Милосердя і безкорисливість

Про матеріал
Дана презентація використовується під час вивчення теми "Милосердя і безкорисливість"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Святе Письмо навчає: “ Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний ” Лк. 6:36

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Мета уроку полягає в тому, щоб на поученнях Святого Письма та прикладах з життя Святого Миколая Чудотворця і матері Терези стати милосердним.

Номер слайду 4

Поділ на групи 1. Дослідити, що говорить Святе Письмо про милосердя. 2. Проаналізувати, як розвивалося милосердя в епосі людства. 3. Навести приклади християнського милосердя у сучасному світі.

Номер слайду 5

Ми дослідили,що бути милосердним означає мати миле серце, проявляти любов навіть до тих, що не заслужили її. Християнське милосердя є дарунок Бога людям,щоб вони могли краще Його наслідувати. Святе Письмо подає нам прикмети милосердя: 1. Безкорисливість. 2. Щирість (убога вдова Мт.12, 41-44). 3 . Таємність (Миколай – Чудотворець). Ісус Христос нас навчає: “Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя“ (Мт. 5, 7) “Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний “ ( Як. 6, 36) Милосердя облагороджує світ, робить його добрішим, мирним, спокійним і радісним.

Номер слайду 6

Дохристиянський світ практично не знав милосердя. Утвердження християнства у ІV ст. при імператорі К.Великому у римсько-візантійській імперії, як державної релігії ввело в життя держави християнське милосердя. Засновником Київської Церкви В.Великим у Х ст. запроваджується милосердне ставлення до ворогів та полонених. У ХІІ ст. В.Мономах “ Поучення дітям” закликає до милосердя у щоденному житті.

Номер слайду 7

Прикладом до наслідування християнського милосердя у сучасному світі є: Святий Миколай Папа Римський Іван Павло ІІ Мати Тереза

Номер слайду 8

Організація Червоний Хрест о. Зигмунд Гораздовський (опікувався убогими у м. Львові) Митрополит Андрей Шептицький о. Піо

Номер слайду 9

Святий Миколай Чудотворець Мирликійський

Номер слайду 10

Блаженна Мати Тереза “ Твоїм життєвим завданням є жити, любити і проявляти милосердя. ” Мати Тереза

ppt
Додав(-ла)
Лемішка Оксана
Пов’язані теми
Етика, 7 клас, Інші матеріали
До підручника
Християнська етика (навчальний посібник) 7 клас (Жуковський В.Л., Ковальчук Н.Д., Климченко Т.В. та ін.)
Додано
28 березня 2022
Переглядів
1042
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку