“ Міфи Стародавньої Греції. Міф “Дедал та Ікар” 2 урок

Про матеріал

Мета. Ознайомити учнів із давньогрецьким міфом та дати уявлення про його витоки; розвивати навички читання, увагу, мислення, пам'ять, зв'язне мовлення, словниковий запас; виховувати старанність, активність, доброту, милосердя, справедливість;

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міфи Давньої Греції. «Дедал і Ікар».

Номер слайду 2

Емоційне налаштування. Міфи люблять усі люди!І дорослі, і малі,Тобто, й наші школярі. Будемо ми працювати,Й руку вправно піднімати. Міфи кличуть нас усіх,Починаємо мерщій!

Номер слайду 3

Повідомлення теми уроку. Сьогодні на уроці ми продовжимо працювати з міфом Давньої Греції “Дедал і Ікар”

Номер слайду 4

Міфи складалися в Давній Греції ще задовго до того, як там поширилося письмо — грецька абетка. Один і той самий міф , про якогось бога чи героя , міг існувати в численних варіантах. В Давній Греції — міфи стали основою літератури, скульптури, живопису, театрального мистецтва.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Дайте відповіді на запитання.- Чому нащадок царського роду опинився на острові Крит?- Як поставився до митця цар Мінос? -Як Дедал робив крила? - Розкажіть, як батько вчив сина літати? - Як ви гадаєте, чому Ікар забув батькову пересторогу?-Як загинув Ікар?- Як люди зберегли пам’ять про Ікара?

Номер слайду 7

Гра «Поверни слова на місце» ( Раджу, міфів, прочитати, Стародавньої, Греції, вам, книгу,і себе, для, ви, захоплюючий, відкриєте, і світ, чарівний.) Раджу вам прочитати книгу міфів Стародавньої Греції і ви відкриєте для себе захоплюючий і чарівний світ.

Номер слайду 8

Хочу більше дізнатися…На уроці я дізнався/дізналася…Цікавим для мене було…. Віднови давньогрецькі колони , продовжи речення.

pptx
Додав(-ла)
\ . .
Пов’язані теми
Літературне читання, Презентації
НУШ
Додано
22 вересня 2023
Переглядів
375
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку