Майстер-клас з витинанки "Серце матусі". Презентація.

Про матеріал
Авторський майстер-клас з витинанки (одноосьова витинанка). Майстер-клас можна використати як на уроці, так і в позакласній роботі з дітьми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мамине серце. Витинанка. Майстер-клас від Галини Дударм. Тернопіль

Номер слайду 2

Привіт! Сьогодні ми з вами виготовимо панно(чи листівку) у техніці витинанки «Мамине серце». Нам знадобляться:-аркуш білого картону (А4) для основи;-аркуш червоного паперу (А4);-залишки кольорового паперу для творчості;-ножиці;-клей ПВА, пензлик;-гарний настрій!-Це головне!

Номер слайду 3

Складаємо червоний аркуш навпіл, малюємо серце.

Номер слайду 4

Витинаємо по контурах, отримуємо ось таку рамочку –серце. Малюємо силуети мами і донечки(синочка).

Номер слайду 5

Витинаємо силуети.

Номер слайду 6

Витинаємо квадратики, прямокутнички із залишків кольорового паперу. Це – заготовки для квіточок, листочків. Розміри приблизно 4 см. Х4см, 5см х4 см..

Номер слайду 7

Складаємо заготовочки по дві докупки , згинаємо навпіл і… фантазуємо-витинаємо, не малюючи. Витинаємо наші фантастичні квіточки і листочки. Одну квіточку витинаємо без пари.

Номер слайду 8

Розкладіть вирізанні витинанкові елементи на основі, помилуйтесь! Гарно ж? Це ж ваші рученята самі зробили! А тепер найвідповідальніша робота – наклеїти!

Номер слайду 9

12 Спочатку наклеїмо силует, а на нього-рамку-серце. Не забувайте залишки клею забирати легенько паперовою серветкою. Силует можна вирізати разом із рамкою. Це трішки складніше.

Номер слайду 10

Акуратно наклеюємо квіточки і листочки, як вам подобається. «Пропрасуйте» ваш шедевр долонею і покладіть на добу під важку велику книжку для підсихання, вклавши між книжкою і витинанкою файлик!

Номер слайду 11

А тепер оформіть панно у рамочку, і подарунок готовий! Він обов’язково сподобається матусі!

Номер слайду 12

Дякую, що були зі мною! Зустрінемось!

pptx
Додано
9 травня 2020
Переглядів
937
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку