Михайло Коцюбинський "Дорогою ціною"

Про матеріал
Трейлер до твору Михайла Коцюбинського "Дорогою ціною" Твір «Дорогою ціною» оспівує волелюбність українського трудового народу, утвердження непримиримості інтересів багатих і бідних, заклик здобувати волю, хоча б дорогою ціною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Михайло Коцюбинський«Дорогою ціною»

Номер слайду 2

Тяжко жилося селянству в 30 – і роки вісімнадцятого століття.«Вільний дух народу ще тлів під попелом неволі»

Номер слайду 3

Той народ не був звичайнісіньким господарським волом, якого вдовольняли тяжка праця й спочинок. Ярмо наклали на шию дикому турові, який корився силі, але очі йому від гніву наливалися кров'ю.

Номер слайду 4

У цьому творі зображується героїчна боротьба українського народу проти кріпацтва, непереможне прагнення селян – кріпаків до вільного життя, ціною якого може стати кохання.

Номер слайду 5

Твір «Дорогою ціною» оспівує волелюбність українського трудового народу, утвердження непримиримості інтересів багатих і бідних, заклик здобувати волю, хоча б дорогою ціною.

Номер слайду 6

Після втечі від пана Остап і Соломія намагаються переправитися через Дунай до Туреччини в пошуках кращого життя. У цей час на їхньому шляху трапляються багато випробувань.

Номер слайду 7

Доля випробовує закоханих на міцність духу, моральну витримку,та щирість їхніх почуттів. І ось мрія вже близько , але підступна куля намагається зруйнувати їхні плани, вона вцілює Остапу в саме серце…

Номер слайду 8

А щоб дізнатись як склалась подальша доля головних героїв, прочитайте твір М. Коцюбинського «Дорогою ціною»

Номер слайду 9

Роботу підготував учень групи 8/17 ДНЗ «МВПУ№27»Іщенко Костянтин

pptx
Додано
12 жовтня 2020
Переглядів
1106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку