Майстер-клас "Брошка мак в стилі канзаші"

Про матеріал
https://drive.google.com/file/d/1Ub0bz1Wp9o3XeExBRCRxrB6qMGg7juL_/view?usp=sharing
Перегляд файлу

МК "Брошка мак в стилі канзаші"

матеріали та інструменти:

стрічка атласна шириною 4 см червоного і зеленого кольору

лінійка

ручка

ножиці

голка з ниткою чорного кольору

вата

свічка і запальничка або сірники

швейні шпильки

англійська шпилька

клей пістолет

Хід роботи:

Беремо червону стрічку і на виворітній стороні відзначаємо відрізки по 15 см. Нам потрібно 6 відрізків. У нас вийшло 6 прямокутників. Тепер з них потрібно зробити трапеції з вершиною 9 см. Для цього складаємо прямокутник навпіл і відступивши від краю 3 см. Зрізаємо стрічку під кутом. Отримуємо 6 трапецій. Бічні сторони потрібно обпалити над свічкою або запальничкою щоб край не обсипається. Далі беремо перші дві деталі і складаємо бічними сторонами один на одного скріплюємо їх шпильками. Потрібно стежити щоб довга сторона трапеції була в середині кола. Так потрібно вчинити з усіма деталями щоб вийшов круг. Тепер беремо нитку з голкою і прошиває наш коло по зовнішній стороні швом "вперед голкою". Після цього потрібно стягнути наш квітка, розправити пелюстки і закінчити шиття обрізати нитку. Квітка готовий.

Робимо серцевину і основу. З стрічки зеленого кольору вирізаємо два квадратика 4х4 см. На першому запаює краю щоб не обсипалися, другий обрізаємо в формі кола і теж запаює краю над свічкою. Коло це основа. Беремо квадратик зеленого кольору і швом "вперед голкою" прошиває на ньому коло, беремо шматочок вати і вкладаємо в центр кола, стягуємо коло. Закріплюємо нитку, але не обрізаємо. Цією ж ниткою обмотуємо серединку на хрест кілька разів. Закріплюємо і обрізаємо нитку. Серединка готова.

Переходимо до листочками. Беремо стрічку зеленого кольору і відзначаємо відрізки по 5 см. Відрізаємо. З отриманих прямокутників потрібно вирізати листочки, обпалити їх над свічкою і злегка розтягнути край.

Всі елементи готові можна приступати до збірки. Намазуємо клеєм серединку і приклеюємо її в середину квітки. Два зелених листочка склеюємо між собою і кріпимо до квітки з вивороту. Основу клеїмо з ззаду в середину квітки. Беремо англійську шпильку з клеєм на основу. Що шпилька краще трималася можна відрізати шматочок стрічки 1.5х1.5 см і наклеїти зверху.

Наша брошка готова. Спасибі за увагу.

docx
Додано
31 травня 2020
Переглядів
401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку