Майстер клас "Виготовлення квітки з холодного фарфору"

Про матеріал
Презентація для майстеркласу на тему холодний фарфор, яка містить в сообі пощагове виконання квітки бузка
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас «Виконання сувенірного магніту з холодного фарфору»Виконала вчитель трудового навчання Комунального закладу “Куп’янска спеціальна школа Харківської обласної ради Сизонова Інна Валеріївна

Номер слайду 2

Букет з порцеляни ніколи не зів’яне. Холодний фарфор – це доступний, дешевий і самий піддатливий матеріал для ліплення на сьогоднішній день. Робота з холодним фарфором абсолютно безпечна і не вимагає якихось особливих навичок і знань, займатися такою творчістю може навіть маленька дитина. Приготувати матеріал можна в домашніх умовах,тобто не потрібно бігати по магазинах і шукати щось особливе для втілення своєї мрії, радості доторкнутися до мистецтва, щоб створити унікальнуприкрасу або предмет інтер’єру своїми руками.

Номер слайду 3

Історія створення холодного фарфору Історія цього матеріалу для ліплення бере свій початок в перших роках 19 століття, саме тим часом датуються запису про нього і перші вироби. Згідно з даними, холодний фарфор був винайдений аргентинцями, але точних відомостей про його походження та історії його винаходу немає. Набагато більше інформації про російською майстрі Івановому Петра, який працював на імператорському порцеляною заводі і вже на початку 19 століття створював унікальні вироби з особливого виду порцеляни. Якщо вірити архівних документів цього Петербурзького заводу, саме Петро Ульянович створив перші квіти з холодного фарфору. Призначалися вони для прикраси флаконів для парфумів та парфумованої води, яка постачалася імператора і його сім’ї. Але є і більш ранні підтвердження існування цього матеріалу. У китайських трактатах про мистецтві та скульптурі є безліч описів ліплення з холодного фарфору, але називається він інакше, однак рецептура його абсолютно схожа з тією, яку використовував Іванов Петро.

Номер слайду 4

Вироби з холодного фарфору

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Виготовленння сувенірного магніту«Гілка бузка»

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Дякуємо за увагу!

Номер слайду 20

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, Майстер-класи
Інкл
Додано
19 грудня 2019
Переглядів
1230
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку