Майстер-клас " Квітка "Волошка". Паперова флористика".

Про матеріал
Даний майстер-клас розрахований на вікову категорію учнів від 10 років для уроків технології чи гурткових занять. Алгоритм створення даного об'єкту, а саме паперової квітки може слугувати базою для створення більш складних виробів. Стане у нагоді для створення святкової бутафорії чи тематичних фотозон у школі чи вдома.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас «Волошка». Паперова флористика. Підготувала Комарова Тетяна Володимирівна. Вчитель трудового навчання(спеціаліст першої категорії)КЗО « КСШ «НАДІЯ» ДОР»м. Кривий Ріг,Кривий Ріг-2021 н.р

Номер слайду 2

Паперова флористика це різновид декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, яке проявляється у створенні флористичних робіт (букетів, композицій, панно , колажів) з різноманітних видів паперу (офісного, гофрованого, крепованого і т. і.), які можуть бути використаними для декору приміщень, створення фотозон і як святкова атрибутика.

Номер слайду 3

Волошка – символ ніжної і тонкої душевної краси, праведності і святості, душевної чистоти, скромності і привітності. Назва квітки, каже легенда, походить від імені хлопчика Василька, якого русалки на Зелені свята заманили в поле і залоскотали – і він перетворився у квітку, названу його іменем. Там, де колоси налиті. Розцвіла волошка в житі. На голівці у волошки. Поселилось неба трошки. Цвітуть в душі моїй волошки. Такі прекрасні, особливі. Немає суму ані трошки!Лиш тільки, кольори грайливі. Вони для мене, наче скарб,Багатше, сяючої брошки,В життя моє, принесли фарб

Номер слайду 4

Готуємось до майстер-класу Ножиці. Степлер. Двосторонній скотч. Клей ПВА. Гофрований папір. Картон звичайний або пакувальний. Гуашеві фарби або манна крупа для декору.Інструменти і матеріали:

Номер слайду 5

Підготовка основи квітки: 1. На цупкому картоні обводимо коло діаметром 10-12 см.2. Ділемо коло на 8 рівних секторів.3. Вирізаємо коло із картону.4. На середину і кола і на кожного сектора наклеюємо шматок (довільно) двостороннього скотчу. 5. Знімаэмо захисний шар двостороннього скотчу.

Номер слайду 6

Готуємо пелюстки квітки:1. Стандартна ширина рулону гофрованого паперу-50см. Відрізаємо від нього смужку завдовжки 50см і отримуємо квадрат 50 Х50 см.2. Складаємо квадрат вчетверо і ділимо його на 4 рівних квадрата 25 Х25 см.3. Кожен із чотирьох квадратів ділимо навпіл вздовж ліній гофрування ( по лінії довжини).4. Отримуємо 8 однакових чотирикутників 25 Х12,5 см. Це і будуть пелюстки квітки.

Номер слайду 7

Готуємо пелюстки квітки:1 Кожен прямокутник-пелюстку складаємо вчетверо по довжині (гармошкою).2. Зрізаємо кути по кожному згину так, як показано на першому фото. . Отримуємо зигзагоподібний край (трикутнички).3. Зжимаємо прямокутну пелюсточку по середині, ніби формуємо «метелик».4. Перекручуємо один раз пелюстку в точці згину, ніби закручуємо фантик на цукерці.5, 6. В точці скручування складаємо пелюстку навпіл і притискаємо з таким зусиллям, щоб вона не розкладалася.7. Готуємо 8 однакових подвійних пелюсток.12.34567

Номер слайду 8

Готуємо серединку квітки:1. В залежності від бажаної пишності серединки квітки , вирізаємо смужку висотою (шириною) 12 см і довжиною 20- 40 см ( для економії паперу можна формувати серединку із декількох смужок однієї висоти). По всій довжині смужки робимо надрізи по краю, не дорізаючи до середини на 1 см , як показано на фото 1, утворюємо бахрому.2. З бажанням, підкручуємо (зминаємо) кожну смужку бахроми.3. Згинаємо смужку –бахрому вздовж навпіл, як на малюнку 3.4,5. Скручуємо смужку , формуючи китицю ( рулончиком) і фіксуємо степлером або клеєм ПВА.6-8. Для декоративності, змащуємо китиці серединки клеєм ПВА і занурюємо у манну крупу, або підфарбовуємо білою гуашевою фарбою чи коректором. 12345678

Номер слайду 9

Готуємо листочки для квітки: 1. Вирізаємо смужку із зеленого паперу розміром 50 Х10 (або15)см.2. Вирізаємо кожен край смужки по формі листочка квітки ( форму листочка обираємо довільно).3. З бажанням, край листочка можна надрізати бахромою, або зробити фігурні надрізи.4. Зминаємо смужку , формуючи два різних по довжині литочка.5. В точці згину складаємо листочок за власним задумом.

Номер слайду 10

Монтаж квітки: 1. Всі 8 пелюсток по черзі приклеюємо на двосторонній скотч до картонного кола, залишаючи місце для серединки квітки.2. Після наклеювання всіх пелюсток клеїмо середину квітки. Міцно притискаємо до середини картонної заготовки , а потім ретельно її розпушуємо . 3. До виворітної сторони картонної основи квітки підклеюємо зелені листочки або чашолистик.4. За бажанням на виворітній стороні картонної основи кріпимо гачок, петельку або шпильку. Якщо відповідно задуму квітка кріпиться до штори чи шпалер стіни , то можна просто використати швацьку шпильку і приколоти квітку за одну із пелюсток.

Номер слайду 11

Інші квіти за аналогічною послідовністю: 1. Мак 4. Незабудка2. Мальва3. Ромашка 5. Соняшник

Номер слайду 12

Бажаю натхнення та успіхів!!! Дякую заувагу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Токаренко Єлизавета Миколаївна
    Чудова робота. Відповідає вимогам. Можна використовувати як на уроках, так і в гуртковій роботі. Застосовувала в 7 класі та 9. Дякую. Чекаємо на інші наробки.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Майстер-класи
НУШ
Додано
9 червня 2021
Переглядів
2720
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку