Методика викладання музики. Анотації до музичних сайтів

Про матеріал

Last.fm — Інтернет-проект музичної тематики, основним сервісом якого є збір інформації про музику, що слухає користувач, і її каталогізація в індивідуальних й загальних чартах.

На основі аналізу статистики прослуховувань користувачам сайту індивідуально кожному підбираються й демонструються

Перегляд файлу

Методика викладання музики. Анотації до музичних сайтів

 

Анотація до музичного сайту

 

All Music Guide

http://www.allmusic.com

 

All Music Guide (AMG) — (англ. гід по всій музиці) — онлайнова музична база даних, що належить організації «All Media Guide». Заснована в 1991 році дослідником поп-культури Майклом Ерлевайном і математиком Владіміром Богдановим як путівник споживачів. Перші матеріали були опубліковані роком пізніше.

Вміст

Над вмістом AMG працюють професійні редактори і письменники. Їх мережа складає понад 900 музичних критиків, що пишуть рецензії на альбоми та пісні а також біографії артистів. Серед рецензентів є Stephen Thomas Erlewine, William Ruhlmann, Richie Unterberger, Opal Louis Nations, John Storm Roberts, Eugene Chadbourne, Jo-Anne Greene, John Bush, Scott Yanow, Jason Ankeny, Thom Jurek, Andy Kellman, Greg Prato.

База даних AMG ліцензійована і використовується дистриб'юторами музики. Складається з:

Базової інформації: імен, жанру, опису, інформації про авторські права, номери продуктів.

Описової інформації: стиль, настрій, тематика, національність, i т.п.

Відносної інформації: подібні артисти/альбоми, впливи, i т.п..

Редакційної інформації: біографії, рецензії, рейтинги, i т.п.

AMG стверджує, що володіє найбільшим у світі цифровим музичним архівом, складається з близько 6 мільйонів творів, а також найбільошю галереєю обкладинок альбомів, що складається з близько півмільйона експонатів.

Використання

AMG також користуються деякі версії Windows Media Player i Musicmatch Jukebox для розпізнавання та впорядкування музичних колекцій. Windows Media Player 11 i вбудований музичний магазин MTV Urge розширили вживання бази AMG, уможлививши пошук подібних артистів, біографій, рецензій та інших даних.

All Music Guide також використовується iTunes Music Store, eMusic, AOL, Yahoo!, Amazon.com та іншими музичними магазинами.

Офіс AMG знаходиться в місті Анн Арбор, штат Мічиган.


Анотація до музичного сайту

 

Last.fm

http://www.last.fm

 

Last.fm — Інтернет-проект музичної тематики, основним сервісом якого є збір інформації про музику, що слухає користувач, і її каталогізація в індивідуальних й загальних чартах.

На основі аналізу статистики прослуховувань користувачам сайту індивідуально кожному підбираються й демонструються:

Рекомендовані сайтом для прослуховування музичні треки, популярні у схожих за смаками слухачів (ступінь «подібності» при підборі можна регулювати)

Персональні сторінки людей із близькими смаками. Подібні користувачі вважаються сусідами (англ. «Neighbours») .

Записи в форумах або персональних блогах, які ведуться безпосередньо на сайті last.fm про музику, що прослуховується часто користувачем

Анонси найближчих концертів. При підборі враховуються як музичні уподобання, так і географічне положення слухача.

Теги

На сайті діє система тегів. Кожен альбом, пісня або виконавець можуть позначатися користувачами по їхньому смаку тим або іншим довільним найменуванням. Сайт робить і зворотну процедуру, наприклад можливе прослуховування музики з бази сайту (за допомогою безкоштовної програми клієнта або вбудованого безпосередньо на сторінки флеш-плеєра) раніше вже позначеної користувачами яким-небудь тегом (або декількома тегами). Користувачі, що абонентську плату мають розширені можливості. Наприклад можна слухати більш точно настроєні, адресні, «радіотрансляції».

На last.fm існує наповнювана користувачами (за технологією wiki) база даних, що містить біографії музикантів й опису альбомів.

Збір статистики (scrobbling)

Для збору статистики, прослуховування трансляцій із сайту, розміщення тегів використовується однойменна із сайтом програма, що існує у версіях для Apple Mac OS X, Microsoft Windows, FreeBSD й Linux (раніше використалися плагіни, що підключались до програмних або апаратних плеєрів). Програма також демонструє короткі біографії музикантів, фотографії та обкладинки альбомів, дозволяє вести запис повідомлень в особистий блог. Статистика збирається та акумулюється програмою й відправляється на сайт, як тільки з'являється з'єднання з інтернетом (постійне перебування в мережі для даної функції не потрібно). Для перегляду біографій, картинок, проставляння тегів і прослуховування музики з архівів сайту за допомогою програми потрібно постійно встановлене інтернет-з'єднання.

Last.fm Ltd.

Власником сервісу є компанія Last.fm Ltd., розташована в Лондоні. Керівник компанії — Мартін Стиксел (Martin Stiksel).

30 травня 2007 року американський медіа-гігант CBS Corp. придбав Last.fm за $280 млн. (£140 млн.). Ця угода стала найбільшим в історії придбанням британського Web 2.0 сервісу. Нові власники планують зберегти наступність команди й залишити колишній менеджмент, підсиливши його новими кадрами, переважно в області фінансового аналізу й планування.


Анотація до музичних сайтів

 

 

Назва: MP3.UA - завантажити музику в mp3

Адреса:  http://www.mp3.ua/?lng=ua

Опис: Найбільший інтернет-архів російської, української та зарубежної музики у форматі MP3. Виконавцi, альбоми, збiрники, саундтреки, аудiокниги

Ключові слова: mp3 download, mp3, mp3s, free MP3s, free music, downloads, digital music, music, russian music, Dance, Electonic, Alternative, Classical, Hip Hop, Folk, Rock, Metal, Punk, MPEG, MPEG 3, CD ripping, Encoding, MP3 charts, Music charts, charts, buy MP3s, techno, trance, acid, Australia, Australian, Oz.

 

Назва: "Республіка"

Адреса:  http://respublika.org.ua

Опис: Дискотека, музика, вечірки, конкурси, приходьте до нас і відривайтесь з нами!

Ключові слова: Respublika, Dj, Республіка, Копичинці, музика, відео, вечірки, конкурси, Trance, House, Dram and Base, Techno, Electro, Minimal.

 

Назва: Олександр Євтушенко. Авторський альманах. Сучасна музична культура

Адреса:  http://www.rock-oko.com/

Опис: Олександр Євтушенко, музичні біографії виконавців, рок-музика, БРАТИ ГАДЮКІНИ, В.В., КОМУ ВНИЗ, ПЛАЧ ЄРЕМІЇ, ОКЕАН ЕЛЬЗИ, МАНДРИ, ГРІН ГРЕЙ, ТАБУЛА РАСА, МЕРТВИЙ ПІВЕНЬ, ТНМК, ВІЙ, СКРЯБІН, книги рок-антологія Легенди химерного краю, монографія Андрій Середа та КОМУ ВНИЗ, книги Обличчя музики, скачати cd-каталог Український диск, скачати Галас, АУТ, Гучномовець, статті, інтерв'ю.

 

Назва: Radio Fest - ROCK / ZABAVA онлайн радіо!

Адреса:  http://fest-radio.monastyryska.com

Опис: Radio Fest! - Цілодобово для вас 24 години. Краще з української традиційної фолк та автентичної музики, рок, джаз, поп-рок, альтернатива.

 

Назва: Music Life - Музика твого настрою :)

Адреса:  http://minimal.host-ua.org.ua

Опис: Новини нічного життя, клубної музики, dj і музика в різних стилях.

 

Назва: Сайт DJ RZ

Адреса:  http://www.djrz.org.ua

Опис: Офіційний сайт DJ RZ - сучасного українського музиканта. На моєму сайті ви можете ознайомитись з моєю творчістю. Я працюю в різних жанрах. Зараз я працюю в напрямку інструментальної фортепіанної музики, тому майбутній альбом буде містити переважно такі композиції.

 

Назва: Carooki.com: УКРАЇНСЬКІ НАРОДНІ ПІСНІ

Адреса:  http://Carooki.com

Опис: До ваших послуг онлайн сервіс караоке, широкий вибір українських народних пісень. Календарно-обрядові, Соціально-обрядові, Про кохання, ліричні, патріотичні тощо. Також пісні і музика Володимира Івасюка.

 

doc
Додано
12 серпня 2018
Переглядів
1204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку