Методичне Портфоліо "Опис досвіду роботи вчителя англійської мови"

Про матеріал
Методичне Портфоліо «Сутність інтерактивного навчання на уроках іноземної мови. Підбір завдань з теми із застосуванням інноваційних технологій.»Опис досвіду роботи вчителя англійської мови
Перегляд файлу

1

 

 Опис  досвіду  роботи  вчителя англійської  мови 

 Робота вчителя іноземної мови надзвичайно цікава і різноманітна. Мій педагогічний стаж розпочався у 2006  році і чим довше я працюю, тим більше переконуюсь, що не помилилася у виборі професії. Урок – це частина життя не тільки вчителя, а й учня. Тому на кожному уроці намагаюсь встановити атмосферу довіри, співробітництва, взаємоповаги з учнем. Завжди хочу привносити у кожен урок щось нове, цікаве, незвичайне та креативне. Я впевнена, що вчитель ніколи не повинен зупинятися ні в своєму навчанні, ні в творчості, ні в оволодінні новими методами і прийомами. На кожному уроці, кожного дня намагаюсь знайти в дитині неповторне, цікаве, знайти важелі для щирого спілкування. Я розумію, що зміни в навчальному процесі висувають нові вимоги до діяльності вчителя, потребують вдосконалення структури і методики проведення уроку

  Проблема, над якою працюю:

«Сутність інтерактивного навчання на уроках іноземної мови»

 Сучасний стан міжнародних зв'язків України, її вихід до європейського та світового простору зумовлюють розгляд іноземної мови як важливого засобу міжкультурного спілкування. Освіта - одна з найважливіших сфер людської діяльності та визначальний фактор розвитку людства. Модернізація української освіти визначає соціальні вимоги до системи шкільної освіти. Суспільству, що розвивається, потрібні сучасно освічені, етичні, завзяті люди, які можуть самостійно приймати відповідальні рішення в  ситуації вибору, прогнозуючи можливі наслідки, здібні до співпраці, відрізняються мобільністю, динамізмом, конструктивністю, володіють розвиненим відчуттям  відповідальності за долю країни.

 

У сучасному вимогливому та швидкозмінному середовищі рівень освіти, її вплив на особистісний розвиток дитини, значною мірою залежатиме від результативності  запровадження технологій навчання, що ґрунтуються на нових методологічних  засадах, сучасних дидактичних принципах та психолого-педагогічних теоріях, які  розвивають діяльнісний підхід до навчання. Саме тому зараз широко запроваджується навчання з використанням інноваційних технологій, що якісно перевищує  класичну освіту

 Відбором, теоретичним осмисленням, класифікацією педагогічних інновацій займається нова галузь педагогічного знання — педагогічна інноватика (лат. іnnovatio — оновлення, зміна). Її аналіз, оцінки конкретних реалій мають непересічну цінність і для педагогічної практики, особливо для налаштованих на творчість педагогів.

 Інновації в педагогіці пов'язані із загальними процесами у суспільстві, глобальними проблемами, інтеграцією (лат. integratio — відновлення, об'єднання в ціле окре-мих елементів) знань і форм соціального буття. Нині створюється нова педагогіка, характерною ознакою якої є інноваційність — здатність до оновлення, відкритість новому

 Інноваційні педагогічні технології – це цілеспрямоване, систематичне і послідовне впровадження в практику оригінальних, новаторських способів, прийомів  педагогічних дій і засобів, що охоплюють навчальний процес від визначення його мети до очікуваних результатів. Інноваційні форми роботи мають свої особливості та переваги над традиційними. Вони спрямовані в першу чергу на розвиток особистості, а не лише на формування знань, умінь та навичок. Стилю взаємодії властива демократичність, діалогічність, відкритість та рефлективність

 Науково-теоретичне обґрунтування обраної проблеми.

 Основою діяльності вчителя є впровадження інноваційних методів навчання у навчально-виховний процес школи нового типу. Акцентовано увагу на шляхах ефективного і результативного виконання освітніх завдань; активізації процесу розвитку творчих здібностей, умінь та навичок учнів;  застосування набутих знань для розв'язування творчих завдань.

 Формування позитивних мотивів учіння, що стимулюють пізнавальну активність і сприяють збагаченню учнів навчальною інформацією здійснюється за допомогою методів формування пізнавальних інтересів учнів та стимулювання обов'язку і відповідальності в навчанні. Вони викликають позитивні дії та настрій — образність, цікавість, здивування, моральні переживання.

  Актуальність даного дослідження визначає поступову зміну традиційних методів навчання на інноваційні .

  Предметом дослідження є використання інноваційних  методів на уроках  англійської мови.

  Об’єктом дослідження є інноваційні  методи навчання на сучасному етапі вивчення англійської мови.

  Мета роботи полягає в дослідженні сучасних методів викладання англійської мови.

  Згідно з метою поставлені такі завдання:

1)  розглянути значення нових методів навчання на уроках англійської мови;

2)  ознайомлення з різними методами навчання;

 Практична цінність дослідження полягає в подальшому застосуванні інноваційних методів навчання на уроках англійської мови.

 Наукова новизна дослідження полягає в дослідженні  спеціальних  вправ  для навчання англійської мови на середньому етапі загальноосвітньої школи.

  1. Інноваційне середовище – педагогічно доцільно організований простір життєдіяльності, який сприяє розвитку інноваційного ресурсу особистості; інтегрований засіб накопичення і реалізації інноваційного потенціалу освітнього закладу.

 Адже нині, кожен учитель повинен намагатися організовувати інноваційний процес під час навчальної діяльності таким чином, щоб створити сприятливе навчальне середовище, в якому теорія і практика учнів засвоювалась одночасно.

 Відомо, що інноваційний процес – це комплексна діяльність по створенню, освоєнню, використанню та розповсюдженню нововведень.

 Використання інноваційних педагогічних технологій в освіті має «забезпечувати особистісний і професійний розвиток особистості, її професійну та соціальну мобільність, конкурентоспроможність на ринку праці, адаптаційну гнучкість»

 Для того, щоб викликати інтерес в учнів до вивчення іноземної мови, ми, вчителі англійської мови, повинні шукати нові, цікаві і результативні форми і методи навчання.

 Ми розуміємо, що підвищення ефективності навчання безпосередньо залежить від доцільності добору і використання різноманітних, найбільш адекватних навчальній темі методів навчання, а також від активізації всього навчального процесу. Під терміном "методи навчання” розуміється, упорядковані способи взаємопов’язаної діяльності вчителя й учнів, спрямовані на розв’язання навчально-виховних завдань.

 Під час навчання потрібно використовувати такі методи, при яких:

• в учнів виникає бажання до творчої, результативної роботи;

• учні стають активними, розкутими, намагаються досягти успіху, при цьому не порушують поведінку у класі.Відомо, що одним з основних методичних інновацій є інтерактивні методи навчання. Слово "інтерактив” прийшло до нас із англійської мови "interаct”. "Inter” – це "взаємний”, "act” – діяти.

    Інтерактивне навчання – це навчання основане на діалогічному мовленні, в ході якого здійснюється взаємодія вчителя і учня, при цьому вони - рівноправні, рівнозначні суб’єкти навчання і не відчувається домінування одного учасника навчального процесу над іншим, однієї думки над іншою. В таких умовах, учні швидше привчаються бути демократичними, сміливо спілкуватися з іншими людьми, критично мислити, приймати обґрунтовані самостійні рішення.

 Мета інтерактивного навчання – створювання комфортних умов навчання, при яких учень відчуває свою успішність, свою інтелектуальну досконалість, що робить продуктивним сам освітній процес.

 Потрібно пам’ятати, що суть інтерактивного навчання полягає у тому, що навчальний процес повинен бути постійно наповнений активною взаємодією всіх учнів. Це базується на співпраці, взаємо - навчанні: вчитель – учень, учень – учень.

 Технологія інтерактивного навчання — така організація навчального процесу, за якої неможлива відмова від участі у процесі пізнання:

 кожен учень має конкретне завдання, за виконання якого відчуває власну відповідальність і повинен перед всіма відзвітувати;

 якість виконання поставленого перед групою завдання, залежить від діяльності кожного учня.

 З групового (кооперативного) навчання на своїх уроках найбільше використовую  роботу в парах, "Два - чотири - всі разом", "Карусель", роботу в малих групах, "Акваріум". Для забезпечення швидкого та ефективного включення учнів в інтерактивну діяльність пропоную їм пам'ятки, які містять опис алгоритму діяльності (послідовний перелік дій, які вони мають здійснювати у тій чи іншій навчальній ситуації

 Карусель     ( зовніщнє коло та внутрішнє коло)                  

 Інтерв’ю                                

1. What is your favourite sportsman?

2 .What kinds of sports are you fond of?

3. What is the main aim of sports competitions?

4. Only some of those who take part in sports activities can become champions. Why?

 Під час роботи в парах можна виконувати так вправи: обговорити завдання,короткий текст; взяті інтерв'ю, визначити ставлення (думку) партнера до того чи іншого питання, твердження і т.д.; зробити критичний аналіз роботи один одного; сформулювати підсумок теми, що вивчається тощо.

 З фронтальних технологій інтерактивного навчання надаю первагу таким "Мікрофон", незакінчені речення (поєднується з вправою "Мікрофон"), "Мозковий штурм" ,"Навчаючи - вчуся", "Дерево рішень"

 Незакінчені речення

 London is…

Each country has its own…

Great Britain consists of …

There are many…

The highest mountain…

Найбільш вдалими формами парної і групової роботи вважаю:

• внутрішні (зовнішні) кола (inside/outside circles);

• мозковий штурм (brain storm);

• обмін думками (think-pair-share);

• парні інтерв’ю (pair-interviews)

Мікрофон

 Цей прийом дає можливість сказати щось швидко по черзі, відповідаючи на запитання або висловлюючи свою думку чи позицію.

Уявіть, що у вас мікрофон і ви на сцені. Послухайте прислів’я. Чи згодні ви із ним? Відповідь аргументуйте.

Н-д  :  A man is known by the company he keeps. 

A cat in gloves catches no mice.

Навчаючи – вчуся 

Тема: Вивчення неправильних дієслів

Готую картки з трьома формами неправильних дієслів, ділю учнів на групи.  Якщо робота проходить в групах, лідер групи повинен навчити всіх учнів своєї групи і за командою по часовій стрілці переходить в іншу групу. Таким чином за 15 хвилин всі  групи учнів знайомляться зі всіма словами. Для посилення мотивації використовую оцінні листи, в які кожен лідер виставляє учаснику групи оцінку. Можна організувати таку роботу в парах, де кожен учень навчає свого сусіда. Все залежить від мети уроку, часу та можливостей класу.

 Презентації на уроках іноземної мови дозволяють поєднувати у собі застосування мультимедіа та необхідного мовного матеріалу. Перевага презентацій у тому, що їх можна використовувати на будь-якому етапі вивчення теми. Зазвичай, презентації мають кращий результат в учнів молодших класів. Це можна пояснити саме віковими особливостями учнів, їх інтересом до нового та незвичайного.

 Вивчаючи тему «School» («Школа») на уроці повторення, завдяки презентації учні могли комплексно повторити вивчений матеріал, виконуючи цікаві завдання та читаючи на екрані різноманітні слова похвали за виконання цих завдань.

 Однією з інноваційних технологій, що забезпечує особистісно-орієнтоване навчання, є метод проектів, як спосіб розвитку креативності, пізнавальної діяльності, самостійності.

 В реальній практиці часто доводиться мати справу зі змішаними проектами, в яких є ознаки дослідницьких, творчих, практично-орієнтованих і інформаційних.

 Робота над проектом допомагає розширити комунікативні компетенції учнів, сприяє інтегруванню чотирьох мовленнєвих умінь. Метод проектів сприяє розвитку активного самостійного мислення і орієнтує учнів на спільну дослідницьку роботу.

 Метод проектів формує в учнів культуру спілкування, уміння коротко і доступно формулювати думки, толерантно ставитися до думки партнерів по спілкуванню, розвивати уміння добувати інформацію з різних джерел, обробляти її за допомогою сучасних комп'ютерних технологій, створює мовне середовище, яке сприяє виникненню природної потреби в спілкуванні іноземною мовою.

 Проектна форма роботи є однією з актуальних технологій, що дозволяють учневі застосувати накопичення знань з предмету. Робота над проектом – процес творчий. Учень самостійно або під керівництвом вчителя займається пошуком вирішення якоїсь проблеми, для цього потрібне не лише знання мови, але і володіння великим обсягом наочних знань, володіння творчими, комунікативними і інтелектуальними уміннями

 Напевне, саме цей метод є, на мою думку, найцікавішим та мотиваційним. В основі проекту лежить певна проблема. Елемент творчості робить проектну роботу суто індивідуальною. Працюючи над проектом, учні виконують невелику дослідницьку роботу: шукають та опрацьовують матеріал у підручниках та Інтернеті, виокремлюючи найголовніше, знаходять ілюстрації, готують проект до представлення на клас. 

 Одним з ефективних засобів активізації та інтенсифікації діяльності учнів на уроках англійської мови є використання різноманітних ігрових форм.

 Основна функція гри полягає в тому, що вона є засобом навчання, розвитку і виховання. Це така організація навчального процесу, під час якої навчання здійснюється у процесі включення учня в навчальну гру (ігрове моделювання явищ, «проживання ситуацій»). Гра сприяє високому ступеню мотивації учнів до говоріння й залучення їх у природно-мовну ситуацію, якісному граматичному оформленню мовного висловлення, зняттю тривожності, позитивному емоційному фону на уроці, кращому запам'ятовуванню граматичних структур й розвитку здатності творчої уяви.

 Гра враховує інтереси того, хто говорить й умови комунікативної ситуації, таким чином, у процесі гри відбувається відпрацьовування учнями різних мовних кліше, що у свою чергу, веде до комунікації. На уроках слід використовувати різні типи ігор: мовознавчі, умовно-комунікативні, ігри індивідуального та колективного спрямування, рольові ігри.

 Гра «Що з цим можна робити?»

Учитель пише на дошці назви предметів, наприклад: paper bag, a hammer, a mirror, a table, a pencil-box. Замість цього можна використати малюнки предметів. Учитель ставить класу запитання: What can you do with a paper bag?

Pupil 1: We can put things in it.

Pupil 2: We can light fire with it.

Pupil 3: We can blow in it and then make a bang.                                           Учневі, який останній придумав, що ще можна робити з цим предметом, записується очко. В такий спосіб говорять про інший предмет, пред´явлений учителем.

 Гра «Луна»

Учитель промовляє правильні дієслова, а учні добавляють закінчення      ed, називають їх другу форму ( минулий час ). Якщо вчитель називає неправильне дієслово, учні повинні промовчати. Той, хто помилково додасть до неправильного дієслова закінчення –  ed, вибуває. Перемагає той, хто залишився у грі.

Гра «Четвертий зайвий»

Викресли «зайве» слово. Кожна правильна відповідь 5 балів.

1. apple, ball, orange, cake.

2. bedroom, living-room, sofa, dining-room

3. swing, bed, roundabout, slide.

4. sofa, chair, table, balloon.

5. girl, one, four, three.

6. kite, bike, car, skateboard.

7. hall, bathroom, TV, kitchen

8. circle, square, roundabout, triangle

9. pencil, book, pen, nes

 Гра «Що зникло?»

Впиши літеру, що зникла. Кожне правильне слово 2 бали.

BLA_K

GRE_

WH_TE

_ELLOW

_ED

GRE_N

OR_NGE

BL_E

 Використання інформаційно-комунікаційних технологій у процесі навчання й у позакласній роботі - одна з інноваційних освітніх технологій, спрямованих на формування мовленнєвої компетенції учнів.

 Новітні педагогічні дослідження свідчать, що сучасні комп’ютерні та

мультимедійні технології виконують такі функції:

- допомагають зробити процес навчання інтенсивнішим на основі виконання

учнями різних, але рівних за складністю завдань;

- дають змогу збільшити кількість видів завдань та включити всіх учнів в роботу;

- зумовлюють краще та глибше розуміння матеріалу, що вивчається;

- удосконалюють процес презентації нового матеріалу;

- розширюють можливості диференціації завдань за рівнем складності відповідно

до рівня знань і розумових здібностей учнів;

- підвищують мотивацію вивчення англійської мови;

- включають у себе елемент гри;

- сприяють формуванню навичок самостійної роботи

 Висновки

 Модернізація змісту освіти в Україні на сучасному етапі розвитку суспільства в першу чергу пов'язана з інноваційними процесами в організації вивчення іноземних мов.

 Якісна мовна підготовка школярів неможлива без використання сучасних освітніх технологій. Отже, сучасні технології у викладанні англійської мови - це особистісно-орієнтоване навчання, проектна робота, застосування інформаційних та телекомунікаційних технологій, робота з навчальними комп’ютерними програмами, дистанційні технології, створення презентацій в програмному середовищу MicrosoftPowerPoint, використання ресурсів всесвітньої мережі Internet.

 Впровадження інновацій неможливе без педагога-новатора, який володіє системним мисленням, розвиненою здатністю до творчості, сформованою і усвідомленою готовністю до інновацій.

 Отже, завдання сучасного педагога - управляти процесами творчого пошуку, йдучи від простого до складного: створювати ситуації, що сприяють творчій активності та спрямованості школяра, розвивати його уяву, асоціативне мислення, здатність розуміти закономірності, прагнення постійно вдосконалюватися, розв'язувати дедалі складніші творчі завдання.

 І єдиним найефективнішим засобом досягнення мети є інноваційні технології

 

 

 

Методичні розробки уроків

 Unit 1. IN AND OUT OF SCHOOL

 Lesson 1. IN SCHOOL

Цілі: формувати навички вживання нових лексичних одиниць; вдосконалювати навички висловлювання своєї думки, усного мовлення й читання; розвивати мовну здогадку й мовленнєву реакцію учнів; виховувати зацікавленість у розширенні своїх знань.

Procedure

1. Warm-up

Do ex. 1, p. 4.

2. Speaking

Answer the questions (p. 7).

3. Vocabulary practice

Do ex. 1, p. 8.

Practise the new vocabulary (p. 9) chorally and individually.

Read through the sentences and practise the new vocabulary.

4. Writing

Complete the following sentences.

1. The staff room is a room where we can ... .

2. The gym is a place where we usually ... .

3. The science lab is a room where we ... .

4. The canteen is a place where we ... .

5. The locker is a place where you ... .

6. The Maths classroom is a room where we ... .

7. The staff room is a room where our teachers ... .

8. The computer room is a place ... .

9. The English classroom is a room where we ... .

10. The art classroom is a room where we like to ... .

11. The library is a place where you ... .

12. The music classroom is a room where we ... .

13. We use stairs for going ... (up and down).

14. We use entrance to ... (enter the school).

15. The school kitchen is a place where the chef ... .

5. Reading

Practise the prepositions.

Do ex. 2, p. 9.

6. Speaking

Do ex. 3, p. 9.

7. Listening

Listen to the story and do the task.

SCHOOL LIFE FOR A 13-YEAR-OLD BRITISH BOY

My School is a mixed 11-18 school. There about 1,150 students in my school, including 200 in the sixth form. It is called a Technology College and specializes in Computers and Maths. My school has over 1200 computers (including over 400 tablet PC’s)

I am in Year 8. Some subjects are compulsory like Maths, English, Science and a foreign language, but I like PE most of all.

My school day starts early in the morning. I leave home at 6:45 and walk 20 minutes to catch a bus to school. The bus is a special one just for kids going to my school. The journey on the bus takes an hour because it has to keep stopping to pick up other students along the way.

When I arrive at school, I collect my Tablet PC and go to my Tutor Room for Registration at 8:30. We listen to announcements to see what special things are happening at school today or this week.

At about 8:50 we leave Tutor Room to go to our First Period which starts in 10 minutes. Every day I have a different Lesson the first period. Normally it is Humanities but I also have Maths, Drama and Music, and French on the other days. Each period lasts an hour. We don’t use our Tablet PCs in all lessons because some rooms do not have enough power sockets. We use the Tablets to do our work on and to search the Internet. Our Tablet PCs are connected to a Network so we can send our work straight to our teachers. All my lessons are in different rooms and places around the school. I have different teachers for each lesson. I have a locker where I can store some of my stuff.

I have a break from 11.00 to 11.20 when I can have a snack and play and chat with my friends. After the fourth period we have lunch. I bring a packed lunch to school but occasionally I have school dinners in the School Canteen that is open at Lunch Time and Break Time. Most hot food is served only at lunch time. Chips are only available on Mondays and Fridays.

School ends at 3.10 and I sometimes stay after school for clubs.

Say if the following statements true or false.

1. The boy studies in a specialized school.

2. He likes foreign languages most of all.

3. He gets up early in the morning and walk to school.

4. Computer studies and maths are his compulsory subjects.

5. The first period starts at 9 o’clock.

6. Each period in their school lasts 60 minutes.                                                      7. They don’t use their Tablet PCs in all lessons because they are not allowed to do it.

8. The boy keeps his things in his locker.

9. He always has lunch in the school canteen.

10. The students can buy chips in the canteen every day.

Key: 1 T; 2 F; 3 F; 4 T; 5 T; 6 T; 7 F; 8 T; 9 F; 10 F.

8. Summary

Word Association Game

You may use activities and places or subject and places.

Example: play football — gym, have a snack — canteen.

9. Homework

Do ex. 4, p. 9.

Lesson 2. SCHOOL ACTIVITIES

Цілі: формувати навички вживання нових лексичних одиниць; удосконалювати навички аудіювання й усного мовлення з опорою на лексико-граматичні структури; розвивати мовну здогадку; виховувати доброзичливе ставлення до співрозмовника.

Procedure

1.Warm-up

Do ех. 3, p. 5.

2. Vocabulary practice

Board Race

Split the class into three teams.

Draw two lines down on the board and write topics at the top — place, subject, activity.

The students must then write as many words as they can related to the topic in the form of a relay race.

Each team wins one point for each correct word. Any words that are unreadable or misspelled are not counted.

Set a time limit.

3. Reading and speaking

Do ex. 1, p. 10.

Key: 1 Green Bush School; 2 in Liverpool; 3 300; 4 18; 5 Chess, Choir, Computing/IT, Public Speaking, 1st Aid, Orchestra, Drama Group, Film Club, Swimming; 6 16; 7 Chemistry, football, swimming, Design and Technology, choir, orchestra, IT.

4. Listening

Do ex. 2, p. 11.

Key: 1 b; 2 c; 3 c; 4 b.

5. Vocabulary practice

Example: We play basketball in the gym. I have lunch in the school canteen.

6.Writing

Write down the sentences that you’ve made up bout school activities.

7. Grammar practice

Practise there is/ are in different structures.

• There is a gym in our school. There are some lockers opposite the canteen.

• There isn’t a science lab on the first floor. There aren’t two English classrooms in our school.

Practise questions in the same way.

Example: Is there a playground behind your school? Are there any classrooms on the first floor?

8. Reading

Do ex. 4, p. 12.

9. Summary

Do ex. 3, p. 11.

10. Homework

Write a short paragraph about your school.

 

Lesson 3. WHAT IS SCHOOL FOR YOU?

Цілі: вдосконалювати навички усного мовлення й читання; формувати навички вживання нових лексичних одиниць; виховувати доброзичливе ставлення до співрозмовника; розвивати культуру спілкування й мовленнєву реакцію учнів.

Procedure

1.Warm-up

Game Snowball

The first pupil thinks of one word connected with school subjects or school activities. The second pupil repeats it and adds another word? The next pupil repeats two words and says one more. The winner is the pupil who will repeat the chain of all the words.

Example:

• In our school we have got Computer studies.

• In our school we have got Computer studies and Design and Technology.

• In our school we have got Computer studies, Design and Technology and a choir, etc.

2. Speaking

What do you feel about school? Do you love it? If you don’t, what is the reason? Homework? The timetable? School activities? Friends? Teachers? Marks? Bullying?

Start your answers like this:

— I like school very much. It’s...

— I can’t say that I love school but...

— I’m not sure that...

3. Reading

Do ex. 1, p. 13.

4. Vocabulary practice

Practise the new words (p. 14) and fill in the gaps in the following sentences.

1. This hall is rather ... to organize a great concert here.

2. It is very important when a teacher is ... to pupils.

3. When I read about this ..., I decided that it wouldn’t be a bad idea to study there.

4. I didn’t like staying in this hotel because of its ... rooms. It was terrible.

5. When his new friends come, he usually ... them ... the house.

6. What do you ...?

7. Amy’s house is ... to the school.

Key: 1 spacious; 2 fair; 3 boarding school; 4 shabby; 5 shows around; 6 mean; 7 close.

5. Writing

Make up your own sentences with the new words.

6. Reading

Do ex. 2, p. 14.

7. Reading and speaking

Do ex. 3, p. 14.

Using the words from the box, make up your own dialogue to describe your school.

8.Reading

Read about two schools — School of the Air (ex. 5, p. 15) and Summerhill School and answer the questions.

1. What sort of school would you like to go to?

2. Do the pupils spend the best years of their life in these schools?

SUMMERHILL SCHOOL

Summerhill School, the oldest and one of the most famous schools in the world, is situated on the east coast of England. It was founded in 1921.

Summerhill is a community of around a hundred people. About 75 of these are children aged between 5 and 17. The rest are teachers, house parents and other staff. It is situated in a large much loved, Victorian house and grounds, two miles from the coast of Suffolk.

Most of the children board during the term time, though there are day pupils as well. As the younger ones grow older, they usually prefer to sleep at school. Summerhill is co-educational and enjoys the diversity of pupils from throughout the world.

There is a wide choice of subjects, up to GCSE level. A new timetable is created each term when the older children have “signed-up” for classes, through there is no compulsion to attend.

Every Saturday the pupils and the teachers have a meeting where they make their own rules and laws. Pupils can go either to lessons or spend their time playing. The question is: do Summerhill pupils ever get any qualifications? Yes. They become doctors, teachers and lawyers. It costs £3,000-£5,000 a term, depending on age.

9. Speaking

Answer the questions.

1. Do you enjoy studying English? Math? Science? Art? Biology? Chemistry?

2. Do you play on any of the school’s sports teams?

3. Do you still keep in touch with your best friend in elementary school?

4. Have you ever been absent?

5. Have you ever been late for class? If so, why?

6. When was the last time?

7. Did the teacher get angry?

8. What do you like best about your school?

9. What do you like least about your school?

10. Summary

Do ex. 4, p. 6.

11. Homework

Do ex. 4, p. 14.

Позакласний захід  у 9 класі

Brain-ring “ Great Britain What? Where? When?”

Мета: актуалізувати вивчений матеріал;розвивати логічне мислення та увагу; прищеплювати зацікавленість до вивчення англійської мови;розвивати творчі здібності учнів.

Обладнання: компьютер, презентація, проектор, картки із завдвнням.

Ps: Everyone speaks English; is that true?

I love to speak in English, how about you?

My mum drives like English, my father likes English food,

My sister sings in English, our dog barks the English tune.

Going to school? No, thank you!

When I was nine I dreamt about having a band.

All the fuss about learning English …

Why necessary? I did not understand…

Although I'm older now I still don't like to learn,

But knowing English became my biggest concern,

I want to travel places I've never been before,

Meet people, order cucumber sandwiches and much more.

I watch movies without subtitles and read English books,

At foreign boys (or girls) I'd someday like to have a look

And when I grow up I will desperately look for work,

Then knowing English language will definitely be a perk.

 

Вед.     Good morning, ladies  and  gentlemen!

            Today we’ll  have an entertaining and educating game .Let’ s play brain-ring.

Introduction

- Every intellectual person should know these words of wisdom: “Veni, vidi, vici”. Guy Julius Caesar once said them. He used them in order to inform Rome about his fast victoryIf we translate Latin words into English it will sound like “Came, saw and won”. Certainly we are not Caesars, but everyone has its own Rubicon to cross. And today we’ll try to do it. Be enthusiastic, initiative and high-minded and you are sure to cross your Rubicon. Good luck!

And  now The rules of the game:

1. Every group  present a team of 6 members

2.  They choose the team captain.

3.2 sound buttons identify which team is the first to answer, a jury of 2 members to score.

4. Every correct answer is one point.

5. Only 1 min is given for the discussion.

6. The right to answer is given to the team, which has pressed the sound button first.

7. The questions are written on the multi – board. The questions and answers must be simple and exact.

The first step is the “Visit card” of your team. Your task is

 to name your team

 your motto

 your captain

You’ve got time limit – 5 minutes. Then give us your presentation.

I. Warming up “Quiz”

- You’ve been studying English for ages. You know a lot of facts about English, English-speaking countries, their customs and traditions. To check up your knowledge I’ll ask you questions and you should answer them as soon as possible. One correct answer is a point. Get set, go!

Questions:

1. Who discovered America?

2. What is the national symbol of the USA? Bald eagle

3. What is the capital of the USA?

4. Where is the Statue of Liberty?   on Liberty Island in New York Harbor in New York City

5. How many stripes does the American flag have?  13

6. What is Union Jack? The national flag of the UK

7. Who was the first man on the Moon?  Neil Armstrong

8. What parts does the UK consist of?

9. When is Halloween celebrated? on October 31st

10. Can you give the full name of the UK?

II. «Speed»

T: You have to answer as many questions as you can in one minute

 Questions

1 Where do kangaroos live? (In Australia)

2 Where is Chine situated? (in Asia)

3What is the national dish of the Ukrainians? (borch)

4 What is the official language of Canada? (English and French)

5 Name the fastest way of travelling? (by plane)

6 How many states are there in the USA? (50)

7Which is the largest ocean? (The Pacific Ocean)

8 Are the elephants good swimmers? (Yes)

9 Who wrote “Tom Sawyer” (M. Twain)

10 I have already cleaned my room. What’s the tense? ( Present Perfect)

11 Name the odd word: tree, flower, sun, grass(sun)

13 What’s the British national drink? (tea)

14 Where is Hollywood situated? (Los Angels, USA)

15 What river does London stand on? (the Thames)

16) Which syrup is Canada famous for? Maple

17 How many oceans are there in the world? (4)

18 Where was baseball invented? (the USA)

19 Who’s the first astronaut in the world? (Gagarin)

20 When is Christmas celebrated in Ukraine? (7th of January)

21Who discovered America? (Columbus)

22Sam is sleeping now. Name the tense (Present Continuous)

23 Who wrote “Jungle Book” (R. Kipling

24Which hero performs twelve heroic deeds? (Heracles)

25 Is an orange a vegetable or a fruit? (fruit)

26 What’s the symbol of Easter? ( an egg)

27What days of the week children don’t go to school? (Saturday and Sunday)

28 What is the name of the King of rock-n-roll?

29 What is the name of the present British Queen?  Elizabeth I.

III. Home task:

To choose and sing a song in English language.

IV. «Pantomime»

T: The task for each team is to show the story they get to another team in miming. Another team has to guess what they show.

Team 1

You have a strong toothache, go to the dentist and ask for help.

You are eating very spicy pepper.

You are eating making a cake.

 Team  2

You come to a shop and buy some bread.

You are drinking hot tea.

You are going to school by bus.

The next competition is for our guests. For each right answer you’ll get a sweet.

Answer the questions:

 How many days are there in a year?

 What season comes after winter?

 What is the weather like usually in summer?

 Is a horse an animal or a bird?

 How many eyes has a man?

 What colour is snow?

 When do people usually have breakfast?

 Can people eat brown bread?

 What fruit is round and orange?

 Why do people go to bed?

Give opposites to these words:

 teacher

 happy

 day

 well

 to finish

 to hate

 to answer

 to buy

 parents

 easy

V. Proverbs and idioms

Proverbs are wisdom of the whole nation. Wherever you live, whatever language you speak, most of the proverbs have similar meanings. For example, my home is my castle (мій дім – моя фортеця), East or West, home is best (в гостях добре, а вдома краще). The same is about the idioms (to kill two hares with one stone – вбити двох зайців). Your task is to find Ukrainian equivalents to the proverbs on your cards. Each team has five proverbs or idioms:

 He laughs best, who laughs last / Сміється той, хто сміється останній

 Better late than never / Краще пізно, ніж ніколи

 Tastes differ /  Немає друзів за смаками

 The eye is the mirror of the soul / Очі – дзеркало душі

 It is never too late to learn / Весь вік живи – весь вік вчись

 A man is known by the company he keeps / Скажи мені, хто двій друг і я скажу, хто ти

 Never put off till tomorrow what you can do today / Ніколи не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні

  All in good time/Всякому овочу свій час

 Look before you leap/Не знаючи броду, не лізь у воду

 Rotten apple spoils the barrel /Паршива вівця все стадо псує

VI. Famous people of England. Do you know them?

VII. «Do you know Britain?»

2 Where the United Kingdom situated? (on the British Isles)

3 What is the capital of Britain? (London)

5 What part of London is the symbol of wealth and culture? (the West End)

6 What river does the British capital stand on? (the Thames)

7 What is the capital of Scotland? (Edinburgh)

8 What is the capital of Wales? (Cardiff)

9 When do British people celebrate Christmas? (on the 25th of December)

10 What mountain  are there in England? (the Pennies Chain)

11 What is the highest peak of Great Britain? (Ben Nevis)

12 What is the longest river in Britain? (The Severn)

13 Why do the British people often talk about weather? (it’s changeable)

14 What is there in the center of Trafalgar Square? (Nelson’s Column)      

15 What is the name of the London's residence of Queen Elizabeth II? (Buckingham Palace )

 16 Whose monument stands in the centre of Trafalgar Square? (Admiral Nelson )

Your task is to listen to the riddle and answer it.

VIII. The riddles:

 Clean, but not water,

White, but not snow,

Sweet, but not ice-cream,

What is it? (sugar)

  At night they come without being fetched,

And by day they are lost without being stolen. (Stars)

 

 The moon is my father,

Sea is my sister,

I have a billion brothers,

I die when I reach land. ( A wave on the ocean)

 What gets wetter as it dries? (A towel)

 I am not inside a house,

But no house is complete without me.

What am I? (A window)

 What is always coming, but never arrives? (Tomorrow)

 What walks around all day and lies under the bed at night with its tongue hanging out? (Our shoes)

 What is white when it is dirty and black when it is clean? (A blackboard)

  What has a single eye but cannot see? (a needle)

 There are two sisters: one gives birth to the other and she, in turn, gives birth to the first. Who are the two sisters? (A day and a night)

IX. The black box.

Conclusion So, let’s listen to our jury.

T: Thanks everybody for being so artistic, erudite and for good knowledge of the English language.Our brain ring has come to the end and we’re thankful to our teams, participants and jury. Wishing you all the best we say good bye to you. Good-bye !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Література

1. Гальскова Н.Д. «Теорія викладання англійської мови. Лінгводидактика та

методика». –М.: ИЦ «Академія». 2004 р. – 336 с.

2. Інноваційні технології у вивченні англійської мови / упоряд.: Т. Михайленко.

– К.: Шк. Світ, 2008. – 128с.

3. Коваленко О.Я. Модернізація системи іншомовної освіти в Україні / О.Я.

Коваленко // Іноземні мови в навчальних закладах. – 2003. - №1. – С.11-16

4. Конышева А.В. Современные методы обучения английскому языку /

А.В.Конышева. – Минск: Вышейш.шк., 2003. – 176с.

5. Новые педагогические и информационные технологии в системе образования

/ Под ред. Е.С.Полат. – М.: Изд. Центр «Академия», 2003. – 272с

docx
Додано
8 жовтня 2019
Переглядів
1901
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку