Майстер-клас "Технологія виготовлення панно в техніці "Кінусайга"

Про матеріал
Технологічний етап виготовлення панно "Сонечко" в техніці "Кінусайга. У презентації вміщені покрокові інструкції з додаванням фото.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАЙСТЕР-КЛАСТехнологія виготовлення панно в техніці “ Кінусайга”

Номер слайду 2

МЕТА: Ознайомити здобувачів знань, із історією виникнення техніки “кінусайга”; розвивати увагу, уявлення, художній смак, фантазію, пам’ять, творче мислення; виховувати старанність, працелюбність, бережливість та акуратність, охайність, дисциплінованість та культуру праці.

Номер слайду 3

Відгадати назву технології за першими літерами зображень

Номер слайду 4

Відгадати назву технології за першими літерами зображень: Кава, інститут, новини, україночка, соло, алфавіт, йога, гол, айфон. Так, тема нашого уроку кінусайга. Кінусайга - вид мистецтва створення картин різнокольоровими шматочками шовкової тканини без шиття. Ще називається “печворк без голки”.

Номер слайду 5

Історія мистецтва кінусайга. Якщо простий печворк був розповсюджений практично скрізь, то в Японії був винайдений печворк без голки. Маено Такаші зробила це, зовсім недавно в 1987 році. Мета такої творчості була такою ж, як звичайний печворк - прикріпити кудись старі речі. Основний одяг японок традиційно були кімоно, красиві, ніжні на дотик, виготовлені з дорогого шовку. Звичайно, навіть зношені жалко було викинути тому і стали створювати з них шедеври, при вигляді яких дух захоплює.

Номер слайду 6

Послідовність виготовлення кінусайга1. Береться пінопласт або пінополістирол.2. Обрати малюнок.3. Цей малюнок перенести на пінопласт за допомогою кальки.4. Кожний фрагмент нумерується. Перевірити, чи співпадають номери на папірці і на пінопласті.5. Папір розрізати на фрагменти.6. На пінопласті по всім лініям зробити углублення (канавки). Їх глубина повинна бути 2 мм, а ширина - 1 мм.7. Паперові фрагменти чим-небудь, наприклад, булавками, закріпити на тканині і обвести з припуском.8. Вирізати лоскутки и укласти згідно своїм номерам на пінопласт.9. За допомогою будь якого інструменту края лоскутків заштовхуються в прорізі.10. Залишається вставити картину в відповідну рамку.

Номер слайду 7

1 крок - підготувати конструкційні матеріали та інструменти: пінопласт або пінополістирол, тканина (чорна,жовта, крапчаста), канцелярський ніж, ножиці, аркуш для шаблона, олівець, клей або булавки.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

2крок - зробити малюнок виробу

Номер слайду 10

3 крок - вирізати шаблон

Номер слайду 11

4 крок - перенести шаблон на основу

Номер слайду 12

5 крок - навести лінії малюнка за допомогою канцелярського ножа

Номер слайду 13

6 крок - розрізати малюнок на частини

Номер слайду 14

7 крок - заповнити малюнок клаптиками тканини (клаптики утримувати можна булавками чи наклеїти)

Номер слайду 15

8 крок - залишки ховати в розрізи

Номер слайду 16

9 крок - зайву тканину відрізати ножицями

Номер слайду 17

10 крок - заповнити всю картину в таий спосіб

Номер слайду 18

Готовий виріб

Номер слайду 19

Рефлексія: Закінчити речення: Сьогодні я дізналася/дізнався…Було цікаво…Мене здивувало…Мені захотілося…

Номер слайду 20

Підведення підсумків уроку: загальна оцінка виконаної роботи; виставлення і мотивація балів.

pptx
Додано
30 січня
Переглядів
547
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку