Методичні рекомендації на тему : «Впровадження фітнес хвилинок для дітей молодшого шкільного віку на великій перерві в шкільних закладах.»

Про матеріал

Дитячі фітнес хвилинки включають елементи класичної, сучасної хореографії, аеробіки, гімнастики та інше. Спеціально підібрані вправи під музичний супровід позитивно впливають на розвиток координації, ритміки, зміцнення постави. Проведеня занять фітнес хвилинок у спортивному залі розвивають особистість дитини, дисциплінують і додають впевненості. Займаючись фітнес хвилинками дитина отримує радість від танців, музики і гри.

Перегляд файлу

Методичні рекомендації на тему : «Впровадження фітнес хвилинок для дітей молодшого шкільного віку на великій перерві в шкільних закладах.»

 

 Актуальність:Фітнес хвилинки  для дітей молодшого шкільного віку  — це яскраві, позитивні емоції, радість від руху на перерві між  навчальним  процесом , цікава перерва , нові здібності  і користь для дитячого здоров’я.

Які особливості дитячих  фітнес хвилинок?

Дитячі  фітнес хвилинки включають  елементи класичної, сучасної хореографії, аеробіки, гімнастики та інше. Спеціально підібрані вправи під музичний супровід позитивно впливають на розвиток координації, ритміки, зміцнення постави. Проведеня занять фітнес хвилинок у спортивному залі розвивають особистість дитини, дисциплінують і додають впевненості.  Займаючись фітнес хвилинками  дитина отримує радість від танців, музики і гри.

Чим відрізняються дитячі  фітнес хвелинки від занять фізкультурою?

Фітнес хвилинки для дітей на відміну від звичайних занять фізкультурою проходить весело і невимушено, тут немає чітко прописаних вправ. На уроках фізкультури є своя програма, діти мають виконувати відповідні вправи в певній послідовності. На фітнес хвилинках  діти молодшого шкільного віку  займаються: з палицями, м’ячиками,прапорцями,стрічками чи колами.

Які є протипоказання для занять фітнес хвилинками ?

Якщо у дитини є проблеми зі здоров’ям, то слід проконсультуватися з лікарем, чи можна їй займатися і принести довідку. Діткам, у яких є проблеми з серцем, не можна перевантажуватися. Адже на фітнес хвилинках  вони постійно рухаються, дитинка може не помітити і забігатися. В таких випадках краще уникати подібних занять.

 Висновок:Який позитивний вплив здійснює фітнес хвилинки на дитячий організм?

Спеціально складені програми  забезпечують гармонійний всебічний розвиток дитини, вчать працювати в команді і загартовують організм. Грамотно підібрані вправи корегують поставу, попереджають і виправляють плоскостопість, проблеми з опорно-руховим апаратом, зміцнюють серцево-судинну систему. Заняття дитячими фітнес хвилинками розвивають силу, гнучкість, витривалість, відчуття ритму, артистизм та інше.

Виконала роботу:вчитель фізичної культури I категорії

Литовченко Оксана Василівна

 школи I-III ступенів № 286 м.Києва

doc
Додано
18 вересня 2018
Переглядів
1504
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку