Методичні рекомендації "методичні рекомендації, щодо написання дипломної роботи з професії "Перукар(перукар-модельєр).Візажист"

Про матеріал

Допомога щодо безпосередньої організації виконання дипломних робіт учням професійно-технічних навчальних закладів. Пропонований інформаційно-консультативний матеріал розглядає питання ролі та місця дипломної роботи в системі освіти, визначає основні вимоги до підготовки, оформлення робіт.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

Методичні рекомендації

щодо виконання дипломної роботи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Методичні рекомендації щодо виконання дипломної роботи, а саме: об’єму, структури, змісту та вимог до оформлення роботи та її захисту.

Мета методичних рекомендацій – надати допомогу щодо безпосередньої організації виконання дипломних робіт учнями професійно-технічних навчальних закладів. Пропонований інформаційно-консультативний матеріал розглядає питання ролі та місця дипломної роботи в системі освіти, визначає основні вимоги до підготовки, оформлення робіт.

 

Оформлена письмова робота повинна показати:

Вміння учня-випускника обґрунтувати актуальність обраної теми;

Системність,логіку викладання матеріалу, взаємозв’язок усіх частин пов’язаних однією проблемою, задачею;

Знання новинок техніки, технологій за професією, які стосуються теми роботи;

Обоснованність, наповненість аналізу проблеми;

Творчий підхід до обраної теми;

Практична цінність роботи;

Ступінь самостійності учнф у дослідженні теми;

Використання методів практичного дослідження;

Можливість знаходити та аналізувати інформацію;

Дотримання вимог до оформлення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

зміст

 

1. Загальні положення……………………………………………………………………. 4

2. порядок підготовки, затвердження та виконання завдання дипломної роботи……. 4

3.Правила оформлення дипломної роботи……………………………………………… 8

4. Зміст дипломної роботи для професії « Перукар(перукар-модельєр).Візажист»,

 « Перукар(перукар-модельєр). Манікюрник. Адміністратор»……………………….11

5. Захист дипломної роботи…………………………………………………………..…15

6. Критерії оцінювання дипломної роботи……………………………………………..16

Література………………………………………………………………………………….

Додаток 1……………………………………………………………………………………

Додаток 2……………………………………………………………………………………

Додаток 3……………………………………………………………………………………

Додаток 4……………………………………………………………………………………

Додаток 5……………………………………………………………………………………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Згідно  з  Положенням  про  організацію  навчально-виробничого  процесу  у

професійно-технічних навчальних закладах від 30.05.2006 року № 419 одним із видів вихідного контролю за навчально-виробничим процесом є захист дипломної роботи.

Витяг з Положення:

7.  Порядок  проведення  державної  підсумкової  атестації  із загальноосвітніх предметів та кваліфікаційної атестації 

7.1  Державна  підсумкова  атестація  у  ПТНЗ  проводиться  із загальноосвітніх  предметів  у  терміни,  що  передбачені  робочими навчальними  планами  та  відповідно  до  Положення  про  державну підсумкову  атестацію  учнів  (вихованців)  у  системі  загальної  середньої освіти,  затвердженого  наказом  Міністерства  освіти  і  науки  України  від 18.02.2008 N 94, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.02.2008 за N 151/14842, та Інструкції про переведення та випуск учнів (вихованців) навчальних  закладів  системи  загальної  середньої  освіти,  затвердженої наказом  Міністерства  освіти  і  науки  України  від  14.04.2008  N  319, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 06.05.2008 за N 383/15074.  (  Пункт  7.1  в  редакції  Наказу  Міністерства  освіти  і  науки  N  731  від 05.08.2008 ) 

7.2. Кваліфікаційна атестація проводиться відповідно до Положення про  порядок  кваліфікаційної  атестації  та  присвоєння  кваліфікації  особам, які  здобувають  професійно-технічну  освіту,  затвердженого  наказом Міністерства  праці  та  соціальної  політики  України  та  Міністерства  освіти України  від  31.12.98  N  201/469  та  зареєстрованого  в  Міністерстві  юстиції України 01.03.99 за N 124/3417 (Додаток 1). 

 


Порядок підготовки, затвердження та виконання завдання дипломної роботи

1. Вимоги до написання дипломних робіт, теми та завдання дипломних робіт розглядаються та схвалюються на засіданні методичної комісії та затверджуються заступником директора з навчально-виробничої роботи.

2. Теми та завдання на дипломні роботи складають та обговорюють на засіданні методичної комісії викладачі професійно-практичної підготовки спільно з майстрами виробничого навчання. Теми повинні відповідати змісту виробничої практики учнів, обсягу знань, вмінь та навичок, що передбачається освітньо-кваліфікаційною характеристикою та робочими навчальними програмами з відповідної професії (професій, у разі підготовки кадрів за інтегрованими професіями).

3. Учні одночасно із темою отримують і завдання до дипломної роботи (Додаток 2).

4. Викладач ознайомлює учнів з вимогами до оформлення та написання дипломної роботи, а також з термінами виконання роботи.

5. Розгляд питань з приводу виконання дипломної роботи проводяться на консультаціях до написання дипломної роботи згідно розкладу.

6. Виконані дипломні роботи зберігаються у керівників, а за 2-3 дні до захисту видаються учням.

7. Термін зберігання в навчальному закладі виконаних дипломних робіт – 1 рік.

Керівником дипломної роботи, як правило, призначається викладач предметів професійно-теоретичної підготовки. Доцільно в кабінеті професійно-теоретичної підготовки розробити стенд з докладними зразками виконання дипломної роботи. Проведення занять з виконання дипломних робіт у формі групових та індивідуальних консультацій в кабінеті з використанням стенду підвищує ефективність роботи як учня, так і викладача-консультанта.

Групові консультації надаються для всіх учнів групи. Мета їх проведення – ознайомлення з вимогами щодо до змісту та оформлення дипломної роботи. Постійні консультації допомагають учням у виборі методів роботи, своєчасному усуненні недоліків, тощо. У подальшому консультації можуть надаватися індивідуально та групам і підгрупам учнів залежно від потреби. Рекомендується проводити індивідуальні консультації в присутності інших учнів. Це дає можливість викладачу ознайомити більшу кількість учнів із загальними положеннями виконання письмової екзаменаційної роботи уникаючи повторень, робити аналіз допущених і попереджати аналогічні помилки. Окремі розділи пояснюють та консультують, розбивши групу на підгрупи або індивідуально і акцентують увагу на особливостях виконання кожного з розділів дипломної роботи.

Кількість годин на проведення консультацій визначені робочим навчальним планом. На період виконання дипломної роботи обов'язково складається графік консультацій викладачів-консультантів та проводиться облік їх відвідувань. Виконання графіка консультацій контролюється заступником директора з НВР.

 

Викладач-консультант:

-надає рекомендації щодо основної літератури за темою;

-проводить консультації з питань виконання дипломної роботи;

-систематично здійснює контроль за дотриманням вимог щодо змісту та оформлення дипломної роботи;

-перевіряє матеріали, що входять до складу дипломної роботи;

-здійснює контроль за дотриманням графіку виконанням дипломної роботи.

Викладач повинен розвивати й заохочувати ініціативу учнів, направлену на технічно грамотне виконання завдання. При цьому він не повинен ні в якому разі нав’язувати учням готове рішення.

Основна мета викладача-консультанта – направляти учнів у процесі виконання завдання на правильний шлях, розвивати їх самостійність при вирішенні конкретних питань, використанні довідкової літератури, досвіду, отриманого під час проходження виробничої практики.

Рецензію на виконану дипломну роботу складають всі закріплені викладачі-консультанти (за свій розділ дипломної роботи).

У процесі виконання дипломної роботи учні самостійно працюють зі спеціальною літературою. При підборі літератури слід користуватися предметними каталогами бібліотек, бібліографічними збірниками з відповідної галузі знань, реферативними журналами, періодичними виданнями, методичними посібниками, довідниковою літературою, мережею Інтернет, електронною бібліотекою ліцею тощо.(Додаток 3)

Основні етапи виконання дипломної роботи:

1.Розподіл та закріплення тем.

2.Складання (заповнення плану дипломної роботи та погодження його з викладачем, керівником дипломної роботи).

3.Підбір джерел інформації для написання дипломної роботи згідно з планом-завданням.

4.Написання і оформлення дипломної роботи.

5.Надання дипломної роботи для рецензування.

6.Доопрацювання роботи згідно з зауваженнями рецензента.

7.Захист дипломної роботи згідно з встановленим графіком.

Як приступити до виконання дипломної роботи?

 

Продумати,  створити  ескіз  зачіски,  що  буде  представлена  на  іспит.  Зачіска

повинна бути не просто гарною, а й достатньо складною у виконанні, щоб свідчити

про майстерність і кваліфікацію випускника. 

 Ескіз  зачіски  в  довільному  вигляді  (малюнок,  фотографія,  інш.)  повинен  бути

затверджений  майстром  в/н  та  керівником  дипломування  у  визначений  термін  та вкладений до роботи разом з завданням.

 Потрібно  натренувати  зачіску  -  виконати  на  моделі  декілька  разів, пропрацювавши всі елементи, бо виконання на іспиті має бути бездоганним.

Продумати всі деталі зачіски, костюму, макіяжу та манікюру моделі, що повинні  гармонувати між собою, створюючи єдий образ. 

Пам'ятати, що:

  авангардість – це екстрамодність, а не просто незвичність;

  весільна  зачіска    це  не  обов'язково  фата,  акцент  тут  робиться  на  саму зачіску і вибір прикрас в цьому випадку набагато ширший;

  дипломний  проект  завжди  відноситься  до  видовищних  зачісок,  бо

призначений для загального огляду і оцінки;

  видовищність – це в першу чергу бездоганна якість виконання.

 

Робота  подається  в  папці,  естетично,  охайно  оформлена.  Сторінки  повинні  бути розташовані в наступному порядку:

1 сторінка. Титульна сторінка, надрукована за зразком.

2 сторінка. Рецензія.

3 сторінка. Завдання до роботи, видане викладачем.

4 сторінка.Ескіз завдання, підписаний майстром та викладачем.

5 сторінка.Зміст до роботи з номерами сторінок до кожного питання.

6 сторінка і далі. Опис роботи.

Останні сторінки. Висновок, використана література.    

  Додатки

ІТК

Фото –кінцевий результат

2.Правила оформлення дипломної роботи

2.1.Структура дипломної роботи включає такі основні елементи:

-   титульний аркуш;

-   рецензія

-   завдання до дипломної роботи

-  зміст;

-  вступ ;

Перший розділ , що складається з питань:

-  сучасні досягнення в даній галузі,

-  розробки моделі з урахуванням напрямку моди та типу обличчя;

 Основна частина, що складається з визначених питань :

-  визначення початкових даних моделі

-  опис технологічного процесу виконання зачіски;

- розробка ІТК;

-  опис парфюмерно-косметичних засобів,  що застосовують при виконанні роботи;

-  характеристика інструментів, обладнання та пристосування;

Заключна частина, що складається з питань

-   організація робочого місця;

-  правила техніки безпеки при виконанні перукарських робіт;

-   висновок;

-  список використаних джерел та літератури;

-  додатки.

Титульний аркуш є важливим елементом дипломної роботи. З нього починається

нумерація сторінок, хоча номер сторінки на ньому не проставляєтся.

У  дипломній  роботі  зазначають  повну  назву  навчального  закладу  та  його

відомчу  підпорядкованість,  назву  роботи,  дані  про  учня  та  керівника,  місто  та  рік написання  роботи.  Скорочення  в  назві  навчального  закладу  та  назві  роботи  не допускаються.  Тема  дипломної  роботи  повинна  повністю  відповідати  темі,  що записана в завданні. (Додаток 3).

 

Завдання  на  дипломну  роботу  підписує  заступник  директора  з  НВЧ  і  керівник

дипломної  роботи.  Завдання  повинно  бути  підшите  після  рецензії.

Завдання не є частиною дипломної роботи і тому до загальної нумерації сторінок не

входить  і  у  змісті  не  згадується.  Завдання  видаються  після  вибору  теми  дипломної роботи. В завданні даєтся план дипломної роботи.

Зміст  повинен  відповідати  плану  роботи.  Дипломна  робота  повина  бути

оформлена грамотно та відповідно до плану роботи. 

 У  роботі  слід дотримуватись  наукового  стилю  мовлення  (Додаток  4). Ніяких

звертань на «ви» не повинно бути. Наприклад:

  замість  «якщо  ви  хочете  збільшити  об'єм  зачіски»  слід  записати  «якщо

потрібно збільшити об'єм зачіски»; 

  замість «розчешіть, роділіть, зріжте, заплетіть» слід записати «розчесати,

розділити, зрізати, заплести»;

  замість  «колір,  який  вам  підходить,  робить  ваше обличчя  мвіжим»  слід

записати «правильно підібраний колір зробить обличчя свіжим»

 

Основна  частина  робота  (опис  технологічного  процесу)  складається  з  розділів.

Кожний розділ починають з нової сторінки.

В кожному розділі повинна бути завершеність змісту, головна ідея. Увесь текст

має  бути  підпорядкований  одній  головній  ідеї.  Одна  і  та  ж  інформація  не  може повторюватись в різних питаннях роботи.

 Обсяг дипломної роботи приблизно 40 сторінок. Обсяг може змінюватися в межах

30%.  Текст  може  бути  написаний  від  руки  на  одній  стороні  листа  білого  паперу (лінійка  №3),  або  друкується  українською  мовою  на  білому  папері  формату  А4 кеглем 14 через 1,15 інтервали з дотриманням розмірів полів: верхнього і нижнього не менше 20 мм, лівого - 25 мм, правого - 10мм.

В облікований обсяг роботи не включають додатки.

  Прізвища, назви організацій і фірм, назви виробів приводять мовою оригіналу.

Допускається  приводити  їх  у  перекладі  на  мову  дипломної  роботи  з  додаванням оригінальної назви при першому згадуванні 

Ілюстративні матеріали повинні відповідати формату А4. 

Кожну структурну частину роботи починають з нової сторінки.

Заголовки  структурних  частин  дипломної  роботи:  «ЗМІСТ»,  «ВСТУП»,

«РОЗДІЛ», « ВИСНОВОК» «СПИСОК  ВИКОРИСТАНИХ  ДЖЕРЕЛ»,  «ДОДАТКИ»  повинні  бути набрані  великими  літерами  симетрично  до  тексту.  Крапку  в  кінці  заголовка  не ставлять.  Переноси  слів  у  заголовках  не  допускаються. 

Якщо заголовок складається з двох назв, їх розділяють крапкою.  

2.2 Нумерація

Нумерацію  сторінок,  розділів,  рисунків,  додатків  роботи  подають  арабськими

цифрами  без  значка  №.  Першою  сторінкою  роботи  є  титульний  аркуш,  на  якому номер  сторінки  не  позначають,  але  включають  до  загальної  нумерації  сторінок.  На наступних сторінках, що йдуть після титульної сторінки, проставляють їх нумерацію у правому нижньому куті сторінки без крапки в кінці. 

У  «ЗМІСТІ»  подають  вступ,  розділи,  питання,висновок,  список  використаних  джерел  та додатки.  Напроти  переліку  цих  структурних  частин  роботи  проставляють  номери сторінок, з яких вони розпочинаються.

2.3. Ілюстрації

Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках роботи, включають до

загальної  нумерації  сторінок.  Ілюстрації  позначають  словом  «Мал»,  нумерують

послідовно в межах розділу,поданих у додатках. Ілюстрації повинні  мати  назву,  яку  розміщують  після  номера  ілюстрації.  За  необхідності ілюстрації  доповнюють  пояснювальними  даними  (підмалюнковий  текст). 

Основними  видами  ілюстративного  матеріалу  в дипломній роботі є:

-  малюнок;

- ІТК;

-  схема;

-  фотографія;

Якість  ілюстрацій  повинна  забезпечувати  їх  чітке  відтворення.  Ілюстрації

виконують  тушшю,  чорнилом  або  пастою  чорного  кольору  на  білому  непрозорому папері. Посилання  на  ілюстрації  роботи  зазначають  порядковим  номером  питання  і ілюстрації, наприклад: «мал. 1.2.»

2.4. Додатки

Додатки до роботи оформляють, як її продовження на наступних сторінках, або у

вигляді окремої частини (книги), розміщуючи їх у порядку використання посилань у

тексті роботи.

Якщо додатки оформляють на наступних сторінках, то і кожен додаток необхідно

розташувати на окремій сторінці. 

При  оформленні  додатків  окремою  частиною  на  титульному  аркуші  під  назвою

роботи друкують великими літерами слово «ДОДАТКИ» Додаток 1 містить малюнки, ілюстрації , схеми до першого розділу. Додаток 2 до другого розділу. Додаток 3 до 3 розділу.

2.5. Список використаних джерел

При  складанні  списку  використаних  джерел  необхідно  дотримуватись  вимог

Державного  стандарту.  Кожний  бібліографічний  запис  починають  з  нового  рядка  з порядковою нумерацією. Літературу розташовують в алфавітному порядку авторів.

Про  кожний  документ  (книжку)  подаються  такі  відомості:  прізвище  та  ініціали

автора,  якщо  книжка  написана  двома  чи  трьома  авторами,  то  їх  прізвища

перераховуються  за  таким  порядком,  в  якому  вони  вказані  в  книжці,  повна і  точна назва  книжки,  яка  не  береться  в  лапки;  назва  місця  видання  книжки  в  називному відмінку (для міст Києва, Харкова, Львова) вживаються скорочення: К., X., Л., назва видавництва. Кожна група відомостей відокремлюється одна від одної знаком крапка і тире (.-).

 

 

4.Зміст дипломної роботи для професій « Перукар(перукар-модельєр). Візажист», «Перукар(перукар-модельєр). Манікюрник. Адміністратор»

Вступ

Загальні відомості про обрану професію, її історія, аргументуйте свій вибір. Назвіть декілька видатних вітчизняних діячів перукарського мистецтва. Проаналізувавши роботи провідних зарубіжних майстрів перукарської справи, центрів моделювання зачіски України.

Необхідно сформувати мету роботи, коротко визначити  задачи для досягнення цієї мети (мета-прогнозування результату, задачи-  визначення оптимальних рішень для досягнення результату)

мета-розробити цілостний гармонійний образ до теми, для досягнення мети ставится декілька задач

задачи:

-вибрати види технологічний процедур з урахуванням модних тенденцій ;

-проаналізувати та систематизувати інформацію, отриману із додаткових джерел  в  сучасному перукарському мистецтві та використати її в роботі;

-виконати ескізи та схеми проектованих  видів послуг;

-скласти інструкційно технологічну карту виконуємих послуг;

Розділ I.

1.1.нові тенденції в перукарському мистецтві поточного року, дати характеристику сучасних і перспективних напрямків розвитку моди в зачісках . Необхідно описати або представити фото напрямків моди в жіночих та чоловічих зачісках (повсякденна, ділова, вечірня, подіумна). Щоб показати зв'язок сучасних напрямків в моделюванні зачісок з модою історичної епохи, доцільно провести аналогію з відповідними історичними формами, силуетами, деталями зачісок. Це дозволить продемонструвати еволюцію і постійне вдосконалення перукарського мистецтва, методів і прийомів виконання зачісок.

1.2. Розробка технології виконання зачіски, стрижки, фарбування тощо (фото або малюнок стрижки, зачіски тощо; її характеристика готуючись до образу , враховуючи сучасні тенденції, спочатку дається загальна характеристика зачіски, означення(типи,види),її призначення. Характеристика зачіски за стилем, формою,наявність елементів, декоративних прикрас та техніки в процесі  які будуть використані. Описати структуру волосся,типи волосся їх особливості, типи обличчя, їх корекцію за допомогою зачіски(всі слова мають бути підтвердженні малюнками). Перераховуються фактори, що впливають на вибір зачіски.

Розділ 2

 2.1 Описати особливості моделі і ті  фактори, що  вплинули  на вибір в даному випадку(особливості та форма обличчя, фігури, колір волосся та шкіри, структура та тип волосся, його довжина та інше). Не варто надмірно розтягувати, використовуйте лише ті фактори і особливості, що стосується даної моделі. Не варто згадувати сам технологічний процес.

Наприклад:

- каскадна форма стрижки допоможе скорегувати  круглу, квадратну і трапециевидну форму обличчя;

- об’єм  зачиски в зоні очей допоможе скорегувати близько расположені очі;

- фарбування  волосся методом «Треш» візуально  додасть об’єму тонкому  волоссю;

2.2. В цьому питанні слід детально, покроково описати технологічний процес виконання зачіски, згадавши миття голови, сушіння, стрижку, фарбування волосся, розподіл ВПГ на зони, виконання окремих елементів зачіски, фіксацію лаком і прикріплення прикрас. В даній частині дипломної роботи можна описати процес виготовлення пастижерних виробів або декоративних прикрас, якщо такі застосовувались в зачісці. Опис  варто ілюструвати покроковими фото, малюнками, схемами.( ілюстрована ІТК-це покрокове описання виконання зачіски з малюнками, схемами, переліком інструментів,технологічним описом, т\б, помилками та їх усуненням)

ІТК(карта дефектів) для кожної послуги має бути окремою наприклад( ІТКстрижки, ІТК фарбування)

Інструкційно -технологічна картка

№п/п

Назва операції(дії)

Технологічний опис

зображення

матеріали

Інструм

енти

Техніка безпеки

1.Підготовчі роботи

 

 

 

 

 

 

1.1.

 

 

 

 

 

 

2.Основна частина

 

 

 

 

 

 

2.1.

 

 

 

 

 

 

3.Заключна частина

 

 

 

 

 

 

3.1.

 

 

 

 

 

 

Карта дефектів

Можливі помилки

Усунення помилок

 

 

 

складання  інструкційно-технологічної карти виконання зачіски, стрижки, фарбування тощо, обов'язкова наявність графічних або фотозображень усіх операцій технологічної послідовності). Як приклад:

Технологічна послідовність виконання стрижки (чоловічої), зачіски (жіночої). Розробку технологічної послідовності виконання стрижки необхідно розпочинати з обумовлення початкових даних, тобто необхідно з'ясувати яким операціям і в якій послідовності слід піддати волосся, щоб досягти бажаного результату.

Пильний огляд стану волосся дозволить правильно підібрати парфюмерно-косметичні засоби і матеріали для виконання певних операцій відповідно до структури волосся.

 

 

 

 

Як приклад: розробку технологічної послідовності виконання зачіски необхідно розпочинати з характеристики волосся клієнта (довжина, текстура, колір, стан шкіри голови). Пильний огляд стану волосся дозволить правильно підібрати парфюмерно-косметичні засоби і матеріали для виконання зачіски, а також допоможе визначити необхідність виконання тих чи інших технологічних операцій (стрижка, фарбування, хімічна завивка, лікування волосся), вибрати спосіб укладки волосся в зачіску. Необхідно описати вибір довжини волосся, кольору волосся, текстури волосся для створення нової зачіски. Підбір прикрас або постижорних виробів. Охарактеризувати вибір способу укладання волосся в зачіску. Докладно описати характер і послідовність всіх технологічних операцій при створенні зачіски Якщо розроблена зачіска виконується із застосуванням бігуді, необхідно обгрунтувати їх вибір (тип, матеріал, діаметр, метод кріплення) залежно від призначення зачіски, схему накручування на бігуді, описати технологічну послідовність виконання зачіски в технологічній карті (див. п.6), спосіб кріплення оздоблень. Техкарта підтверджується фотографіями плюс фото моделі до і після укладання волосся.

 

2.3. Описати інструменти якими користувалися для створення зачіски. Необхідно почати з переліку інструментів для виконання даної зачіски, їх означення, загальних вимог, вимог до матеріалів для виготовлення інструментів. Варто описати призначення даного інструмента, вид. Вказати виробника, потужність (для електроінструментів), правила догляду за кожним з них. Якщо в технології виконання зачіски описано сушіння феном чи під сушуаром, то в питанні про інструменти фен чи сушуар має бути вказано і описано. Не варто описувати всі різновиди певного інструменту (наприклад, щипців чи гребінців), а лише ті, що застосовувались при роботі. Потрібно вказати кількість невидимок і шпильок, що використані в роботі. Опис  ілюструвати малюнками чи фото.

Матеріали,  що застосовують при виконанні даної роботи, необхідна кількість матеріалів на одиницю роботи.

-загальну характеристику, призначення, різновиди

-характеристику даного засобу( назву, фірму- виробника,

склад, призначення в данній зачісці, правила використання)

  • приблизну кількість засобу на одиницю роботи( кількість засобу, необхідна для виконання однієї зачіски, визначена в грамах, мілілітрах)
  • описати миючі, фіксуючі, дезінфікуючі засоби. Ілюструвати малюнками або фото згаданих засобів. Важливим доповненням до цього питання є описання перукарської білизни, що застосовується для захисту одягу клієнта при даній роботі( рушник, комірець, пеньюар, пелерина). Потрібно описати призначення кожного виду білизни, привила використання, правила прання, відповідно до санітарних вимог.

Засоби, що використовуються і описуються, мають бути сучасними. Не варто згадувати, наприклад, хлорамін, що на сьогодні в перукарні не використовується. Одиницями виміру матеріалів є мілілітр або грам, а не пляшка чи тюбик.

 

Розділ 3

3.1. необхідно описати вимоги до обладнання робочого місця( вимоги до дзеркала, крісла, робочої поверхні), розташування робочих місць в перукарні, підготовку робочого місця до роботи, правила утримання робочого місця під час роботи. Не варто описувати типи приміщень, категорії.

 

3.2. Техніка безпеки при виконанні даної роботи. Обов’язково слід описати санітарну обробку інструментів(відповідно до вимог сучасних санітарних правил), вимоги до дезінфікуючих , фіксуючих та інших засобів, що застосовуються при роботі, правила використання електроінструментів, правила закріплення шпильок та невидимок, правила нанесення лаку.

 

Висновок.  Оформлюючи висновок необхідно ссилатися на вступ. При формуванні висновку необхідно повязувати з метою та задачами, які були поставлені. Підтвердити актуальність та практичну значущість своєї кваліфікаційної роботи.

 

Список використаних джерел, повинен містити не менше 5 джерел. Потрібно вказати автора, назву книжки, місто видання та видавництво, рік видання.

 1. Винокурова Л. Е., Васильчук М.В., Гаман М.В. Основи охорони праці.-К.: Вікторія, 2001.- 160 с. 7

 

Додатки,  усі схеми, ілюстрації, фото, картинки

Фотографія або картинка роздрукована на кольоровому принтері, формат А4, якість зображення повинна бути чіткою.

5. Захист дипломної роботи

Учень повинен виконати дипломну роботу та подати її викладачам – консультантам та керівнику на перевірку в термін, передбачений графіком здачі. Викладачі ретельно перевіряють роботу, оцінюють її та пишуть рецензію за формою

- короткий виклад змісту роботи;

- висновки, зауваження;

- оцінка рецензента (за 12-ти бальною системою);

ата,  підпис та посада особи, яка рецензувала роботу;

Якщо робота не допускаєтся до захисту, вона повертається учню на доопрацювання з поясненням зауважень. Учень повинен внести зміни відповідно до зауважень та подати роботу на повторне рецензування, але не пізніше 3-х днів до захисту.

Захист дипломної роботи проводиться за графіком навчального процесу державною кваліфікаційною комісією. Захищені дипломні роботи передаються в архів, де вони зберігаються згідно з вимогами такого виду документів.

Внесення змін в кваліфікаційну роботу після отриманної рецензії не допускається.

 

 

 

 

На Державну кваліфікаційну атестацію учень надає:

- письмову дипломну роботу;

- мультимедійну презентацію пробних робіт на клас, виконаних учнем за період навчання;

-пробні роботи, виконані учнем з професій «Перукар(перукар-модельєр). Візажист», «Перукар(перукар-модельєр). Манікюрник. Адміністратор» кваліфікація перукар;

-пробні роботи, виконані учнем з професій «Перукар(перукар-модельєр). Візажист», «Перукар(перукар-модельєр). Манікюрник. Адміністратор» кваліфікація перукар2 класу;

6.Критерії оцінювання знань під час захисту дипломної роботи

Високий рівень – робота виконана самостійно, завдання роботи виконані в повному об’ємі, згідно плану, розкриті та обґрунтовані всі питання. Робота містить додатки (розроблену інструктивно-технологічну документацію тощо). Дипломна робота оформлена відповідно до встановлених вимог. Учень під час захисту роботи демонструє вміння застосовувати теоретичні знання для практичного вирішення виробничих ситуацій, на запитання відповідає правильно, змістовно, логічно, послідовно, впевнено.

Достатній рівень – дипломна робота та її захист відповідають високому рівню, але допускаються неточності в оформленні роботи та у відповідях, які не змінюють сутності питання.

Середній рівень - дипломна робота та її захист відповідають достатньому рівню, але допускаються неточності в оформленні роботи, відсутність ілюстративного матеріалу тощо, утруднення у відповідях, помилки у практичному вирішенні виробничих ситуацій.

 

 

 

 

 

Критерии оценивания  письменной квалификационной работы

 

Критерии оценивания

Параметры оценки

1

0

1. Обосновывает актуальность темы в соответствии с требованиями работодателя;

Выбор темы обоснован направлением моды и отвечает требованиям работодателя;

Тема не актуальна т.к. не отвечает требованиям моды и работодателя;

2. Проектирует образ с учетом модных тенденций и особенностей потребительской группы;

При проектировании образа учтены направление моды и особенности потребительской группы;

Образ спроектирован без учета направления моды и особенностей потребительской группы;

3. Использует стилевые направления в прическах различного назначения.

Стилевое направление прически выбрано с учетом  ее назначения.

Стилевое направление прически и ее назначение не взаимосвязаны.

4. Подбирает элементы прически с  учетом особенностей внешности;

Выбор элементов прически учитывает особенности внешности;

Элементы прически выбраны без учета особенностей внешности;

5. Обосновывает выбор инструментария с учетом технологий выполняемых работ;

Выбор инструментария обоснован технологическими особенностями процедур;

При выборе инструмента не учтены технологические особенности процедур;

6. Обосновывает выбор материалов технологическими особенностями выполняемых работ;

Выбор материалов обоснован технологическими особенностями выполняемых работ и состоянием волос

При выборе материалов не учтены технологическими особенностями выполняемых работ и состояние волос;

7. Технология выполнения основных видов услуг  соответствует теме         квалификационной работы;

Выбор технологий выполнения основных видов услуг  соответствует теме         квалификационной работы;

При выборе технологий для основных видов услуг не учтены особенности темы квалификационной работы;

8. Выполняет  моделирующие элементы с учетом законов композиции;

Все моделирующие элементы взаимосвязаны между собой и подчеркивают силуэт и форму;

Моделирующие элементы не связаны между собой и нарушают целостность восприятия силуэтной формы;

9. Разрабатывает инструкционно - технологические карты услуг;

 

инструкционно-технологические карты услуг содержат: последовательность операций и приемов, их содержание; затраты времени, используемые материалы и инструментарий.

инструкционно-технологические карты услуг выполнены без учета требований;

10. Представляет эскиз модели с учетом силуэтной формы;

Контурные линии прически в полном объеме передают ее силуэтную форму;

Контурные линии  прически не отображают ее силуэтную форму;

11. Показывает на эскизе направление линий прически, ее элементы;

Линии прически прорисованы и отображают направление волос в элементах;

Линии прически размыты и не отображают структуру элементов;

12 Показывает на схеме последовательность выполнения услуги

Графическое изображение последовательно воспроизводит этапы  выполнения услуги;

Этапы  выполнения услуги воспроизведены не последовательно;

13. Рассчитывает фактическую стоимость услуги исходя из количества затраченных материалов;

При расчете фактической стоимости услуг учтены нормы расхода материалов;

Стоимость услуг рассчитана без учета нормы расхода материалов;

14. Обосновывает представленные  результаты и  возможность их применения в практической деятельности;

Использование представленных результатов в практической деятельности обоснованно;

Практическая значимость представленных результатов не указана;

15. Оформляет работу в соответствии с требованиями ГОСтов и ВКР;

Оформление работы соответствует  требованиям ГОСта и ВКР;

Оформление работы не соответствует  требованиям ГОСта и ВКР;

16. Осуществляет поиск и поучение информации для выполнения работы из разных источников;

Представленные информационные источники разнообразны и современны;

Информационные источники не представлены или представлено не достаточное количество и имеются устаревшие издания;

17. Ориентируется в новинках сезона, анализирует информацию и использует ее в работе;

Предлагаемая информация содержит анализ и обобщение направления моды на текущий сезон  в соответствии с темой ВКР;

Предлагаемая информация устарела или не связана с темой ВКР;

18. Систематизирует полученную для выполнения  ВКР информацию, выделяет главное согласно теме работы, обобщает материал;

Предлагаемый материал логически выстроен и последовательно изложен в соответствии с темой ВКР;

Изложение материала бессистемное и не раскрывает тему ВКР;

19. Представляет результаты повышения квалификации, участия в семинарах, конкурсах профмастерства;

Имеются в наличие сертификаты, дипломы участия и т.д.

Документы не представлены;                                                                                                                                                                

20. Защита ВКР логически выстроена;

Изложение материала последовательно и системно;

Выступление не выстроено, бессистемно;

 

 

Критерии оценивания практической части квалификационной работы

 

Стрижка

 

1. Создавать композицию стрижки (силуэтную форму);

 

Создаёт силуэтную форму стрижки (квадрат, овал, шар, треугольник, трапеция и т.д.)  с учётом структуры волос клиента;

Выполненная стрижка не имеет чётко обозначенной силуэтной формы, не учтены особенности структуры волос клиента;

 

2.Выполнять стрижку,  учитывая индивидуальные особенности внешности клиента;

 

Выполняет стрижку с учётом индивидуальных особенностей внешности клиента: форма головы, форма и черты лица;

При выполнении стрижки не учтены особенности внешности клиента;

3. Выполнять стрижку, применяя современные техники: поинткат, поинтинг, слайсинг, и т. д.;

Применяет современные техники стрижки:

- поинткат – точечное врезание глубиной 1-2 мм,

- поинтинг – зубчатый срез глубиной 3-4 см,

- слайсинг – скользящий срез по длине пряди, и др.

 

Выполняет стрижку простыми рабочими приёмами (стрижка на пальцах), не применяя современных техник стрижки волос;

4. Выполнять стрижку с учётом её назначения;

 

Выполняет стрижку  с учётом возрастной группы  (детская, молодёжная, для тинэйджеров), образа жизни клиента и т. п.;

Выполняет стрижку без учета возрастной группы и социального статуса клиента;

5.Выполнять стрижку  в соответствии с нормами времени;                                                                                                                               

Выполняет стрижку оперативно, последовательно в рамках отведённого времени;

Не укладывается в отведённые временные рамки;

6.Выбирать инструменты в соответствии с выбранной техникой стрижки;

Выбирает инструменты в соответствии с выбранной техникой стрижки;

Выбирает инструменты без учета применяемых техник стрижки;

7. Выполнять стрижку с учетом современных тенденций моды.

Силуэтная форма, линии стрижки, стилевая направленность соответствуют современным тенденциям моды.

 

Силуэтная форма, линии стрижки не отражают современные тенденции моды.

Укладка

 

1. Применять стайлинговые средства с учетом структуры волос клиента и в соответствии с технологией укладки волос;

 

Использует стайлинговые средства, учитывая технологию укладки и структуру волос. Пена, лосьон наносится перед выполнением укладки; воск, крем, тянучка, лак – на заключительном этапе укладки;

Использует стайлинговые средства без учета технологий выполнения укладки, назначения продукта, структуры волос клиента, что  вызывает эффект «грязных волос» и залипание прядей;

2. Выполнять укладку  в соответствии с исходным материалом, выбранной технологией укладки и  разработанным образом клиента;

 

Выполняет укладку  в соответствии с исходным материалом, выбранной технологией укладки и  разработанным образом клиента;

 

Выполняет укладку без учета исходного материала, не учитывая особенности создаваемого образа и выбранной технологии;

3. Выполнять укладку в соответствии с нормами времени;

 

Выполняет укладку последовательно в рамках отведённого времени;

Не укладывается в отведённые временные рамки;

4.Выбирать инструмент в соответствии с типом и видом укладки;

 

Выбирает инструмент в соответствии с типом и видом укладки;

Выбирает инструмент без учета типа и вида укладки;

5.Создавать композицию (форму прически);

 

Создает композицию (форму прически);

 

Не создает композицию (форму прически);

 

6.Выбирать способ укладки в зависимости от ее назначения (бытовая, вечерняя и т.д.);

 

Выбирает способ укладки в зависимости от ее назначения (бытовая, вечерняя ит.д.);

Выбирает способ укладки без учета ее назначения (бытовая, вечерняя ит.д.);

7. Выполнять укладку с учетом современных тенденций моды.

Силуэтная форма, линии, стилевая направленность укладки соответствуют современным тенденциям моды.

Силуэтная форма, линии, стилевая направленность укладки не отражают современные тенденции моды.

Окраска

 

1.Подбирать технику окрашивания,  учитывая структуру волос;

Подбирает технику окрашивания, учитывая структуру волос;

Подбирает технику окрашивания без учета структуры волос;

 2.Подбирать краситель в соответствии с выбранной техникой окрашивания;

Подбирает краситель в соответствии с выбранной техникой окрашивания;

Подбирает краситель без учета особенностей выбранной техники окрашивания;

3.Подготавливать состав красителей в соответствии с инструкцией;                                     

Подготавливает состав красителей в соответствии с инструкцией;                                     

Подготавливает состав красителей без учета инструкции;

4.Наносить красящий состав на волосы в соответствии с выбранной схемой окрашивания;                                              

Наносит красящий состав на волосы в соответствии с выбранной схемой  окрашивания;                                                   

.Наносит красящий состав на волосы без учета схемы окрашивания;                                                  

5.Контролировать процесс окрашивания;                                                                              

Контролирует процесс окрашивания;                                                                              

Не контролирует процесс окрашивания;                                                                              

6.Выполнять окрашивание учитывая силуэтную форму стрижки;                                                      

Выполняет окрашивание с учетом силуэтной формы стрижки;                                                      

Выполняет окрашивание  без учета силуэтной формы стрижки;                                                      

7. Выполнять окрашивание в соответствии с норма времени.

Выполняет окрашивание последовательно, в рамках отведённого времени.

Не укладывается в отведённые временные рамки.

Прическа

 

1.Комбинировать элементы причёски с учетом модных направлений моделирования

 Выполняет прическу, учитывая современные тенденции моды;

Выполняет прическу без учета модных направлений на текущий сезон;

2.Корректировать индивидуальные особенности клиента с помощью формы и элементов прически;                                                                                                                               

 Выполняет прическу с учетом формы головы, ушной раковины, носа, пропорций и черт лица, рисунка краевой линии роста волос и т. д.;

Выполняет прическу без учета индивидуальных особенностей клиента;

3.Соблюдать масштабность и пропорции прически с учётом индивидуальных анатомических особенностей клиента;                                                                                                  

Соблюдает пропорции, создавая  уравновешенность головы и тела;

Не соблюдает пропорциональное соотношение головы и тела;

4. Выявлять композиционный центр, в соответствии с правилами композиции;                                                                              

Формирует композиционный центр которому подчиняются другие элементы прически;

Элементы прически не подчиняются  композиционному  центру, что нарушает целостность восприятия образа;

5.Использовать элементы прически различной конфигурации с учётом сложности выполняемой работы (от3 до 5 элементов);                                                                          

Выполняет причёску технологически грамотно: вычес элементов, интенсивность тупировки и начёса соответствуют выбранной форме. Краевая  линия роста волос вычесана чисто. Рабочие проборы закрыты, вспомогательные приспособления (резинки, шпильки, невидимки)  не видны;

Требования к качеству и чистоте прически не выполняются, рабочие проборы, и вспомогательные приспособления не перекрыты элементами причёски;

6.Подбирать постижерные и декоративные украшения в соответствии с назначением прически;

 Применяет украшения в соответствии с назначением прически, определяет оптимальный вариант соответствия  и пропорциональности, гармонично сочетает их с цветом волос модели;

Подбирает декоративные украшения случайно, без учёта пропорций, назначения причёски и восприятия композиции в целом;

 

7. Выполнять прическу в соответствии с нормами времени.

 

Выполняет работу оперативно, последовательно, в рамках отведённого времени:  90 минут (1,5 часа).

Не укладывается в отведённые временные рамки.

Дополнительные баллы

8. Завершать созданный образ в соответствии с выбранной темой.

Для создания полного модного образа  разработан костюм (одежда, обувь, аксессуары и макияж), девиз и идея данной работы;

Костюм (одежда, обувь, аксессуары и макияж), не соответствует теме ВКР;

9. Защита ВПКР логически выстроена;

Изложение материала последовательно и системно;

Выступление не выстроено, бессистемно;

 

 

 

Список використаної літератури

1. ДСТУ 3008-95. Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення.- К.: Держстандарт України, 1995.- 38с.

2. Божко Н. В. Методичні рекомендації щодо виконання письмової екзаменаційної роботи // Харків, 2008. – 13с

3. Ходанович Л., Гнатович Т. Шкільний документ. Зразки оформлення та норми // Українська мова та література.-2006.-№31. – С. 8.

4. ГОСТ 2. 105-95 Единая система конструкторской документации. Общие требования к текстовым документам.

5. Положення про організацію навчально-виробничого процесу в професійно-технічних навчальних закладах, затверджене наказом МОН України від 30.05.2006 № 419.

6. Положення про порядок кваліфікаційної атестації та присвоєння кваліфікації особам, які здобувають професійно-технічну освіту, затверджене наказом Мінпраці України, Міносвіти України від 31.12.1998 №201/469.

7. Грищаєва О. В. Методичні рекомендації щодо виконання дипломної роботи (з професій побутового обслуговування населення, легкої промисловості, ресторанного сервісу, торгівлі та туризму)// Дніпропетровськ, 2008. – 31 с.

 

 

 

Додаток 1

            Затверджено 

                    Наказ Міністерства праці та 

                    соціальної політики України 

                    і  Міністерства   освіти 

                    України 31.12.98 N 201/469 

 

Положення

про порядок кваліфікаційної атестації

та присвоєння кваліфікації особам, які

здобувають професійно-технічну освіту

 

   1.  Це  Положення  розроблене  відповідно  до  Закону  України  "Про  професійно- технічну освіту"  ( 103/98-ВР ) і визначає єдиний порядок організації й проведення

кваліфікаційної  атестації  та  присвоєння  кваліфікації  особам  (учням,  слухачам,

працівникам), які здобувають професійно-технічну освіту в професійно-технічних та

інших    навчальних    закладах,    на  підприємствах,  в  установах, 

організаціях  (далі  -  навчальні  заклади)  незалежно  від    форм  власності  та

підпорядкування.

   2. Кваліфікаційна атестація  є  вихідним  або  проміжним контролем відповідно у

формі  державних  кваліфікаційних  іспитів  або  кваліфікаційних  іспитів  на

завершальному  етапі  певного  проміжного  ступеня  навчання  й  має  на  меті

встановлення  готовності  осіб,  які  здобувають  професійно-технічну  освіту, 

самостійно    виконувати  комплекс  робіт  чи  певну  роботу  з  обраної  професії,

спеціальності та спеціалізації відповідного розряду (класу, категорії).

   3.  Кваліфікаційна  атестація  базується  на  державних  стандартах  професійно  -

технічної  освіти    та    врахуванні    документів,    які  регламентують    організацію 

навчально-виробничого  процесу  в навчальних закладах.

   4.  Для    проведення    державних    кваліфікаційних  іспитів  у  навчальному  закладі створюється  державна  кваліфікаційна  комісія  або  декілька  державних

кваліфікаційних  комісій  у  залежності  від  переліку  професій,  спеціальностей  та

спеціалізацій,  за  якими  здійснюється  підготовка,  перепідготовка  та  підвищення

кваліфікації робітників та технічних службовців.

   5.  Державна    кваліфікаційна    комісія    у  своїй  діяльності  керується  Конституцією України ( 254к/96-ВР ), законами України "Про освіту" ( 1060-12 ), "Про  професійно-технічну  освіту" ( 103/98-ВР ), іншими законами України та нормативно-правовими актами    Кабінету  Міністрів  України,  спеціально  уповноваженого  центрального органу  виконавчої  влади  у  сфері  професійно-технічної  освіти,  міністерств та  інших  центральних органів виконавчої  влади,  які  стосуються предмета діяльності, цим Положенням.

   6.  Склад  державної  кваліфікаційної  комісії  та  зміни  до  нього  затверджуються

наказом  керівника  навчального  закладу,  що  здійснює  підготовку  кваліфікованих

робітників,  за  погодженням  з  відповідним  регіональним  органом  управління

професійно-технічною освітою.  Головою  державної    кваліфікаційної    комісії    призначається  представник роботодавця  або  замовника  підготовки  кваліфікованих  робітників  -  керівник, професіонал відповідної галузі виробництва чи сфери послуг; заступником голови - керівник або заступник керівника навчального закладу, членами  - старший майстер (майстер)  виробничого  навчання,  викладач  з  предмету  професійно-теоретичної  підготовки,  працівник, відповідальний  за  організацію  курсового  професійно-технічного  навчання,  та  інші  представники  підприємства,  установи,  організації,  де здійснюється курсове чи індивідуальне навчання на виробництві, у сфері послуг.

   Представник навчального  закладу,  де  організується  й проводиться кваліфікаційна  атестація,  не може бути головою державної кваліфікаційної комісії.

   При  проведенні  кваліфікаційної  атестації  осіб  з  професій,  спеціальностей    та 

спеціалізацій,  пов'язаних з роботами на об'єктах з підвищеною небезпекою праці, що перебувають  під наглядом спеціально уповноважених державних органів, до складу державних  кваліфікаційних  комісій  включаються  представники  цих 

органів.

   У  разі  потреби  державна  кваліфікаційна  комісія  може  залучати  для  розгляду

питань, що стосуються її компетенції, працівників різних служб підприємств, установ та організацій за погодженням з їхніми керівниками.

   Строк повноважень державної кваліфікаційної комісії - до одного року.

   7. За особами, які залучаються до роботи у складі державної кваліфікаційної комісії, зберігається середня заробітна плата за основним місцем роботи.

   8. Основними завданнями державної кваліфікаційної комісії є:    проведення засідань і прийняття рішень; додержання  норм  і  положень  нормативно-правових  актів,  що  встановлюють зміст і правила проведення кваліфікаційної атестації;

  документальне та інформаційне забезпечення кваліфікаційної атестації.

   9. Відповідно до завдань державна кваліфікаційна комісія:

  встановлює  відповідність  результатів  вихідного  або  проміжного  контролю

обсягів  і  рівня  професійних  знань,  умінь  та  навичок осіб вимогам  державних

стандартів професійно-технічної освіти; визначає,  керуючись      кваліфікаційними      характеристиками  професій  працівників    або    кваліфікаційними    характеристиками  випускників,  фактичний  рівень  кваліфікації  й  готовності випускників навчального закладу до  самостійного  виконання  робіт  з  набутих  професій,  спеціальностей  та спеціалізацій  і  присвоює  відповідні розряди (класи, категорії); готує обгрунтовані рішення й висновки;

  вносить,  у    разі    потреби,    до    органів    управління  професійно-технічною

освітою,  навчальних  закладів  пропозиції  щодо  поліпшення  забезпечення  та

здійснення підготовки кваліфікованих робітників.

   10.  Державна  кваліфікаційна  комісія  проводить  засідання  в  терміни,    визначені навчальними планами, розкладом проведення державних кваліфікаційних іспитів.

   11. До  складання  державних кваліфікаційних іспитів або кваліфікаційних іспитів

допускаються  особи,  які  пройшли  відповідно  повний  або  певного  проміжного 

ступеня  курс  навчання  й  мають  позитивні  підсумкові  оцінки    з    усіх навчальних  предметів, виробничого навчання та практики.

   12. Державні кваліфікаційні іспити включають: o  кваліфікаційну пробну роботу;

o  письмову екзаменаційну роботу (творчу роботу, що її замінює) або дипломну

роботу,  проект  для  випускників  вищого  ступеня  вищого  професійного

училища,  іншого  професійно-технічного  навчального  закладу  третього

атестаційного рівня;

-  іспит  або  захист  дипломної  роботи,  проекту  в  межах  вимог  кваліфікаційних

характеристик.

   Кваліфікаційні іспити включають:

- кваліфікаційну пробну роботу;

-іспити або  заліки  з  предметів  професійно-теоретичної підготовки.

   Порядок складання державних  кваліфікаційних  іспитів  та кваліфікаційних іспитів визначається  Положенням  про  організацію  навчально-виробничого  процесу  у професійно-технічних  навчальних  закладах,  що  затверджене  наказом  Міністерства освіти України від 18.05.98 N 181 ( z0460-98 ), зареєстрованим Міністерством юстиції  України від 16.07.98 за N 460/2900.

   Державна  кваліфікаційна  комісія    розглядає    і    затверджує  результати

кваліфікаційних іспитів, що проведені в навчальному закладі в процесі проміжного

контролю (поетапної атестації), осіб, які з різних причин не завершили повного курсу навчання  й  достроково  випускаються,  та  приймає  рішення  про  присвоєння  їм кваліфікації відповідного рівня. Державна кваліфікаційна комісія може провести для таких осіб державні кваліфікаційні іспити.

   У  процесі    складання  державних  кваліфікаційних  іспитів  у  період    виконання 

кваліфікаційних    пробних    робіт    державна  кваліфікаційна  комісія  проводить

засідання, на яких: o  розглядає підсумкові оцінки успішності, результати виконання кваліфікаційної пробної  роботи,  виробничу  характеристику,  щоденник  обліку    виконання  навчально-виробничих    робіт,      письмову  екзаменаційну  роботу  (творчу, дипломну  роботу,  проект)  та  інші  матеріали,  що  характеризують  рівень

підготовки кожної особи, яка складає іспит;

-заслуховує пояснення особи про виконання  кваліфікаційної пробної  роботи, 

письмової  екзаменаційної  роботи (творчої, дипломної роботи, проекту);

- проводить  усне  опитування  особи  в  межах  вимог  кваліфікаційної

характеристики    професії    працівника    або    кваліфікаційної  характеристики

випускника.

   13. Обсяги й рівень знань, умінь та практичних навичок осіб, які пройшли навчання з  професії,  спеціальності  та  спеціалізації  повинні    відповідати    вимогам  кваліфікаційної    характеристики  професії  працівника  або  кваліфікаційної характеристики випускника та змісту навчальних планів, програм.

   14. Державні кваліфікаційні іспити вважаються нескладеними:

-у випадку браку в кваліфікаційній пробній роботі з вини особи, яка її виконує;

-при  невиконанні  з  вини  особи,  яка  виконує  пробну  роботу,  норм  виробітку 

(часу),    встановлених  на  виконання  кваліфікаційної  пробної  роботи,  а    також 

 невиконанні  особами  встановлених виробничих вимог та показників у період

складання іспитів;

-  якщо  за  результатами  іспитів  у  особи  встановлена  відсутність  знань,  які

передбачені  кваліфікаційною  характеристикою  професії  працівника  або

кваліфікаційною характеристикою випускника.

   15. Рішення державної кваліфікаційної комісії про присвоєння особам кваліфікації

відповідного  рівня  заносяться  до  протоколу,  що  підписується  головою  і  членами комісії, а також до документів про здобуття професійно-технічної освіти.

   16. Особам,  які  здобувають  професійно-технічну освіту, завершили повний курс

первинної професійної підготовки й успішно пройшли  кваліфікаційну  атестацію,  за  рішенням  державної  кваліфікаційної  комісії  присвоюється  кваліфікація

"кваліфікований  робітник"    з    набутої    професії,  спеціальності,  спеціалізації 

відповідного розряду (класу, категорії), і видається  диплом встановленого зразка.

   17.  Особам,  які  завершили  курс  професійно-технічного  навчання  за    програмами  курсової  чи  індивідуальної  підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації з присвоєнням  розрядів  (класів,  категорій)  і  успішно  пройшли  кваліфікаційну атестацію,  а  також  тим,  що  не  завершили  повного  курсу  навчання,  але  за  результатами  кваліфікаційної  атестації  їм  присвоєно  робітничу  кваліфікацію,  за рішенням  державної    кваліфікаційної    комісії  видається  свідоцтво    встановленого  зразка про присвоєння або підвищення робітничої кваліфікації відповідного розряду (класу, категорії).

   18. Кваліфікаційні розряди (класи, категорії) з  набутих професій, спеціальностей та спеціалізацій,  що  присвоєні  особам  за  результатами  кваліфікаційної  атестації,  є обов'язковими для всіх підприємств, установ та організацій.

   19. Особам,  які  завершили  повний  курс  навчання  в акредитованому   вищому  

професійному      училищі,      іншому  професійно-технічному  навчальному  закладі

третього  атестаційного  рівня  й  успішно  пройшли  кваліфікаційну  атестацію,  за

рішенням  державної  кваліфікаційної  комісії  може  присвоюватися  кваліфікація 

"молодший спеціаліст" і видаватися диплом встановленого зразка.

   20. Особам, яким по завершенні певного ступеня навчання присвоєна кваліфікація

відповідного  рівня,  але  вони  продовжують  навчання  в    цьому    ж    навчальному  закладі,  документи  про професійно-технічну освіту не видаються.

   21. Особам, які навчалися з професій, спеціальностей та спеціалізацій, пов'язаних з

роботами  на  об'єктах  з  підвищеною  небезпекою  праці,  що    перебувають    під 

наглядом  спеціально уповноважених  державних  органів,  разом  з документами про професійно-технічну  освіту  видаються  посвідчення  про  допуск  до  роботи  на зазначених об'єктах.

   22.  Особам,  які    навчалися    з    професій,    спеціалізацій,  пов'язаних  з  керуванням транспортними  засобами,  тракторами  та  самохідними  машинами,  навчальними закладами  видаються  свідоцтва  встановленого    зразка,    які    є    підставою    для  складання  кваліфікаційних  іспитів  і  отримання  в  установленому    порядку  посвідчень на право керування транспортними засобами, тракторами та самохідними машинами.

   Присвоєння  класів  особам,  які  отримали  робітничу  кваліфікацію  з  професій,

спеціалізацій,  пов'язаних  з  керуванням  транспортними  засобами,  тракторами  та самохідними  машинами,  проводиться  на  підприємстві,  установі  та  організації,  де працюють ці особи.

   23.  Органи  державного  управління  професійно-технічною  освітою  здійснюють

контроль  за    дотриманням    порядку    кваліфікаційної  атестації    та  присвоєння

кваліфікації  особам,  які  здобувають  професійно-технічну  освіту.  Представники  цих органів можуть брати участь у роботі державних кваліфікаційних комісій на правах членів  цих  комісій. 

 

 Начальник управління соціального 

 партнерства та урегулювання 

 колективних трудових конфліктів           В.Д.Павлишин 

 

 Начальник Головного управління 

 професійно-технічної освіти             В.П.Романенко 

 

 

 

 

 

Додаток 2

 

Завдання для дипломних робіт

Тема№1  Технологія виконання зачіски до жіночого образу: «Рекламний бренд кави» в авангардному стилі

Тема№2  Технологія виконання зачіски до жіночого  історичного образу в  стилі «Рококо»

Тема№3  Технологія виконання зачіски до жіночого образу « Наречена» в романтичному стилі

Тема№4  Технологія виконання зачіски до чоловічого образу «Сучасний  мачо» в  авангардному стилі

Тема№5  Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Креативна наречена» в  фантазійному стилі

Тема№6  Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Муза Діор» в класичному стилі

Тема№7 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Карнавал» в фантазійному стилі

Тема№8 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Осіння симфонія» в фантазійному стилі

Тема№9 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Літній ранок» в фантазійному стилі

Тема№10 Технологія виконання зачіски до жіночого  образу «Снігова королева» в фантазійному стилі

Тема№11 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Весняна мелодія» в фантазійному стилі

Тема№12 Технологія виконання зачіски до жіночого образу « Коко Шанель» в класичному стилі

Тема№13 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Жінка майбутнього» в авангардному стилі

 

 

 

Тема№14 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Метелик» в фантазійному стилі

Тема№15 Технологія виконання зачіски до жіночого  образу «Рекламний бренд шоколад» в  фантазійному стилі

Тема№16 Технологія виконання зачіски до жіночого історичного образу «Мальовнича Україна» в класичному стилі

Тема№17 Технологія виконання зачіски до  жіночого образу «Сучасна пані» в авангардному стилі

Тема№18 Технологія виконання зачіски до  жіночого образу  «Хе́ловін» в фантазійному стилі

Тема№19 Технологія виконання зачіски до  чоловічого образу  «Хе́ловін» в фантазійному стилі

Тема№20 Технологія виконання зачіски до жіночого  образу  «Сучасна Україна» в класичному стилі

Тема№21 Технологія виконання зачіски до жіночого  образу «Квітуча сакура» в фантазійному стилі

Тема№22 Технологія виконання зачіски до історичного  жіночого  образу  в стилі «Бароко»

Тема№23 Технологія виконання зачіски до   історичного жіночого образу  в стилі «Бідермайєр»

Тема№24 Технологія виконання зачіски до дитячого  мультиплікаційного образу в фантазійному стилі

Тема№25 Технологія виконання зачіски до жіночого  образу «Морська володарка» в  фантазійному стилі

Тема№26 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу «Муза С.Далі» в авангардному стилі

Тема№27 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу «Муза

 П. Пікасо» в авангардному стилі

 

 

Тема№28 Технологія виконання зачіски  до  жіночого образу «Зимова казка» в фантазійному стилі

Тема№29 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу «Цукерочка» в фантазійному стилі

Тема№30 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу «Жар- птиця» в фантазійному стилі

Тема№31 Технологія виконання зачіски  до  жіночого образу « Шахова королева» в  фантазійному стилі

Тема№32 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу « Золота рибка» в фантазійному стилі

Тема№33 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу « Гейша» в авангардному  стилі

Тема№34 Технологія виконання зачіски  до жіночого   образу « Лісова мавка» в  фантазійному стилі

Тема№35 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу « Східна красуня» в фантазійному стилі

Тема№36 Технологія виконання зачіски  до  жіночого образу « Кармен» у фантазійному стилі

Тема№37 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Тигриця» в фантазійному стилі

Тема№38 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу «Амазонка» в  фантазійному стилі

Тема№39 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу «Голлівудський гламур» в  романтичному стилі

Тема№40 Технологія виконання зачіски  до дитячого образу «Дюймовочка» в фантазійному стилі

Тема№41 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Мерлін  Монро» в класичному стилі

 

 

Тема№42 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Лялька» в фантазійному стилі

Тема№43 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Квітучий сад» в фантазійному стилі

Тема№44 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Сучасна шкільна випускниця» в фантазійному стилі

Тема№45 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Маскарад» в фантазійному стилі

Тема№46 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Тематична вечірка» в фантазійному стилі

Тема№47 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Стиляги» в класичному стилі

Тема№48 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Капелюшок» в фантазійному стилі

Тема№49 Технологія виконання видовищної  зачіски  до жіночого образу «Ілюзія» в авангардному стилі

Тема№50 Технологія виконання видовищної  зачіски  до жіночого образу «Мрія» в фантазійному стилі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема№1 Технологія виконання зачіски до жіночого образу: «Рекламний бренд кави» в авангардному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Рекламний бренд кави» в авангардному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення образу «Рекламний бренд кави» в авангардному стилі.( ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

 

Тема№2 Технологія виконання зачіски до жіночого  історичного образу в  стилі «Рококо»

Завдання:

Підібрати модель до жіночого історичного образу в стилі «Рококо», описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення історичного образу в стилі «Рококо» .( ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

 

 

Тема№3  Технологія виконання зачіски до жіночого образу « Наречена» в романтичному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу « Наречена»  в романтичному  стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого образу «Наречена»  в романтичному  стилі .(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

 

Тема№4  Технологія виконання зачіски до чоловічого образу «Сучасний  мачо» в  авангардному стилі

Завдання:

Підібрати модель до  чоловічого образу «Сучасний  мачо» в  авангардному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  чоловічого образу «Сучасний  мачо» в  авангардному стилі (ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

 

 

Тема№5  Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Креативна наречена» в  фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Креативна наречена» в  фантазійному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Креативна наречена» в  фантазійному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

 

Тема№6  Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Муза Діор» в класичному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Муза Діор» в класичному стилі , описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого образу «Муза Діор» в класичному стилі (ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

 

 

Тема№7 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Карнавал» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Карнавал» в фантазійному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого образу «Карнавал» в фантазійному стилі (ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

 

Тема№8 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Осіння симфонія» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Осіння симфонія» в фантазійному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого образу «Осіння симфонія» в фантазійному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

 

 

Тема№9 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Літній ранок» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Літній ранок» в фантазійному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого образу «Літній ранок» в фантазійному стилі (ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

 

Тема№10 Технологія виконання зачіски до жіночого  образу «Снігова королева» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого  образу «Снігова королева» в фантазійному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого  образу «Снігова королева» в фантазійному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

 

 

Тема№11 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Весняна мелодія» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Весняна мелодія» в фантазійному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Весняна мелодія» в фантазійному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

 

Тема№12 Технологія виконання зачіски до жіночого образу « Коко Шанель» в класичному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу « Коко Шанель» в класичному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого образу «Коко Шанель» в класичному стилі (ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№13 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Жінка майбутнього» в авангардному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Жінка майбутнього» в авангардному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого образу «Жінка майбутнього» в авангардному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№14 Технологія виконання зачіски до жіночого образу «Метелик» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Метелик» в фантазійному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого образу «Метелик» в фантазійному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№15 Технологія виконання зачіски до жіночого  образу «Рекламний бренд шоколад» в  фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого  образу «Рекламний бренд шоколад» в  фантазійному стилі , описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого  образу «Рекламний бренд шоколад» в  фантазійному стилі

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№16 Технологія виконання зачіски до жіночого історичного образу «Мальовнича Україна» в класичному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого історичного образу «Мальовнича Україна» в класичному стилі , описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого історичного образу «Мальовнича Україна» в класичному стилі (ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№17 Технологія виконання зачіски до  жіночого образу «Сучасна пані» в авангардному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Сучасна пані» в авангардному стилі , описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Сучасна пані» в авангардному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№18 Технологія виконання зачіски до  жіночого образу  «Хе́ловін» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Хе́ловін» в фантазійному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Хе́ловін» в фантазійному стилі(ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№19 Технологія виконання зачіски до  чоловічого образу  «Хе́ловін» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до чоловічого образу «Хе́ловін» в  фантазійному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  чоловічого образу «Хе́ловін» в фантазійному стилі (ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№20 Технологія виконання зачіски до жіночого  образу  «Сучасна Україна» в класичному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Сучасна Україна» в класичному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Сучасна Україна» вкласичному стилі(ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№21 Технологія виконання зачіски до жіночого  образу «Квітуча сакура» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Квітуча сакура» в фантазійному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Квітуча сакура » в фантазійному стилі (ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№22 Технологія виконання зачіски до історичного  жіночого  образу  в стилі «Бароко»

Завдання:

Підібрати модель до історичного жіночого  образу  в стилі «Бароко» , описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  історичного жіночого  образу  в стилі «Бароко»(ІТК)

 Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№23 Технологія виконання зачіски до   історичного жіночого образу  в стилі «Бідермайєр»

Завдання:

Підібрати модель до історичного жіночого образу  в стилі «Бідермайєр», описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  історичного жіночого образу  в стилі «Бідермайєр»(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№24 Технологія виконання зачіски до дитячого  мультиплікаційного образу в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до дитячого  мультиплікаційного образу в фантазійному стилі , описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  дитячого  мультиплікаційного образу в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№25 Технологія виконання зачіски до жіночого  образу «Морська володарка» в  фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого  образу «Морська володарка» в  фантазійному стилі , описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення до жіночого  образу «Морська володарка» в  фантазійному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№26 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу «Муза С.Далі» в авангардному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого  образу «Муза С.Далі» в авангардному стилі , описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого  образу «Муза С.Далі» в авангардному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№27 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу «Муза П.Пікассо» в авангардному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого  образу «Муза П.Пікассо» в авангардному стилі , описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого  образу «Муза П.Пікассо» в авангардному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№28 Технологія виконання зачіски  до  жіночого образу «Зимова казка» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого образу «Зимова казка» в фантазійному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Зимова казка» в фантазійному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№29 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу «Цукерочка» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого  образу «Цукерочка» в фантазійному стилі , описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого  образу «Цукерочка» в фантазійному стилі(ІТК)

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№30 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу «Жар- птиця» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до  жіночого образу «Жар- птиця» у фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого  образу «Жар- птиця» у фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№31 Технологія виконання зачіски  до  жіночого образу « Шахова королева» в  фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого  образу «Шахова королева» у фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого  образу «Шахова королева» у фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№32 Технологія виконання зачіски  до жіночого   образу « Золота рибка» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого  образу «Золота рибка» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого  образу «Золота рибка» в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№33 Технологія виконання зачіски  до жіночого   образу « Гейша» в авангардному  стилі

Завдання:

Підібрати модель до  жіночого образу «Гейша» в  авангардному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого  образу «Гейша» в авангардному стилі(ІТК) .

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№34 Технологія виконання зачіски  до жіночого   образу « Лісова мавка» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого  образу «Лісова мавка» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого  образу «Лісова мавка» в фантазійному стилі(ІТК) .

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№35 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу « Східна красуня» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого  образу «Східна красуня» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення жіночого  образу «Східна красуня» в фантазійному стилі(ІТК) .

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№36 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу « Кармен» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Кармен» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Кармен» в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№37 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Тигриця» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Тигриця» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Тигриця» в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№38 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Амазонка» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Амазонка» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Амазонка» в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№39 Технологія виконання зачіски  до жіночого  образу «Голлівудський гламур» в  романтичному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого  образу «Голлівудський гламур» в  романтичному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Голлівудський гламур» в  романтичному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№40 Технологія виконання зачіски  до дитячого образу «Дюймовочка» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до дитячого образу «Дюймовочка» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення дитячого образу «Дюймовочка» в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№ 41Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Мерлін  Монро» в класичному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Мерлін  Монро» в класичному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Мерлін  Монро» в класичному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№42 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Лялька» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Лялька» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Лялька» в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№43 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Квітучий сад» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Квітучий сад» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Квітучий сад» в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№44 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Сучасна шкільна випускниця» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Сучасна шкільна випускниця» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Сучасна шкільна випускниця» в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№45 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Маскарад» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Маскарад» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Маскарад» в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№46 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Тематична вечірка» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Тематична вечірка» в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Тематична вечірка» в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№47 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Стиляги» в класичному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Стиляги» в класичному стилі, описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Стиляги» в класичному стилі(ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№48 Технологія виконання зачіски  до жіночого образу «Капелюшок» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Капелюшок»  в фантазійному стилі , описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Капелюшок»  в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Тема№49 Технологія виконання видовищної  зачіски  до жіночого образу «Ілюзія» в авангардному стилі

 

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Ілюзія» в авангардному стилі, описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Ілюзія» в авангардному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

Тема№50 Технологія виконання видовищної  зачіски  до жіночого образу «Мрія» в фантазійному стилі

Завдання:

Підібрати модель до жіночого   образу «Мрія» в фантазійному стилі, описати  зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику  дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

Описати технологію виконання зачіски для створення  жіночого образу «Мрія» в фантазійному стилі (ІТК).

Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски.

Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.

Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт

 

 

Додаток 3

 

 

графік виконання консультацій:

 

 

 

  п/п

Зміст теми

Кількість годин

  1.  

 Розділ 1

Отримання учнями тем дипломної роботи. Демонстрація зразків дипломних робіт.

 

1

  1.  

Розгорнутий план виконання дипломної роботи. Добір літератури відповідно до теми. Індивідуальні консультації.

1

  1.  

Ознайомлення із загальними вимогами щодо виконання дипломної роботи.

1

  1.  

Етап виконання дипломної роботи: Вступ. Практичне завдання ескіз, малюнки, таблиці, які повинні міститися у дипломній роботі.

1

  1.  

Опис зовнішнього виду зачіски

1

  1.  

Стиль і мода. Завдання моделювання

1

  1.  

Особливості створення чоловічого образу

1

  1.  

Особливості створення жіночого образу

1

  1.  

Моделювання зачісок в залежності від типу обличчя

1

  1.  

Розділ 2

Елементи зачісок

 

1

  1.  

Стилі та призначення зачісок

 

  1.  

Технологія укладання волосся, можливі дефекти та способи їх усунення

1

  1.  

Способи та техніки укладання волосся  в зачіску

1

  1.  

Технологія виконання гарячого укладання волосся

1

  1.  

Технологія виконання фарбування волосся різним групами, можливі дефекти та їх усунення

1

  1.  

Технологія виконання фарбування волосся сучасними техніками

1

  1.  

Технологія виконання хімічної завивки, можливі дефекти та їх усунення

1

  1.  

Технологія виконання базових стрижок, можливі дефекти та їх усунення

1

  1.  

Технологія виконання простої зачіски із застосуванням бігуді, можливі помилки та способи їх усунення

1

  1.  

Комбіноване укладання волосся

1

  1.  

Технологія виконання зачіски до образу. Складання технологічних карт на конкретні види робіт.

1

  1.  

Інструменти, апаратура та пристосування необхідні для виконання зачіски

1

  1.  

Гігієнічні вимоги до перукарського інструменту Визначення норм часу, праці, необхідних для виконання  роботи.

1

  1.  

Характеристика парфумерно-косметичних засобів для догляду за волоссям

1

  1.  

Характеристика дезінфікуючих засобів Контроль за якістю виконаних робіт.

1

  1.  

Розділ 3

Вимоги до облаштування  та обладнання перукарень

 

1

  1.  

Організація робочого місця перукаря Перевірка чернеток, додаткові рекомендації щодо оформлення чистового варіанту дипломної роботи.

1

  1.  

Державні санітарні правила та норми  перукарень різних типів

1

  1.  

Вимоги охорони праці та техніки безпеки при виконанні перукарських робіт

1

  1.  

Висновки до написання дипломної роботи. Перевірка графічних робіт, додатків. Складання переліку літературних джерел.

1

 

Всього:

30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 4

 

Міністерствоосвіти і науки України

Департамент освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації

Миколаївський професійний ліцей сфери послуг

 

 

 

 

Дипломна робота

на тему

«Технологія виконання зачіски та макіяжу до образу        »

 

 

 

 

 

 

 

Випускниці  ПІБ

Групи

Професія «Перукар(перукар-модельєр). Візажист»

Робота допущена до захисту 

Викладачі:

Александрова О.В        з оцінкою   ________.______________

(підпис)  

Михайлуца Ю.Ю       з оцінкою   ________.______________

(підпис)  

 

 

 

 

Миколаїв 2017

Рецензія

 

 

на дипломну роботу

Учениці ПІБ

Групи

Тема роботи «Технологія виконання зачіски та макіяжу до образу Жінка майбутнього»

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оцінка роботи _________________

Викладач Александрова О.В. _______

 

Затверджую

 Заступник директора з НВР

________ Чикіна Т.В.

 

Завдання на дипломну роботу

учениці ПІБ

групи

1.Тема роботи «Технологія виконаннязачіски та макіяжу до образу Жінка майбутнього»

2.Дата отримання завдання ________

3.Завдання

3.1 Підібрати модель до жіночого образу «Рекламний бренд кави» в      авангардному стилі, описати зовнішній вигляд, надати характеристику інструментам, які необхідні для виконання зачіски.

3.2. Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Дати характеристику дезінфікуючим засобам, необхідним для створення образу.

3.3. Описати технологію виконання зачіски для створення образу «Рекламний бренд кави» в авангардному стилі

3.4. Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи  їх усунення.Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

3.5.Практичне завдання

-схематично зобразити ескіз зачіски за темою

-схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски

-розробити інструкційно –технологічну карту  технологічного процесу виконання зачіски

-Надати додатковий матеріал.

 

4.Термін подання учнем завершеної роботи ________

 

 

 

Учениці ________

Консультант-керівник Александрова О.В. ________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зміст

 Вступ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  1. Теоретична частина.

Розділ 1

1.1.Характеристика сучасного і перспективного напрямків моди в зачісці. .. . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . .. . . .. . . .. . . . . . .. . . . . .. . . .. . . . . . . . . .

1.2.Розробка моделі в зачісці відповідно до сучасного напрямку в моді і типу обличя. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . .. . . .

  1. Технологічна частина.

Розділ 2

2.1.Визначення початкових даних для виконання розробленої зачіски.

2.2.Розробка технологічної послідовності виконання зачіски .. . . . . . . .

2.3.Обгрунтування вибору та характеристика інструментів, пристосувань та парфумерно-косметичних засобів для виконання зачіски. . . . . . . . . . . .  . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . 

  1. Заключна частина

Розділ 3

3.1.Раціональна організація робочого місця перукаря. . . . . . . . . . . . . . .

3.2.Правила техніки безпеки при виконанні перукарських робіт. . . . . .

Висновок. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Список використаних джерел. . . . .. . . . .. .. . . . . .. . . . . .. . . . . . . . . . . . ..

Додаток1 . . .. .. . . . . .. . . . .. . . . .. . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . .. . .. ..

Додаток2 . . .. . . . . . . . . . . . . .. . . . .. .. . . . . . . . . . .. . .. .. . . .. . . . . . . .. . . . .

Додаток3 . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . .. . . . . . . . .. . . . .. . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 4

Науковий стиль мовлення

 

Науковий  стиль  мовлення  використовується  в  наукових  працях,  для

викладення  результатів  наукової  та  дослідницької  діяльності.  Метою  наукового

стилю  є  повідомлення,  пояснення,  тлумачення  досягнутих  наукових  результатів,

відкриттів. Найпоширеніша форма наукового стилю — монолог.

При  складенні  текстів  наукового  стилю  завжди  присутній  попередній  відбір

мовних одиниць, стилістичних засобів.

Науковий  стиль  властивий  таким  жанрам:  курсова  робота,  дипломна  робота,

монографія, наукова стаття, дисертація, анотація, рецензія, підручник, лекція.

Науковий  стиль  використовує  певний  набір  мовно-стилістичних  засобів:

спеціальні слова (терміни), складні синтаксичні конструкції (у яких має місце суворо впорядкований  зв'язок,  наприклад,  за  рахунок  вставних  конструкцій);  речення, ускладнені узагальнюючими родовими найменуваннями.

Слова  вживаються  переважно  в  прямих  значеннях.  Експресивно-емоційне

забарвлення лексики використовується надзвичайно рідко.

У  текстах  наукового  стилю  часто  вживаними  є  цитати,  посилання  на

першоджерела. 

 

Використання

Сфера використання наукового стилю — наукова діяльність, науково-технічний поступ, освіта.

Основне  призначення —  викладати  наслідки  досліджень  про  людину,

суспільство,  явища  природи,  обґрунтовувати  гіпотези,  доводити  істинність  теорій, класифікувати й систематизувати знання, роз'яснювати явища, активізуючи інтелект читача для їх усвідомлення.

Особливості наукового стилю

Основні ознаки:

  ясність (понятійність) і предметність тлумачень,

  логічна послідовність і довідність викладу,

  узагальненість понять і явищ,

  об'єктивний аналіз,

  точність і лаконічність висловлювань,

  аргументація й переконливість тверджень,

  однозначне пояснення причинно-наслідкових відношень,

  докладні висновки.

 

 

Основні мовні засоби спрямовані на інформування, пізнання, вплив і окреслені:

  значною кількістю наукової термінології, наявністю  схем,  таблиць,  графіків,  діаграм,  мап,  систем  математичних, фізичних, хімічних та інших знаків і позначок,

  оперуванням абстрактними, переважно чужомовними словами,  уживанням  суто  наукової  фразеології,  стійких  термінологічних словосполук, залучуванням цитат і посилань на першоджерела, здебільшого  відсутністю  авторської  індивідуальної  манери  й  емоційно-експресивної лексики, наявністю  виразної  композиційної  структури  тексту  (послідовний  поділ на розділи, частини, пункти, підпункти, параграфи, абзаци із застосуванням цифрової або літерної нумерації),

  наявністю  дієслівних  форм,  зазвичай  безособових,  узагальнених  чи

неозначених, як правило, теперішнього часу, що констатують певні явища й факти;

значну роль відіграють дієприслівникові й дієприкметникові звороти, які додатково

окреслюють дії, предмети та явища, специфічною монологічністю текстів,

  переважанням різнотипних складних речень, стандартних виразів (кліше).

 

Морфологічні особливості наукового мовлення

Вживання частин мови в науковому стилі мовлення є суворо нормативними. У

науковій  мові  більшою  мірою  переважають  іменники,  дієслова,  прикметники  і

меншою мірою займенники та частки.

Іменник  є  найпоширенішим  в  наукових  текстах,  зокрема,  іменники  з

абстрактним  значенням  і  віддієслівні  іменники  (  дослідження,  узагальнення).

Слід  звернути  увагу  на  вживання  родового  відмінка  однини  іменників  чоловічого роду другої відміни :

Флексію -а (-я) мають переважно іменники, що позначають:

1.  конкретні  одиничні  предмети,  населені  пункти,  назви  осіб  (Житомира,

ректора, інтелігента);

2.  власні імена та прізвища (Віктора, Артема);

3.  назви мір довжини, часу, місяців і днів тижня (метра, грама, понеділка,

грудня, але віку, року);

4.  назви грошових знаків і числові назви (мільйона, мільярда);

5.  слова  терміни  українського  походження  та  елементи  будови

чогось,геометричні  фігури  іншомовного  походження  (іменника,  підмета,  куба,

радіуса, але виду, роду, синтаксису, способу, складу).

Закінчення -у (-ю) характерні для іменників чоловічого роду:

1.  із значенням абстрактності, збірності, почуття, а також ті, що називають

явища природи,установи, речовини (іспиту, тексту,наказу,успіху, ритму);

2.  терміни  іншомовного  походження:  математичні,  фізичні,хімічні,

літературознавчі (аналізу, синтезу, ферменту);

3.  назви  річок,  озер,  гір,  островів,  країн,  областей  та  складних  назв

населених пунктів, другою частиною яких є іменник (Дону, Дунаю, Китаю, Високого Ставу).

У  складних  словах  -  назвах  населених  пунктів  відмінюється  кожна  частина

(Могиль-Подільський  -  Могилева-Подільського).  У  звертаннях  частіше

використовується  кличний  відмінок  (Олеже,  Олександре,  Іване  Степановичу,

добродію  Андріє).  Чоловічі  прізвища  на  -ко,  -ук  та  з  нульовим  закінченням

відмінюються, а жіночі - ні. Іменники на позначення жінок за професією або родом

занять  у  наукових  текстах  вживаються  в  чоловічому  роді  (академік  Неля

Олександрівна).

Прикметник.  У  науковому  стилі  використовують  найчастіше  відносні

прикметники  (аналітичний,  експериментальний)  та  аналітичні  форми  вищого  і

найвищого ступенів порівняння якісних прикметників (удаліший, найдоцільніший).

Дієслово. Для вживання дієслів у науковому стилі є характерним:

  інфінітив, що має форму на -ти (починати, виконувати), а не на - ть.

  форма теперішнього часу ( розглядається, існують тощо);

  форма  1-ої  особи  множини  у  відгуках  і  виступах  (цінність  наукової

роботи вбачаємо);

дійсний спосіб (мотивувати, інтерпретувати);

  недоконаний  вид  у  складних  формах  у  текстах  фахового  спрямування

(будуть проводитись);

  інфінітиви у поєднанні з модальними словами (необхідно відзначити, слід

наголосити).

Числівник.  Однозначні  числа,  які  не  мають  посилань  на  одиниці  виміру,  у

науковому  тексті  записують  словами.  Складні  і  складені  кількісні  та  дробові

числівники позначаються цифрами.

Займенники.  Займенник  ми  використовується  для  вираження  думки  певної

групи людей, але частіше він вживається у сполуках на нашу думку, на наш погляд.

Займенник ви вживається для вираження поваги, пошани:  прошу Вас, зважаючи на

Вашу  думку  тощо.  Вживаними  є  вказівні  займенники  цей,  той,  такий  з

прийменниками: у тому випадку, з цією метою.

Прислівник.  У  науковому  тексті  вживаними  є  прислівники  зі  значенням

ознаки дії (принагідно), стану особи (радісно, приємно), іншої ознаки (вдячно, мудро).

Можливе  також  використання  ступеневих  форм  якісно-означальних  прислівників

(найсердечніше подякувати).

 

1

 

docx
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
5452
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку