Місцеві та додаткові вигляди

Про матеріал
В презентації показані місцеві та додаткові вигляди, утворені внаслідок проєкціювання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Місцеві та додаткові вигляди

Номер слайду 2

Головний вигляд повинен давати найбільш повне уявлення про форму, розміри та службове призначення предмета (рис.1). Рис. 1. Головний вигляд

Номер слайду 3

Додатковий вигляд – зображення, утворене внаслідок проєкціювання частини предмета на додаткову площину, не паралельну основним площинам проекцій (рис. 2а). Додаткову площину розміщують паралельно до нахиленої частини предмета, який проєкціюється на додаткову площину в натуральну величину (рис. 2б). Рис. 2. Додатковий вигляд: а), б) – паралельний; в) - повернутий. Додаткові вигляди на кресленні позначаються літерами і стрілками.

Номер слайду 4

Місцевий вигляд – зображення окремої, обмеженої частини поверхні предмета. Його застосовують, коли треба показати форму й розміри окремих елементів предмета, наприклад, отвір в деталі, фланець і т. п. Місцевий вигляд може бути обмежений лінією обриву чи не обмежений. Позначення місцевого вигляду не відрізняється від позначення додаткового вигляду. Застосування місцевого вигляду дає змогу зменшити обсяг графічної роботи, зекономити місце на полі креслення (рис.3). Рис.3. Місцевий вигляд

Номер слайду 5

Під час виконання креслення необхідно правильно визначити кількість зображень і положення деталі на ньому. Предмет намагаються розташувати так, щоб більша частина його елементів на головному вигляді була зображена як видима (рис. 4а). Кількість зображень має бути найменшою і давати найбільш повне уявлення про форму та розміри предмета (рис. 4б). Побудова виглядів. Рисунок 4. Визначення кількості виглядів: а) – вибір головного вигляду; б) – розміщення виглядів на кресленні.

Номер слайду 6

За наочним зображенням предмета побудуйте три вигляди, використовуючи послідовність побудови. Вказівки до роботи: Накресліть рамку та таблицю основного напису. Визначте центр робочого поля і проведіть лінії (горизонтальну та вертикальну), розділивши робоче поле аркуша на чотири частини. Проведіть допоміжну лінію під кутом 45° від центра аркуша вправо вниз. 4. Визначте головний та відповідно інші вигляди деталі. Накресліть габаритні прямокутники кожного вигляду тонкою лінією. Накресліть зображення виглядів у кожному з них та проведіть лінії проекційного зв’язку. Проставте розміри деталі. Перевірте виконане креслення. Обведіть лінії видимого контуру суцільною основною лінією. Заповніть основний напис. Назва роботи — «Деталь»Завдання:

Номер слайду 7

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Зюбін Віктор
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Креслення, Презентації
Додано
29 жовтня 2023
Переглядів
487
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку