Майстер клас на тему: "Декорування печива айсингом"

Про матеріал

навчити здобувачів освіти правилам оздоблення печива айсингом; розвинути вміння та навички які будуть потрібні в подальшій роботі кондитера; формування професійної компетенції майбутніх фахівців, прагнення до творчого пошуку, умінь та навичок самостійної роботи, організаційних здібностей, сприяння підготовці здобувачів освіти до максимальної реалізації своїх знань, умінь, навичок та можливостей,також підвищення престижу своєї професії.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

Майстер- клас:

« Оздоблення печива айсингом»

 

E:\фото работа\фото майстер клас гр.6 11.02.2021\IMG_20210211_133959.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала: Лазарчук Наталія Вячеславівна

 

 

 

 

 

Тема: Оздоблення печива айсингом.

Мета: навчити здобувачів освіти правилам оздоблення печива айсингом; розвинути вміння та навички які будуть потрібні в подальшій роботі кондитера; формування професійної компетенції майбутніх фахівців, прагнення до творчого пошуку, умінь та навичок самостійної роботи, організаційних здібностей, сприяння підготовці здобувачів освіти до максимальної реалізації своїх знань, умінь, навичок та можливостей,також підвищення престижу своєї професії.

 

Хід майстер-класу

  1.               Для проведення майстер-класу направлені здобувачі освіти, які пройшли конкурсні відбіркові випробування в групі. Здобувачі освіти повинні продемонструвати наочно рівень засвоєння передових технологій виконання робіт кондитера з теми.
  2.               Учасники майстер-класу зобов’язані дотримуватись правил безпеки праці.
  3.               Здобувачі освіти, що проводять майстер-клас, мають продемонструвати не тільки рівень професійної майстерності, а й проявляти творчість креативність, уміння  використовувати передовий виробничий досвід.
  4.               Майстер-клас проводиться в два етапи:
  •                 Приготування айсингу.
  •                 Оздоблення та нанесення декору на кондитерські вироби.
  1.               Демонстрація виконаних робіт проводиться в приміщенні училища.
  2.               Спостереження за роботою здобувачів освіти та дотриманням ними правил техніки безпеки проводиться майстром виробничого навчанняЛазарчук Н.В.
  3.               Майстер-клас проводять здобувачі освіти групи № 6 Чайка Юлія, Карпусь    Тетяна, Найда Євгеній, Білокриницький Іван.

 

 

 

 

Доброго дня! Вітаю Вас на майстер-класі.

Чи погоджуєтесь ви з висловами? Усі радощі життя - у творчості. Творити – значить жити. Творче мислення – це бажання пізнавати нове, незвідане, здатність людини до новизни, неповторності, оригінальності.

Сьогодні здобувачі освіти групи № 6 продемонструють свої творчі здібності при оздобленні та декоруванні кондитерських виробів.

Для роботи нам потрібні таке обладнання:

  •                 Кондитерські мішки (корнетики).
  •                 Ножиці з тонким лезом.
  •                 Міксер для збивання суміші для оздоблення.
  •                 Харчові барвники.

Основна  ідея майстер-класу:  «Я знаю, як це робити. Я навчу вас».

Майстер-клас буде проходити в 2 етапи:

1 етап – Приготування айсингу.

Айсинг – це маса для декору кондитерських виробів на основі цукру та білку. Якщо перекласти це слово з англійської мови , то отримаємо глазур.Зазвичай, айсинг називають royal icing – що означає королівська глазур. Айсинг винайшли в Англії, кондитери при дворі  декорували торти на різні свята саме білком та цукром.

Метод приготування:

  •                   сирий яєчний білок 1 шт;
  •                   лимонний сік 1 ч. л;
  •                   цукрова пудра 150 г.
  1.               Відділіть білок від жовтка ( уважно стежити, щоб жоден мг не потрапив в білок).
  2.               Збийте білок вінчиком ( але не в пишну піну, а  до однорідного стану).
  3.               Поступово додайте цукрову пудру. Пудру потрібно просіяти через сито,це збагатить її повітрям.
  4.               Останній етап – додати лимонний сік (за кількістю лимонного соку потрібно уважно стежити, не можна взяти його більше, оскільки айсинг буде дуже крихким). Лимонний сік додасть блиску айсингу. Його можна замінити на лимонну кислоту або гліцерин, що додасть еластичності виробу. З гліцерином потрібно буде також обережним, оскільки надлишок може призвести до того, що маса буде дуже клейкою ї її важко буде відділити від трафарету.
  5.               Поверхня на яку Ви плануєте наносити айсинг має бути сухою, якщо буде вологою, то сам айсинг може розтікатися.
  6.               Густоту айсингу можна контролювати за допомогою пудри та білка.
  7.               Айсинг не має бути сильно рідким, інакше він буде розтікатися на виробі.
  8.               Після нанесення айсингу залиште підсихати його у приміщенні, не потрібно використовувати холодильник.

 

2 етап – Оздоблення та декорування кондитерських виробів.

Розділити глазур на частини і зафарбувати її готовими харчовими або натуральними барвниками. Кольорову глазур слід покласти у зіп-пакетик, відрізати кінчик і через дірочку наносити суміш на печиво.

Для заливання країв (малювання контуру) до базової глазурі слід додати пудри, щоб вона була густішою і не розтікалася. Для заливки використовують рідкішу суміш.

Обвести густішою глазур’ю краї фігурки. Залити рідкішою основою всю поверхню пряника. Розподілити рівномірно глазур зубочисткою. Після того як основа підсохне, наносимо різні малюнки.


ФОТОЗВІТ

 

E:\фото работа\фото майстер клас гр.6 11.02.2021\IMG_20210211_132748.jpgE:\фото работа\фото майстер клас гр.6 11.02.2021\IMG_20210211_130950.jpg

 

 

 

E:\фото работа\фото майстер клас гр.6 11.02.2021\IMG_20210211_130809.jpgE:\фото работа\фото майстер клас гр.6 11.02.2021\IMG_20210211_130802.jpg

    

 

 

 

 

E:\фото работа\фото майстер клас гр.6 11.02.2021\IMG_20210211_132244.jpgE:\фото работа\фото майстер клас гр.6 11.02.2021\IMG_20210211_131424.jpg

 

E:\фото работа\фото майстер клас гр.6 11.02.2021\IMG_20210211_134033.jpgE:\фото работа\фото майстер клас гр.6 11.02.2021\IMG_20210211_133126.jpg

docx
Додано
29 листопада 2023
Переглядів
135
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку