Майстер-клас «Брошка-лялечка з фетру»

Про матеріал
Брошки лялечки з фетру. Досить новий напрямок в цьому виді рукоділля - брошки-лялечки з фетру. Брошка може представляти із себе повністю лялечку з рухомими ручками і ніжками або ж тільки голову в кокетливим капелюшку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас«Брошка-лялечка з фетру»Підготувала. Учитель. Жовновата О. М.

Номер слайду 2

План- історія брошок.- Матеріали і інструменти для виготовлення брошки.- Технологія виготовлення брошки.

Номер слайду 3

З історії брошки. Брошка - це ювелірна прикраса з історією, практично рівній історії людства. Брошка в перекладі від французького «broche» означає буквально «довга голка». Пов'язано це з тим, що її первісне призначення полягало в скріпленні одягу: спочатку це робили колючками і шипами, потім для цих цілей стала, затерта бронзова шпилька і кілочки з кременю.

Номер слайду 4

фібули

Номер слайду 5

 Брошка «Савіньї»

Номер слайду 6

Брошки-стомакери. Такі брошки кріпилися на корсети в районі грудей.  

Номер слайду 7

Брошки-камеї і брошки-інталіїНа початку XIX століття в моду входить стиль Ампір, а разом з ним - грецькі геми. Геми з опуклою різьбленням називалися камеями, а з поглибленої - ІНТАЛЄВ.

Номер слайду 8

Брошки - комахи. На початку XIX століття в моду входить стиль Ампір, а разом з ним - грецькі геми. Геми з опуклою різьбленням називалися камеями, а з поглибленої - ІНТАЛЄВ.

Номер слайду 9

Брошки XIX-XX століть Рубіж XIX-XX століть ознаменувався появою стилю Art nouveau, більш відомого як модерн. Ювеліри Фуке, Тіффані і Лалик привнесли в дизайн брошок багато сучасного, легкого, витонченого. Один з найславетніших ювелірів, які виготовляли брошки в той час, - Рене Лалик (1860-1945) - в якості матеріалів для своїх ювелірних шедеврів використовував абсолютно нові - кришталь, перламутр, емаль. Лалик створював кожну прикрасу, як самостійний, майбутный навіть самодостатній предмет мистецтв. У дорогих прикрасах він "брав» не каратами, а мистецтвом.

Номер слайду 10

Брошка це універсальна прикраса, яка здатна надати будь-якому одягу ошатний вигляд. Сучасна брошка - один з тих актуальних аксесуарів жіночого гардеробу, який легко перетворює костюм, взуття, сумки, головні убори, надаючи йому образу неповторний шарм і елегантність. Брошка може сказати дуже багато не тільки про Ваш стиль, але і ... позиції під час важливих переговорів! Так, наприклад, залізна леді американської політики Мадлен Олбрайт навіть написала цілу книгу: «Читайте за моїми брошкам». Колекція екс-держсекретаря налічує більше двохсот брошок.

Номер слайду 11

сучасні брошки Сучасні брошки радують нас своїм різноманіттям. Матеріали для їх виготовлення зараз найрізноманітніші: від тканини і шкіри до золота, срібла і платини, текстилю, бісеру ... Цей невигадливий аксесуар став звичною прикрасою для нашого одягу, при цьому цілком доступним для кожного з нас , що дозволяє періодично побалувати себе обновкою.

Номер слайду 12

сучасні брошки Брошки лялечки з фетру. Досить новий напрямок в цьому виді рукоділля - брошки-лялечки з фетру. Брошка може представляти із себе повністю лялечку з рухомими ручками і ніжками або ж тільки голову в кокетливим капелюшку.

Номер слайду 13

матеріали: фетр (два основних кольори: бежевий і коричневий і додатково 2-3 інших кольори); застібка для брошки; картон; бісер різного кольору; клей «Момент Кристал» або Дракон полімерний універсальний і також клейовий пістолет; інструменти: тонкий чорний і червоний маркери; ножиці; вушні палички. ВИГОТОВЛЕННЯ « ЛЯЛЬКИ-БРОШКИ З»

Номер слайду 14

Технологічна картка«Брошка-лялечка з фетру»№ п/пІнструменти і матеріали. Технологія виготовлення. Зображення1.фетр (два основних кольори: бежевий і коричневий і додатково 2-3 інших кольори);тонкий чорний і червоний маркери; ножиці;застібка для брошки;картон;бісер чорного кольору;клей «Момент Кристал» або Дракон полімерний універсальний і також клейовий пістолет;сухі рум'яна;вушні палички. Для виготовлення брошки-лялечки вам потрібно приготувати фетр або клаптики не сипучої тканини (два основних кольори: бежевий і коричневий і 2-3 різних кольорів) , шнур круглий, Ще знадобляться 2 великі бусини і бісер середнього розміру.

Номер слайду 15

Виготовлення«Брошка-лялечка з фетру»2. Папір, ножиці. Роздрукуйте викрійку на аркуші А4. Зробіть лекала. Додаток №13. Лекало, мило або світлий олівець, ножиці. Виконуємо розкрій тіла лялечки (голови і тулуба 1 деталь.). Розмістити на фетрові та обвести їх милом або олівцем силует ляльки на бежевому фетрі.

Номер слайду 16

Виготовлення«Брошка-лялечка з фетру»4 Лекало, мило або світлий олівець, ножиці. Задню і передню частину зачіски волосся – на коричневому, чорному або помаранчевому. 5 Лекало, мило або світлий олівець, ножиці. Викроюємо з фетру одного кольору 2 однакові деталі сукні.

Номер слайду 17

Виготовлення «Брошка-лялечка з фетру»6 Лекало, мило або світлий олівець, ножиці. Викроюємо задню і передні деталі пальта.

Номер слайду 18

Виготовлення «Брошка-лялечка з фетру»8 Нитки чорні, червоні,голка, ножиці, Клей «Момент Кристал», або Дракон полімерний універсальний і також клейовий пістолет, вушні палички. Для виготовлення обличчя і зачіски використовуємо клейовий пістолет або клей "Кристал", кому як зручніше працювати. Попередньо треба намалювати очі і рот. І не забути про застібку для брошки.

Номер слайду 19

Виготовлення «Брошка-лялечка з фетру»8 Нитки чорні, червоні,голка, ножиці, Клей «Момент Кристал», або Дракон полімерний універсальний і також клейовий пістолет, вушні палички. Для виготовлення обличчя і зачіски використовуємо клейовий пістолет або клей "Кристал", кому як зручніше працювати. Попередньо треба намалювати очі і рот. І не забути про застібку для брошки.

Номер слайду 20

Виготовлення «Брошка-лялечка з фетру». 9 Деталі сукні і пальта, намистини, шнур, ножиці, клей «Момент Кристал», або Дракон полімерний універсальний і також клейовий пістолет, вушні палички. Виготовлення одягу брошки-лялечки: приклеюємо задню деталь пальта до тулуба. Потім приклеюємо ручки, ніжки, сукню та зверху приклеюємо полички пальта, можна ще й оздоблювальну строчку по зрізах пальто виконати або вручну обшити.

Номер слайду 21

Виготовлення«Брошка-лялечка з фетру»9 Деталі сукні і пальта, намистини, шнур, ножиці, клей «Момент Кристал», або Дракон полімерний універсальний і також клейовий пістолет, вушні палички. Виготовлення одягу брошки-лялечки: приклеюємо задню деталь пальта до тулуба. Потім приклеюємо ручки, ніжки, сукню та зверху приклеюємо полички пальта, можна ще й оздоблювальну строчку по зрізах пальто виконати або вручну обшити.

Номер слайду 22

До зустрічі

pptx
Пов’язані теми
Технології, Майстер-класи
Додано
28 січня 2021
Переглядів
1250
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку