Міфи і факти про наркотики

Про матеріал
Міфи і факти про наркотики. Міфи, факти. Що таке наркотики. Соціальна проблема. Причини наркоманії. Важливі застереження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1 Міфи і факти про наркотики

Номер слайду 2

Що таке наркотики?2 Наркотики (наркотичні речовини та ЛП) (грец. narcаo — заціпеніння, затьмарення свідомості, втрата чутливості) — психоактивні ЛП, які під час введення в організм людини впливають на її психіку і поведінку, змінюють емоційний стан, волю, свідомість.

Номер слайду 3

3 Міфи. Дуже часто можна почути, що наркотики бувають легкими й важкими. Яку б речовину людина не вибрала, починає вироблятися толерантність: ефект стає не настільки сильним, яким був раніше. З’являються перші неприємні симптоми. Наприклад, виникає почуття апатії. Механізм наркотизації простий. Спочатку зникає захисний бар’єр, тому виникає психологічна залежність, яка потім переходить у фізичну. При відмові розвивається «ломка», незалежно від того, що вживали: кокаїн або марихуану. Вважається, що наркоманія не лікується. Але таке уявлення з’явилося через невдачі залежних. Статистика показує інше. Позитивний результат – далеко не рідкість. Запам’ятовувати негативну статистику простіше. Зараз існують різні методики, що допомагають повернуться до повноцінного життя. Багато хто вважає, що конопля абсолютно нешкідлива. Але дослідження показали, що вона викликає психологічну залежність. Немає єдиної думки про те, яку частоту вживання вже можна вважати залежністю. Потрібно враховувати, що в димі конопель міститься досить багато речовин, що викликають розвиток раку. Ще один популярний міф – амфетамін допомагає сконцентруватися. Наркотик надає стимулювальну дію, але на короткий час. Амфетамін не допомагає засвоюватися навчальному матеріалу, як багато хто вважає. Для того, щоб повернутися в нормальний стан, знадобиться кілька днів. Потрібно враховувати, що психологічна залежність швидко розвивається, і вчитися без амфетаміну буде складно.

Номер слайду 4

Факти4 Заважають творчості. Людина протягом життя рухається вниз-вгору за шкалою емоцій. Після вживання наркотичних речовин настрій підіймається, але потім самопочуття стає настільки поганим, що все байдуже. Після чергового підйому людина опускається нижче за емоційною шкалою, ніж було до того. Впливають на розум. Людина, коли про щось думає, користується картинками з пам’яті. При згадуванні чого-небудь інформація приходить дуже швидко. Наркотики затуманюють картинки, роблять їх розпливчастими. Отримати інформацію практично неможливо. Притупляють почуття. Наркотичні речовини «заморожують» нервову систему і для багатьох стають єдиним способом для позбавлення негативних емоцій. Внаслідок цього будь-яке почуття все важче сприймати. Людину може перестати турбувати все, що відбувається. До того ж загальмовуються процеси мислення. Важливо знати, що марихуана пошкоджує мозок, нерви й легені. У димі міститься багато хімікатів, що збільшують ризик розвитку онкозахворювань. При курінні швидко спалюються вітаміни, а нерви німіють. Екстазі – один із найнебезпечніших наркотиків. Згодом через нього пошкоджується нервова система. Потрібно враховувати, що екстазі – галюциноген, який може призводити до появи відчуттів, ніяк не пов’язаних з реальністю. Найпопулярніша наркотична речовина – це алкоголь. Він отруює організм і спалює вітаміни, через що людина відчуває себе не найкращим

Номер слайду 5

Соціальна проблема5 Найбільш схильні до наркоманії підлітки. Знижене по­чуття самозахисту, «стадний інстинкт», схильність до ризи­ку та прагнення бути «крутим» створюють передумови для прийому першої «дози». Окрім того, для підлітків це ще й спосіб висловити протест навколишньому світу.

Номер слайду 6

6 Причини наркоманіїПричинами, що спонукають спробувати наркотики, мо­жуть стати: цікавість, нудьга, бажання пережити незви­чайні відчуття, депресія, почуття гніву або образи. Беззмістовне дозвілля може привести до зустрічі з ком­паніями наркоманів. Часто захоплення наркотиками починається як спроба тимчасово забути про проблеми, що виникли в житті, поз­бутися страждань через нещасливе кохання.

Номер слайду 7

7 New Project. Наркомани є найбільш небезпечною групою ризику захворювання на СНІД (серед хворих на СНІД 70% це наркомани). Це зумовлено як фактором введення наркотиків ін'єкцією, так і ризикованою психічно неадекватною поведінкою в різних життєвих ситуаціях, в тому числі і сексуальній. Ті, хто вживають наркотики, без них вже обійтись не можуть, і дози їх з кожним днем все збільшують. Наркоман стає рабом цієї звички.

Номер слайду 8

Важливі застереження8 Перший раз більшістьлюдей вживаєнаркотики добровільно,із різних причин,ПАР. Повторне вживанняможе призвести до зміну мозку, у результаті чогоюдина може бути нездатною опиратисяінтенсивному потягу до

Номер слайду 9

9 Звичайно, наркоманами не народжуються. Найчастіше наркотик пробують з цікавості, через легковажність, наслідування когось, а іноді до вживання наркотиків привчають більш «досвідчені друзі». Наркоманія поширюється за законами епідемії: хворий на наркоманію втягує в свої тенета все нові і нові жертви.

pptx
Додано
30 червня 2023
Переглядів
1878
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку