"Мистецтво Далекосхідного культурного Регіону. Китайська стіна"

Про матеріал
Одне з найбільш величних і вражаючих інженерних досягнень в історії людства є Велика Китайська стіна. Ця грандіозна споруда була зведена протягом багатьох років і завершена лише до закінчення правління династії Мін. Розтягнувшись зі сходу на захід у північних регіонах Китаю, вона долає пустелі, степи та круті гори.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво далекосхідного культурного регіону. Велика Китайська стіна

Номер слайду 2

Великий китайський мур( або стіна) - кам'яні таземляні укріплення в північній частині Китаю,призначених для захисту від нападників гунів.

Номер слайду 3

«Батьком» цього дива світу називають імператора Цінь Шихуанді (259–210 рр. до н.е.)

Номер слайду 4

Піднебесна імперія. Піднебесна термін китаєцентричної  філософії, під яким розуміється весь світ, тобто все, що є «під Небом». У широкому сенсі цього слова розуміється безмежний (світ), а у вузькому сенсі — певний географічний обмежений простір (держава імператора).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Найстаріша частина була збудована ще в ІІІ столітті до н. е. Пізніше будівництво нових секцій тривало аж до 16 століття включно. Одна з найвідоміших частин муру збудована в 220—206 до н. е. першим імператором Китаю Цінь Ши Хуан-діЦя довжина складається з 6259 км самого муру, 359,7 км траншей та 2 232,5 км природних захисних бар'єрів, таких як гори та річки. Його загальна протяжність згідно з результатами 2012 року становить 21 196,18 кілометрів. Висота 10м, ширина 5,5м.

Номер слайду 7

Великий Китайський мур - найдовша штучна споруда у світі. Китайська стіна тягнеться вздовж міст, через пустелі, долини, глибокі ущелини – через весь сучасний Китай

Номер слайду 8

При укладанні кам'яних блоків Муру застосовували клейку рисову кашу з домішкою гашеного вапна.

Номер слайду 9

Великий Китайський мур - найбільший і найдовший цвинтар у світі: Будували її каторжники, раби, підневільні селяни і солдати – трудову повинність відбувало практично все населення країни. Неможливо підрахувати, скільки китайців полягло на цьому грандіозному будівництві, адже стіна будувалася близько півтори тисячі років. А тіла померлих замуровували у фундамент стіни.

Номер слайду 10

Сторожові вежі Великої Стіни25 тисяч сторожових веж – ця цифра шокує. Вони різняться за типами та часом зведення. Деякі з них будувалися раніше за стіну, а потім були вбудовані в неї. Ті ж вежі, що зводили водночас зі стіною, розміщені на відстані до 200 метрів одна від одної, щоб охоронці на них могли спілкуватися між собою. Найпоширеніший тип веж – прямокутні двоповерхові з верхньою площадкою з бійницями. У них могли зупинятися не лише гарнізони, а й мандрівні купці, що шукали прихистку.

Номер слайду 11

Через неякісні матеріали на окремих ділянках кордону, мур розвалюється під дією природних факторів (землетрусу, дощу, сильних поривів вітру).

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 10 клас, Презентації
Додано
25 січня
Переглядів
94
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку