Презентація " Оздоблювальні матеріали. Виготовлення м’якої іграшки. Зшивання та наповнення виробу."

Про матеріал

Матеріал презентації до уроку технології у 5 класі за темою «Оздоблювальні матеріали. Виготовлення м'якої іграшки. Зшивання та наповнення виробу». Об'єкт проєктної діяльності «М'яка іграшка».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інструктаж з БЖД. Оздоблювальні матеріали. Виготовлення м’якої іграшки. Зшивання та наповнення виробу. Проєкт «М’яка іграшка».

Номер слайду 2

Мета уроку: Ознайомити з оздоблювальними матеріалами для виготовлення м’якої іграшки, удосконалювати прийоми роботи з ручними інструментами; закріпити навички правильної й безпечної роботи; розвивати здібності, просторову уяву, точність у роботі, дрібну моторику пальців рук, пізнавальний інтерес до створення іграшки; виховувати художній та естетичний смак, творче ставлення до праці та працелюбність, охайність у роботі, формувати позитивну мотивацію до навчання.

Номер слайду 3

АКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ«Відкритий мікрофон»Чи потрібно дітям вміти виготовляти іграшку власноруч?Продовж речення: Значення іграшки в житті дитини – це … іграшки є різних видів, а саме …Для виготовлення м’якої іграшки потрібні матеріали …, інструменти …

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

17.01.2024 СьогодніГімнастика для очей

Номер слайду 10

Зшивання та наповнення виробу1. Наповни виріб наповнювачем (синтепоном) для надання йому об’єму. 2. Заший отвір петельним швом

Номер слайду 11

Матеріали для оздоблення виробу

Номер слайду 12

Галантерея — це загальна назва товарів для оздоблення й особистого вжитку.

Номер слайду 13

Одним із видів оздоблення є ґудзики.

Номер слайду 14

Послідовність пришивання ґудзика з вушком. Закріпити нитку з лицьового боку тканини. Прикріпити ґудзик дрібними стібками, вводячи голку у вушко ґудзика. Обкрутити нитку навколо вушка ґудзика та закріпити кінець нитки.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Інструкційна картка №1 «Оформлення мордочки (виготовлення очей; приклеювання очей, носа та язика іграшки)»1. Вирізати овал із світлого матеріалу (тканини, шкіри або клейонки). Підкласти його під ґудзик чи помпон і пришити (приклеїти).3. Носик вирізати із шкіри темного кольору та приклеїти.4. Язик вирізати із шкіри червоного кольору та приклеїти.

Номер слайду 18

Інструкційна картка №2: «Оздоблення іграшки»1. Деталь круглої форми зметати швом «уперед голку» по колу та сформувати капелюшок, стягнувши нитку.2. Зметати мереживо швом «уперед голку» 2-3 мм від краю, стягнути нитку та сформувати нижню частину капелюшка.3. З'єднати обидві деталі разом з'єднувальним швом.4. Пришити або приклеїти готовий капелюшок на голову іграшки. Капелюшок для іграшки

Номер слайду 19

Бантик для іграшкиhttps://www.youtube.com/watch?v=h. Scu7c. OPa. Zg&ab_channel

Номер слайду 20

17.01.2024 СьогодніФізкультхвилинка

Номер слайду 21

ПРактична робота. Оздоблення м’якої іграшки «Оформлення мордочки (виготовлення очей; приклеювання очей, носа та язика іграшки)» (Інструкційна картка №1)

Номер слайду 22

РЕФЛЕКСІЯЯк ви розумієте поняття «економно використати матеріали?»Які матеріали можна використати для виготовлення носика, очей іграшки?Які ручні шви використовують для пришивання деталей? Яких правил безпечної праці слід дотримувати при роботі з голкою ?

Номер слайду 23

Гра «Заповни пропуски в реченнях»Під час роботи ножиці на столі класти ........, із .... лезами. Під час вирізування притримувати матеріали пальцями лівої руки, розміщуючи їх .... . Шпильки слід зберігати в .... . Не можна користуватися .... шпильками.

Номер слайду 24

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПеревірити якість виконання пришивання деталей виробу петельним швом, усунути недоліки. Виконати оздоблення свого виробу.

Номер слайду 25

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
18 січня
Переглядів
143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку