“МІЩАНИН-ШЛЯХТИЧ” ЦИТАТНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Про матеріал
Розширена детальна характеристика персонажів комедії "Міщанин-шляхтич" Мольєра допоможе скласти повну картину даного літературного твору
Перегляд файлу

image

image


image

image

image

image


image

image

ЦИТАТНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПАНІ ЖУРДЕН

      «Що ти це нап’яв на себе, чоловіче? Чи нездумав часом людей посмішити, щоб на тебе всі тицяли пальцями?»

      « А мені просто сором дивитися на все, що ти виробляєш».

      « Однаковий дурень – що ззаду, що й спереду».

      « З твого поводження давно вже всі сміються,» всі « що мають здоровий глузд і розумніші за тебе».

      imageПані Журден ні перед ким не принижується, має власну гідність. ЇЇ не обдурити, бо вона одразу розпізнає брехню графа Доранта. «Та ти зовсім з глузду з’їхав, чоловіче! Чи чуване таке? І всі вигадки почалися в тебе відтоді, як ти з отими аристократами злигався».


image


      imageЛюсіль вперта, закохана в Клеонта, дочка Журдена. Люсіль отримала гарне виховання, вона любить Клеонта через його достоїнства. Тому, не знаючи про задум коханого та його слуги, щиро обурюється і пручається спробі батька видати її заміж за сина турецького султана: «Ні, батюшка, я вже вам сказала, що немає такої сили, яка примусила б мене вийти заміж за кого- небудь, крім Клеонта »

image image


image

image


      imageКлеонт представник молодого покоління в комедії Мольєра «Міщаниншляхтич», юнак, закоханий в Люсіль, дочку пана Журдена. Люсіль також відповідає йому взаємністю, але пан Журден проти їхнього шлюбу, через походження Клеонта.

      «Ви не шляхетний ви не матимете моєї дочки»

      Пані Журден такий зять влаштовує і вона нагадує чоловікові, що він і сам з міщанського стану. Але Журден непохитний. Він давно мріє вивчитися і стати аристократом, а дочка його повинна, відповідно, вийти заміж за якогось маркіза, герцога або ще більш титулованого чоловіка.

 

image

 

Ковєль хоче допомогти влаштувати щастя свого хазяїна Клеонта. Він вигадує спосіб обдурити Журдена, використовуючи його власну слабкість засліплення дворянськими титулами. Герой вигадує історію про сина турецького султана, який приїхав начебто для того, щоб попросити руки дочки Журдена.

ЦИТАТНА ХАРАКТЕРИСТИКА КОВЄЛЯ

image


image

image

image

image

image


image


image

image

image

image


image

image

pdf
Додано
28 вересня 2021
Переглядів
10923
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку