Методи вивчення організмів

Про матеріал

Презентація до конспекту уроку " Методи вивчення організмів" з розвинути критичність, систематичність, послідовність мислення; встановлювати причино - наслідкові зв`язки; сформувати вміння порівнювати, аналізувати, робити висновки, працювати з додатковою науково-популярною літературою, готувати стислі повідомлення, розвивати вміння самостійно працювати з текстом та малюнками підручника

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

— Чи потрібно вивчати біологію? Якщо так, то навіщо?

Номер слайду 5

Основна послідовність етапів наукового дослідження є наступною: 1. накопичення фактів; 2. постановка головної проблеми; 3.формування гіпотези, що пояснює факти; 4.перевірка даної гіпотези за допомогою нових фактів.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Метод спостереження Є основою морфологічних наук, використовується, як на мікроскопічному, так і макроскопічному рівнях. Сутність методу полягає у встановленні індивідуальності об'єкта, що досліджується, без штучного втручання до його процесів життєдіяльності. Зібрана інформація використовується для подальшого дослідження.

Номер слайду 8

Експеримент, або дослід метод пізнання явищ природи в контрольованих людиною умовах; використовується для вивчення об'єктів чи процесів у спеціально створених штучних умовах.

Номер слайду 9

Порівняльний метод використовується для порівняння об'єкта дослідження з подібними об'єктами чи процесами. Він дозволяє відкривати нові види живих істот та класифікувати їх, детально аналізуючи схожі та відмінні риси порівняно з близькими до них формами.

Номер слайду 10

Моніторинг це метод постійного спостереження за станом окремих біологічних об'єктів, перебігом певних процесів в окремих екологічних системах, або у біосфері в цілому.

Номер слайду 11

Статистичний метод метод оснований на статистичній обробці кількісного матеріалу, зібраного у результаті інших досліджень (спостережень, експериментів, моделювань), що дозволяє його всебічно проаналізувати та встановити певні закономірності.

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Параграф підручника Підготувати коротку доповідь на тему: «Видатні українські дослідники біології»

ppt
Додано
5 квітня 2018
Переглядів
2217
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку