Майстер-клас "Виготовлення чайного сервізу технікою джутова філігрань"

Про матеріал
До вашої уваги пропоную майстер-клас з виготовлення чайного сервізу технікою джутова філігрань вихователем КЗ СОР Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Солдаткіною Мариною Володимирівною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джутові вироби. Виготовлення чайного сервізу./майстер - клас/Підготувала: керівник гуртка“Джутова філігрань”Солдаткіна Марина Володимирівна

Номер слайду 2

Добрий день шановні учні, колеги, батьки!Тема: «Виготовлення чайного сервізу із джутової нитки (шпагату)». Мета даного майстер-класу - освоєння виготовлення чайного сервізу технікою джутова філігрань, прагнення до творчої самореалізації, виховання любові до праці, сприяти розвитку художнього смаку, творчих здібностей, розвитку навичок точності, акуратності, економного розходування матеріалів. Розвиток вмінь та навичок:аналіз;терпіння;взаємодопомога;критичне мислення;креативність;узагальнення та систематизування;художньо-естетичний смак.

Номер слайду 3

Матеріали та інструменти: пляшка, що залишилася після купівлі мінеральної води, джутовая нитка, клубок ниток, клей-пістолет та патрони для нього, золоті намистини, клей ПВА, ножиці, шаблони, тонкий мідний дріт, мішковина.

Номер слайду 4

Хід роботи(виготовлення підносу(таці))1. Відрізаємо від картонного ящика круг діаметром 30 см. На лицьову частину підготовленого картону наклеюємо джут, а на тильну сторону – мішковину.

Номер слайду 5

2. Завчасно сплетеною косичкою із джута та кружечків із нитки , приклеюємо їх, за допомогою клею-пістолету, до лицьової та тильної сторони таці. За допомогою цього ми оздоблюємо наш вибір.

Номер слайду 6

Виготовлення чашок і блюдечок1. З маленьких пляшок (0,5л) відміряємо з верхньої і нижньої частини пляшки 7см, а те, що залишилося посередині – основа нашої чашки. Щодо блюдечок, то ми маємо взяти картон, вирізати круг діаметром 14 см. Знаючи діаметр, знаходимо центр, оскільки діаметр – це 2 радіуса. У центрі шаблону кругу вирізаємо середину діаметром 4см.

Номер слайду 7

2. Обмотуємо джутом частину від пляшки та шаблон майбутнього блюдечка і декоруємо за допомогою білої косички.

Номер слайду 8

3. Виготовлення ручок із мідного дроту певної , заокругленої форми, яку обмотуємо джутом та приклеюємо до чашки.

Номер слайду 9

4. Оздоблення чашок за допомогою білої нитки технікою філігрань.

Номер слайду 10

5. Після завершення роботи над чашкою повертаємося до оздоблення блюдечка за допомогою білої нитки.

Номер слайду 11

6. Прикрашаємо золотими намистинками чашечки та блюдечка.

Номер слайду 12

Композиція з трьох виробів

Номер слайду 13

Дякую за увагу. Будьте здорові!#Залишайтесявдома

pptx
Додано
23 березня 2020
Переглядів
1281
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку