Методична рекомендація "Розвиток моторики кісті у ліворуких учнів"

Про матеріал

Ця методика допоможе вашим ліворуким учням швидше розвинути своє мовлення, увау, пам'ять. Вправа, описана в цій методиці, використовується в моєму досвіді роботи з учнями початкової школи впродовж 10 років і дійсно має надзвичайну користь.

Перегляд файлу

Шановня колеги!

У досвіді майже кожного вчителя є праця з ліворукими дітьми. Кожен знає, що ці учні потребують більшої уваги. Все це відбувається тому, що права півкуля мозку, яка відповідає за розвиток мовлення, увагу, пам’ять та інші важливі процеси, в цих дітях розвиваються повільніше, ніж у праворуких. Тому не дивно, що такі учні трішечки відстають у загальному розвитку.

Але, сьогодні, я хочу поділитися з вами досвідом, яких отримала декілька років тому та успішно використовую у своїй роботі з учнями початкових класів.

Мова йде про нескладну вправу, яку мені вдалося знайти на сторінках енциклопедії з китайської медицини. Цей метод я назвала «Крути намистинку». Суть цієї методики полягає в тому, що треба взяти невеличку намистинку, а в моєму випадку я зробила кульку з пластиліну, та поклавши на подушечку великого та вказівного пальця, крутити за часовою стрілкою до 10 секунд. Потім, великий палець залишається у роботі, а вказівний міняється місцями з середнім, безимяним та мізинцем. Ця вправа виконується обома руками по черзі, кожного дня, 2-3 хвилини.

Систематично використовуючи цю методику, в моїй практиці ліворукі учні за місяць – півтора дуже стрімко розвивали своє мовлення, швидко вчили вірші напам’ять, мали гарне каліграфічне письмо.

Я використовую цей метод вже більше 10 років та дуже ним задоволена. Сподіваюсь, що він також стане у нагоді й Вам!

docx
Додано
30 жовтня 2018
Переглядів
564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку