Майстер-клас "Сніжнка" макраме

Про матеріал
Макраме, або ж вузликове плетіння, є одним із видів рукоділля, який нині завоював неабияку популярність. Цим мистецтвом в однаковій мірі захоплюються і дорослі, і діти. Макраме відоме ще із давніх-давен. Ця техніка не потребує ніяких спеціальних станків, вам потрібна тільки мотузка, натхнення та велике бажання створити щось чудове самотужки.
Перегляд файлу

Макраме, або ж вузликове плетіння, є одним із видів рукоділля, який нині завоював неабияку популярність. Цим мистецтвом в однаковій мірі захоплюються і дорослі, і діти. Макраме  відоме ще із давніх-давен. Ця техніка не потребує ніяких спеціальних станків, вам потрібна тільки мотузка, натхнення та велике бажання створити щось чудове самотужки.

Технологічна карта

Виготовлення Сніжинки у техніці макраме з квадратних вузлів

 

Шпагат для макраме Ножиці Намистини для оздоблення Матеріали та інструменти Відрізки шпагату 14 шт. довжиною 65 см Лак для фіксації виробу Інструменти та матеріали: 14 ниток по 65 см, ножиці, дерев’яні намистини, лак для фіксації виробу.

 Схема Сніжинки

 

  1.     Нарізаємо шпагат на 1 нитка з довжиною 70 см і 13 ниток по 65 см. Кожен із відрізків складаємо навпіл.

 

  1.   Складаємо шнурок 70 см у кільце і одягаємо на нього по колу всі інші нитки замочком вниз. Петлями нав’язуємо на велику нитку усі 14 коротких ниток.

 

  1.   Петлю затягуємо, утворюючи суцільне досить туге кільце.

 

Центральна частина майбутньої сніжинкики готова, можна переходити до променів. Для цього спочатку ділимо нитки, що залишилися, по 4 штуки на сегмент.

 

  1.   З кожних 4 нитки зав’язуємо по 2 квадратні вузли. Повторюємо по кругу.

 

   

5. Далі робимо піко з квадратних вузлів. Зєднуємо  4 нитки (2 з одного сегмент +2 з іншого) і зав’язуємо на відстані квадратним вузлом.

 

6. На кожних 2-х нитках зав’язуємо 6 вузлів почергово вліво вправо (колосок з 6 вузлів). Правою рукою беремо праву робочу нитку, проводимо її під ліву робочу, дві короткі залишаються знизу. Тепер лівою рукою беремо ліву робочу нитку і робимо навпаки

7. Зав’язуємо колоски між собою 1 квадратним вузолом по кругу.

 

8. Далі на відстані 1 см плетемо квадратний вузол і підтягуємо нитки.

9. Повторюємо так з кожної сторони.

Таким чином пров’язуємо сегмент кожного промінчика, а потім обрізаємо кінці, що залишилися, відступаючи приблизно сантиметр від краю. Виріб охайно потрібно побрискати лаком і легенько попрасувати.

Ось і все сніжинка готова 10. Обрізаємо всі нитки крім двох по-центру на них вдягаємо дерев’яну намистину і фіксуємо вузлом.

 

 

 

 

 

 

 

Сніжинка готова. Гарних Вам поробок!

docx
Пов’язані теми
Технології, Майстер-класи
Додано
14 січня
Переглядів
138
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку