матеріал
З приязні, любові і в оберегових функціях люди виготовляли макети зірок, Янголят і прикрашали ними свої оселі на новорічні Різдвяні свята. Сьогодні на майстер-класі ми з вами ще будемо виготовляти із паперових трубочок ( паперової лози) різдвяні зірки, які символізували Віфлеємську Зорю, що засяяла на небі у Різдвяну ніч, сповіщаючи про народження Месії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія виготовлення різдвяної зірки в техніці лозоплетіння МАЙСТЕР-КЛАС м.Новояворівськ Новояворівський ЗЗСО І-ІІІст. № 1 вчитель Глинська К Д

Номер слайду 2

Мета : виготовити зірку технікою плетіння з паперової лози Завдання: ознайомитися з технікою лозоплетіння; навчитися виготовляти новорічну зірку; навчитися працювати в парах, дотримуватися правил техніки безпеки .

Номер слайду 3

Вибір матеріалів, інструментів: Паперові трубочки; зубочистки”; клей ПВА; кисть для клею термоклей; Оздоблення (стрічка 30см або декоративний дріт, стрічка для бантика чи готовий бантик, лляний джгут для підвіски, зірочки бусинки)

Номер слайду 4

Виготовлення двох трикутників Дві однакові трубочки поділити на 3 рівні частини, залишивши з ширшої сторони 2 см; З’єднати третю сторону методом нарощування, тобто на тоненький кінець трубочки нанести кісточкою клей ПВА і ввести його у ширший кінець трубочки. Трикутники готовий.

Номер слайду 5

Утворення зірочки Накласти один на другий трикутники так, щоб утворилася зірочка ; Місця стику трикутників склеїти термоклеєм.

Номер слайду 6

Оздоблення новорічної зірки Прив’язати підвіску; Оздобити зірку

Номер слайду 7

Можна заготовити декілька трикутників і виготовити багатокутну зірку. Ще цікавіше буде коли середину зірки обплести додатковою трубочкою.( фото з інтернету)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Щасти вам у створенні зірки!

Номер слайду 10

ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛА Плетіння з газет. Декоративна зірочка і кулька. Автор – Russian-hand made https://svitoch.in.ua/292-mykolka-y-rizdvyana-zirka.html https://www.pinterest.com/jadis0074/ різдвяна зірка https://afisha.lviv.ua/events/rizdvyana-zirka-0 https://afisha.lviv.ua/events/rizdvyana-zirka-1

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кручко Світлана
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
HLYNSKA KATERYNA
Додано
17 лютого 2022
Переглядів
901
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку