Презентація до уроку "Паркан, огорожа"

Про матеріал

Паркани – це конструкції високої міцності, які використовуються для зведення огороджень різної площі та протяжності. Паркани дозволяють позначити межі території об'єктів різного призначення та захистити цю територію від несанкціонованого проникнення сторонніх осіб.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Паркан , огорожа. Ландшафтний дизайн. Технології 10(11) клас. Презентація Підготувала Високос Н. В.

Номер слайду 2

Найпростіший паркан для дачі з сітки-рабиці може виглядати оригінально, якщо підійти до його пристрою творчо.

Номер слайду 3

Сітка-рабиця - один з найпопулярніших матеріалів для парканів. Причини цього зрозумілі: коштує недорого, довго служить, візуально робить ділянку ширше. Встановити і розібрати паркан з рабиці не складе труднощів, а саму сітку потім можна використовувати повторно. Варіантів тут маса - зробити з неї вольєр або клітку для домашніх тварин і птиці, використовувати як армуючий шар при оштукатурюванні, для зміцнення доріжок. Нарешті, можна створювати меблі, статуї та інші речі для заміського ділянки за допомогою габіонів.

Номер слайду 4

Недоліки рабиці відомі: пил легко проникне крізь осередки, що відбувається на ділянці залишається у всіх на виду, та й сам паркан оригінальністю не відрізняється. Але його можна прикрасити - і тоді зовнішній вигляд огорожі зміниться, і з'явиться така необхідна за містом приватність.

Номер слайду 5

Замість звичайної сітку можна використовувати декоративну. Наприклад, виробник з Данії, компанія DEMAKERSVAN, випускає серію Lace Fence. У цих сітках дріт сплетена в різні малюнки, що нагадують витончене мереживо. Завдяки особливому плетіння - з оправою, сітка не розтягується і не провисає з часом. А виглядає такий паркан просто розкішно, навіть ефектніше кованої огорожі.

Номер слайду 6

Чудовий спосіб задекорувати забір з рабиці - жива огорожа. Сітка стане відмінною опорою для витких рослин, наприклад берізки.

Номер слайду 7

Більш довговічний спосіб - жива огорожа з кущів. Для цих цілей підійдуть швидкозростаючі рослини - туя, тис, спірея, плетистая троянда, шипшина. Навіть невеликий, ще неразросшійся трояндовий кущ з бутонами змінить вигляд забору. 

Номер слайду 8

 З чагарників також непогано вздовж паркану будуть виглядати квітучі або плодоноящіе рослини: аронія, її ще називають чорноплідної горобини, ожина, пузиреплодник, бузок, глід, барбарис, кизильник, жасмин, бирючина, граб. Правда, догляд за чагарниками більш трудомісткий - щоб паркан виглядав акуратно, рослини потрібно регулярно підстригати, а це справа непроста. До кожної рослини потрібен свій підхід: аронию, терен або глід можна обкромсать, не соромлячись, вони знову розростуться. А ось кипарису підійде лише щадна - потрібно злегка обрізати лише бічні гілки.

Номер слайду 9

Не особливо клопіткою буде жива огорожа і плюща, хмелю, клематиса, кампсис. А ще краще посадити виноград. Згодом він вплететься в сітку і надійно її задрапіруйте. А якщо посадити НЕ дівочий (до слова, дивовижно по красі, особливо восени, рослина!), А «культурний» виноград, то ви ще й багатий урожай зберете зі свого паркану.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Буде виглядати привабливо, але при цьому не вимагаючи особливого догляду паркан з рабиці, на який встановити штучну хвою. Цей матеріал випускають в рулонах. Щоб замаскувати сітку, хвою потрібно вплести по вертикалі або горизонталі в осередку забору. Але у цього матеріалу є недолік - він вигорає і через кілька років втратить свій насичений колір і первісну міцність

Номер слайду 12

Камиш - ще один спосіб прикрасити сітковий паркан. Його переваги - натуральність, він додасть особливої ​​атмосфери всій ділянці. Недолік важливий - під впливом погодних умов (спека, опади, морози) очерет зіпсується і його доведеться демонтувати, щоб замінити.

Номер слайду 13

Також в сітку можна вплітати все, що завгодно - аби вистачило фантазії.

Номер слайду 14

Швидкий і модний декорування будь-якого забору, не тільки з рабиці - полімерна сітка, на яку нанесений малюнок. Така сітка не боїться погодних умов Зображення наносять з одного, зовнішнього боку. Зворотний бік - зазвичай білого кольору. Але за бажанням її можна самостійно покрити акриловими фарбами, щоб і вам було комфортно дивитися на такий паркан. Розмір осередку в такій сітці - 1 мм. Завдяки цьому сітка міцна, малюнки - яскраві, нерозмиті. До того ж, цей матеріал добре захищає від вітру. Кріплять його за допомогою металевих кілець (поставляються разом з сіткою).

Номер слайду 15

Сьогодні металопрофіль для огорожі є одним з найпопулярніших варіантів облаштування парканів. Будь-то віддалене село чи приватний сектор у місті, чи не на кожній вулиці можна зустріти паркан із профнастилу. Все завдяки відносній дешевизні і довговічності такого рішення

Номер слайду 16

        Металопрофіль на паркан підходить завдяки наступним перевагам: Він виготовлений з оцинкованого металу і покритий високоякісним полімерним покриттям європейського стандарту, що дозволяє давати від 10 до 25 років гарантії на стійкість до вигорання покриття. Саме така універсальність дає можливість використовувати універсальні листи профнастилу і як основний компонент паркану, і як основу для покриття даху будинку. Невисока ціна та простота монтажу забезпечують відносну дешевизну паркану. Крім того, завдяки легкому монтажу сам процес досить швидкий, а багато хто зможе зробити його самостійно. Забезпечує повну конфіденційність, адже листи профнастилу повністю непрозорі. Хороше рішення, коли потрібно приховати двір та іншу територію садиби від зайвих очей. Широкий асортимент дозволяє вибрати такий колір, який подобається найбільше чи найкраще підходить до кольору фасаду будинку, тощо. Обравши правильний дизайн профнастилу, колір, стовпці та нижню основу за потреби, можна створити красивий сучасний паркан.

Номер слайду 17

Недоліками використання металопрофілю для огорожі можна вважати: Досить високу “парусність”, через що він погано підходить для встановлення у місцях де часто бувають дуже сильні буревії, шторми, тощо. Опорні елементи паркану (на які кріпиться профнастил), як правило, виконуються з чорного металу. Тож щоб вберегти їх від корозії знадобиться регулярне фарбування.

Номер слайду 18

Дерево – це універсальний матеріал, з якого можна побудувати практично все: як садові меблі, баню, альтанку, так і різні огорожі для дачних ділянок. Дерев’яні конструкції мають масу переваг, серед яких: Екологічність. Деревина є найбільш екологічно чистим природним матеріалом. Гармонія і універсальність. Дерев’яний паркан буде відмінно гармоніювати з красою навколишнього середовища. Багатий вибір форми та виду майбутньої огорожі, а також простота використання матеріалу дозволяє зупинити свій вибір саме на тій моделі, яка найкращим чином буде поєднуватися з дизайном всього дачної ділянки. Надійність і довговічність. При постійному якісному догляді така огорожа може прослужити близько 15 років. Воно буде надійним захистом від сторонніх поглядів, непрошених гостей або диких тварин.

Номер слайду 19

Для дерев’яної огорожі вибирають щільні сорти дерев, наприклад дуб, ясен, вільху, осику, шовковицю

Номер слайду 20

Оригінальні паркани

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
17 січня
Переглядів
103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку