Майстер-клас на тему: "Оберіг для воїна АТО"

Про матеріал

Майстер-клас "Оберіг для воїна АТО" проведений під час предметного тижня для учнів 6-10 класів в спеціальному навчальному закладі.

Мета:формувати в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, України; розвивати вміння практично виготовляти обереги для воїнів-захисників; корегувати творче мислення, увагу; мотивувати дітей до милосердя та волонтерської діяльності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оберіг для воїна АТОВиготовлення підкови–оберегу для наших захисників власноруч. Вчитель: Шишкіна В.І.

Номер слайду 2

Україна! Рідний край! Золота чарівна сторона. Скільки ніжних слів придумали люди, щоб висловити свою гарячу любов до землі, де народились і живуть. Людина має завжди пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, звичаї, обряди, обереги. І де б не була людина, тужить за нею рідна земля. На сьогоднішній день на цілісність нашої держави посягнули вороги, і багато наших земляків мобілізовано до лав українського війська.

Номер слайду 3

Оберіг — найдревніший амулет щастя і добробуту, чарівний предмет, що призначений захищати свого власника. Також вважається, що він може принести удачу, попередити про небезпеку, поліпшити стан здоров’я. Через це обереги зажили неабиякої популярності ще з давніх-давен. Люди пов’язували віру в добро, успіх, щастя з певними символами в оберегах.

Номер слайду 4

Старовинний-сучасний оберіг підковаіз залізазі шкіри. З дереваз солоного тістаз природних матеріалівз стрічок123456

Номер слайду 5

Як вішати підкову?— На Сході, в Європі і Латинській Америці підкови вішають на стіну ріжками вниз — щоб щастя лилося на вас.— Англійці та ірландці переконані, що треба вішати підкову ріжками вгору, щоб щастя не витікало.— Мексиканська підкова, прикрашена стрічками, монетами й ликами святих, висить високо — чіпати її нікому не можна.— Італійці, навпаки вішають підкову так, щоб кожен, увійшовши, її зачіпав.— В Україні вішають ріжками вниз. Є й інші думки — підкову вішають ріжками вгору, щоб будинок був, як повна чаша.

Номер слайду 6

Легенда про підковуєпископ Кентерберійськийковаль. Сатана

Номер слайду 7

Чи потрібен оберіг воїну?

Номер слайду 8

Правила   — наміри повинні бути чистими і добровільними: нікого не можна змусити або вмовити подарувати амулет; — найсильніші обереги ті, що подаровані вашими рідними; — слід серйозно поставитися до вибору матеріалу: часто те, що підходить одному, може нашкодити іншим; — під час створення оберегу слід думати про цю людину, згадуючи її характер, потреби, відчувати її енергетику.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Символи оберегу мак - охороняє нас від різних наврочень, здійснення бажань,калина – мужність,овес — оберіг краси,квасоля – мир і дружба, горох — міцне здоров’я,рис – добробут у домі,зерно – щоб на столі був хліб,кукурудза – взаєморозуміння,перець духмяний - щоб люди добре ставилися,соняшник – сімейне щастя,лавровий лист – щоб прославитися.кольори: жовтий- золото, багатство; зелений- здоров’я; червоний- любов .  

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Колесник Тетяна Іванівна
    з яким почуттям подяки отримають захисники ці обереги. приємно знати, що про тебе памятають і чекають на тебе з перемогою
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 січня 2018
Переглядів
10597
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку