Методичний матеріал до уроку української мови "Казка про дієслово"

Про матеріал

Методичний матеріал для української мови "Казка про дієслово". В казці розповідається про давні часи, та першобутніх людей, які "винайшли" дієслова.

Перегляд файлу

ПО-17-3/9

Пімічева Тетяна Євгенівна

Казка про дієслово

Колись давно, ще в стародавньому світі, коли жили ще первісні люди, C:\Users\Дария\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\первісні люди.png

вони не могли домовитись один з одним, та розподілити домашні обов’язки між собою, тому що не знали, як правильно сказати про дію, яку треба виконати. Тому вони жили в дуже брудних, напівзавалених хатах, їли з брудних тарілок та пили з брудних глечиків.

 C:\Users\Дария\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\ljubov-pervobytnyh-ljudej-drevnejshie-stojanki_1_1.jpg

В одному поселенні первісних людей, жив тогочасний «вчений», якого звали Дієго, його дуже турбувало питання гігієни та умови, в яких він живе, тому він почав придумувати нові слова, за допомогою яких можна було б попросити виконати дію.

C:\Users\Дария\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\caveman-242x300.jpgПід час першого експерименту в нього вийшли слова, які означали ознаку предмета, такі як: зроблений, зламаний.

Під час другого досліду він отримав слова, які означали результат, такі як: зготовано, поставлено.

Він мало не опустив руки, але знайшов в собі сили та бажання провести ще один дослід. І ось нарешті він зміг сказати своїм рідним перші слова, які означали дію: полагодь, прибери, подай.

Всі люди в цьому поселені буду дуже вдячні Дієго за його відкриття, тому назвали нові слова на честь Дієго – ДІЄСЛОВАМИ.

Ось і до наших днів, дієслова допомагають нам у мовленні!

docx
Додано
20 травня 2020
Переглядів
767
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку