Ми українці честь і слава незламним

Про матеріал
Презентація до першого у року в 5 класі НУШ. Мета роботи виховання патріотизму у дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ми українці: честь і слава незламним !

Номер слайду 2

Вітаю всіх присутніх! Сьогодні на першому уроці ми зустрічаємось у незвичному форматі. Новий 2022/2023 навчальний рік розпочинається в умовах війни, у часи, коли Україна виборює свою незалежність, право на існування, своє життя у протистоянні з однією з найпотужніших армій світу, і платить за це найціннішим - тисячами людських життів…

Номер слайду 3

З початком 2022 року настали значні випробування для українського народу. Українська держава, пройшовши значний шлях у розбудові своєї незалежності, зустрілась з величезною перешкодою на цьому шляху – проти України була розв’язана повномасштабна війна.

Номер слайду 4

Що потрібно знати про наслідки війни За час війни пошкоджено більше 1000 навчальних закладів, більше 600 дитячих садочків та більше 700 дітей поранено через це вторгнення російської федерації.

Номер слайду 5

Героїзм наших воїнів29 серпня, у День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність нашої країни, Володимир Зеленський передав ордени "Золота Зірка" родинам Героїв України посмертно.

Номер слайду 6

Президент України Володимир Зеленський додав: "Вони залишилися в бою назавжди. Але вони живуть у пам’яті своїх рідних, своєї України й точно житимуть у нашій історії – історії перемоги нашої держави, яка обов’язково буде".

Номер слайду 7

Пропоную вшанувати наших героїв, які заплатили своїм життям за нашу свободу.

Номер слайду 8

Діти, які наближають перемогу. Маленькі волонтери. В Одесі діти продають іграшки, щоби допомогти ЗСУ та переселенцям.

Номер слайду 9

Спочатку школярі Матвій та Євгенія допомагали батькам: різали тканину на смужки, щоби плести маскувальні сітки у волонтерському центрі. Згодом у дітей виникла ідея організувати власний волонтерський пункт.

Номер слайду 10

Чоловік, який працює на одеському базарі “Сьомий кілометр”, дав дітям нові іграшки для продажу – їх купили в перші дні. Тепер діти приносять на “ярмарок” свої іграшки, а на банку наклеїли оголошення “На бронежилети нашим захисникам”. Журналістка Суспільного розповідає, що перехожі радо кидають у банку гроші.“Ми збираємо гроші та передаємо на армію. Зараз у нашій країні війна, а ми хочемо, щоб Україна швидше перемогла Росію. Ми збираємо не тільки на бронежилет, а загалом на армію і переселенців. Віддаємо гроші нашим мамам, а вони вже віддають волонтерам”, – розповіла Євгенія.

Номер слайду 11

Поміркуйте. Чому українці не шкодують ні коштів, ні здоров'я, ні навіть життя заради свободи, незалежності та цілісності нашої держави?

Номер слайду 12

Зараз український народ згуртувався наче одна родина

Номер слайду 13

Багато наших громадян втратили власні домівки. Та їх прихистили в інших містах і селах не лише України, а й усього світу. Але всі, хто покинув власну Батьківщину, мріють повернутись на рідну землю. Тому українці, які живуть в інших країнах продовжують вивчати українську мову, історію, не забувають про її державні символи.

Номер слайду 14

Що для тебе Україна?Поміркуй...

Номер слайду 15

Прапора мого полотнище. Загаси червоне вогнище. Висуши криваві ріки В краї нашому навіки. Хай заграють у тобі Фарби жовто-голубі. Допоможуть хай нам жити Синє небо й поле жита.

Номер слайду 16

Гордо сяє герб-тризуб Немов гілля розкинув дуб. В дубі тім відвага й сила – Процвітай Вкраїна мила. Розгляньте частини герба України. Яке слово зашифроване в ньому?

Номер слайду 17

Гімн України

Номер слайду 18

Вправа «Лист в майбутнє»Пропоную виконати цікаве домашнє завдання. Написати лист собі у майбутнє. В ньому описати все хороше, що має бути, як ви вбачаєте майбутнє своє та своєї країни. Гарно оформити в рукописному або електронному вигляді та надіслати мені фото чи документ вашого листа.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Ми переможемо і на нашій землі запанує мир і добробут!Слава Україні!!!

pptx
Додано
31 серпня 2022
Переглядів
502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку