Методи використання інноваційних технологій на уроці англійської мови в початковій школі

Про матеріал

Мета, завдання та методи використання інноваційних технологій на уроках іноземної мови.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання інноваційних технологій на уроці англійської мови. Підготувала: Корнійчук Л. В.

Номер слайду 2

Інноваційні технологіїТермін «інновація» означає оновлення процесу навчання, який спирається, головним чином, на внутрішні фактори. Інновація - навчання зорієнтоване на динамічні зміни в навколишньому світі навчальна та освітня діяльність, яка ґрунтується на розвитку різноманітних форм мислення, творчих здібностей, можливостей особистості. Поняття «технологія» у світовій педагогіці пов’язане із застосуванням нових засобів навчання. Інноваційні технології як процес – це цілеспрямоване, систематичне й послідовне впровадження в практику оригінальних, новаторських способів, прийомів Це педагогічні дії і засоби, що охоплюють цілісний навчальний процес від визначення його мети до очікуваних результатів.

Номер слайду 3

При використанні інноваційних технологій на уроках англійської мови вчитель має виконати такі завдання: Розвивати мовленнєву культуру, творчі здібності, критичне мислення;Формувати в учнів стійку мотивацію до вивчення англійської мови;Формувати практичні уміння і навички в усіх видах мовленнєвої діяльності;Формувати мовленнєву компетенцію. Використання іноваційних технології на уроках іноземної мови має свої переваги: Активізує мислення;Мотивує навчання;Підвищує якість знань;Сприяє розвитку розумових здібностей;Заохочує до самовираження учнів;Розширює можливості пред’явлення навчальної інформації;Підвищує інтерес до навчання;Орієнтує в інформаційному просторі.

Номер слайду 4

Метод проєктів. Створення лепбуків. Робота починається з креативних думок. Під час процесу виконання роботи з’являється можливість формування у школярів компетентностей пов’язаних з вирішенням проблем комунікації, пошуку колективного вирішення поставленого завдання.Інтерактивне навчання Інтерактивне навчання – навчання основане на діалогічному мовленні в ході якого здійснюється взаємодія вчителя і учня. Існують різні види інтерактиного навчання, а саме: Кооперативне навчання (робота в парах, групова робота);Колективно-групове навчання (мікрофон, незакінчені речення, мозаїка, вирішення проблем, мозковий штурм);Ситуативне моделювання (рольові ігри, змагання);Опрацювання дискуційних питань (метод мікрофон, займи позицію);Дослідницькі технології (прес-конференція, коло ідей, репортаж). Елементи інтерактивних методів, дозволяють залучити кожного учня до активно-пізнавальної діяльності; спонукати до пошуку нових ідей, використовуючи для цього різні джерела інформації та організовувати співпрацю вчителя та учнів у вирішенні проблемних питань.

Номер слайду 5

Гра – одна з найважливіших форм навчання та релаксації. Вона сприяє відпочинку, викликає позитивні емоції, легкість і задоволення. Використання ігрового матеріалу створює невимушену атмосферу, розвивають уяву та критичне мислення, сприяють досягненню високої результативності на уроках та пробуджує інтерес до навчання англійської мови. Використання lego систем (вивчення кольорів, літер);Використання кубиків (dice activities).

Номер слайду 6

Використання онлайн платформ: Уроки в Zoom, Google meet. Google Classroom. Quizlet , Power Point, Miro, Padlet. Liveworksheets, Learning apps, wordwall, bamboozle

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Додано
16 березня
Переглядів
31
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку