Майстер-клас для батьків майбутніх першокласників «Попереду школа!»

Про матеріал

Майстер-клас для батьків майбутніх першокласників "Попереду школа!".

Знайомство з кінетичним піском і його властивостями, навчити батьків новим методам підготовки дитини до навчання у школі, формувати навички позитивного спілкування батьків з дітьми для збереження їх психологічного здоров'я.

Перегляд файлу

Майстер-клас для батьків майбутніх першокласників з теми

«Попереду школа!»

Ємченко Анастасія Сергіївна

практичний психолог

Новодонецької ЗОШ І-ІІІ ст. №17

                                                                        Добропільської міської ради

Майстер: Ємченко А. С.

Тривалість: 15 хв.

Мета: знайомство з кінетичним піском і його властивостями, навчити батьків новим методам підготовки дитини до навчання у школі, формувати навички позитивного спілкування батьків з дітьми для збереження їх психологічного здоров'я.

Обладнання: лотки (контейнери) з кінетичним піском, зубочистки/палички (або інший підручний матеріал, яким можна писати/малювати); інформаційні роздаткові листи з порадами щодо організації роботи з кінетичним піском і його зберіганням.

Хід майстер-класу

Вступ

Шановні батьки!

Сьогодні ми вам пропонуємо відправитися в своє дитинство, зануритися в цей незабутній час! Подивіться, на столах знаходяться лотки з піском, тільки не зовсім простим, а в новому форматі - це кінетичний пісок. Ви напевно вже чули про кінетичний пісок. Останнім часом він досить популярний. Якщо ви не чіпали його, то описати словами його властивості нам буде складно.

Ця речовина може і зберігати форму, і розсипатися. Воно стає твердіше при стисненні, але форма (наприклад, велика куля) може «розвалитися» з часом під дією сили тяжіння. Речовина має частину властивостей вологого піску, проте воно не вологе. Воно злипається між собою, але не липне до рук і інших предметів. Воно м'яке, податливе, але не «повітряне». Такий незвичайний матеріал відмінно підходить для ігор і розвитку дітей. Пісок універсальний, тому і спектр його застосування широкий.

Ігри та вправи з кінетичним піском дозволяють:

  •                   Розвинути дрібну моторику.
  •                   Удосконалювати сенсорне сприйняття.
  •                   Здійснювати підготовку руки до письма.
  •                   Розвивати мову.
  •                   Розвинути творче мислення.
  •                   Залучати в рольові ігри.
  •                   Тренувати увагу.
  •                   Розслаблятися і заспокоюватися.

 Вправа «Вивчайте літери!»

 Психолог: В цьому вам знову допоможе кінетичний пісок. З нього легко і просто моделювати. Вельми цікаво виліплювати букви і тренувати варіанти їх вимови. (Наприклад, завдання для дітей: «Виліпити першу букву свого імені»).

Ця гра також підходить для дітей, які вчаться рахувати, вивчають алфавіт або вчаться читати і писати.

Інструкція: батькам пропонують спробувати виліпити букви, цифри з піску. Помалювати паличкою букви і цифри на піску.

Ви можете тренуватися писати на піску букви, цифри, слова, вирішувати прості приклади або вчитися читати склади і слова. Виводити букви і цифри паличкою на піску набагато веселіше та цікавіше, ніж ручкою на папері, а значить напевно ця гра захопить вашу дитину набагато більше, ніж нудне сидіння за столом!

Учасники обговорюють питання:

  1.                   Які Ваші враження та відчуття від виконаної вправи? Було Вам приємно працювати з кинетичним піском?
  2.                   Як на вашу думку, зацікавить така форма підготовки до навчання вашу дитину? Чи будете Ви застосовувати дану форму роботи з вашими дітьми?

 

1

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Майстер-класи
Додано
15 березня 2018
Переглядів
1538
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку