Мистецтво і медіа 5 клас (НУШ)

Про матеріал
Презентація "Мистецтво і медіа", для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 5 класі (НУШ). В презентації дано поняття медіа-арту та представлено різні види медіа-арту: комп'ютерну графіку, відео-арт, нент-арт, саунд-арт та медіа-інсталяції, історію появи мультимедійності. Представлено відео "Цацки. Народний піксель-арт". та роботи українського медіа-художника Степана Рябченко. Дано творче завдання "НЕТ-арт ".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво і медіа

Номер слайду 2

Чи чули ви такий термін як «медіа»? Що таке медіа? Звідки прийшов до нас цей термін? Чи впливає медіа на наше життя? Як це відбувається? Як медіа пов’язане з образотворчим мистецтвом?

Номер слайду 3

Термін «Медіа» давно знайомий нашому народові. Він походить від латинського medium та означає «посередник, середина». Сучасні медіа і є тим самим посередником, які передають через себе інформацію від однієї сторони до іншої: текст, музику або зображення.

Номер слайду 4

https://cutt.ly/h. O1 YF6 U «Цацки. Народний піксель-арт». Анімация — Юліана Алимова, музика — «Дахабраха»Медіа-Арт — середина, посередник і англ. art – мистецтво) — вид мистецтва, для створення і демонстрації якого використовують сучасні комунікативні та інформаційні технології (комп’ютерна, відео- та робототехніка, Інтернет, біо - та мультимедійна технологія тощо).

Номер слайду 5

«Цацки. Народний піксель-арт». Анімация — Юліана Алимова, музика — «Дахабраха»https://cutt.ly/h. O1 YF6 U

Номер слайду 6

Існують різні види медіа-арту. Вам вони відомі. Це комп’ютерна графіка, твори якої можуть бути надруковані чи анімаційні.

Номер слайду 7

Відео-арт — електронні зображення, що рухаються на екрані

Номер слайду 8

Нет-арт, твори якого є рухомими зображеннями, що поширюються в Інтернет-мережах.

Номер слайду 9

Саунд-арт створює звукові композиціїАле не тільки зображення використовують медіа.

Номер слайду 10

Вінниця. Медіа-інсталяції — це створення проекцій зображень у просторі.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Електронний Евр, Електронний Борей, Електронний Нот. Із серії Електронні вітри. Роботи українського художника Степана Рябченко на 3-й Дунайській бієнале в Danubiana-Meulensteen Art Museum (2015)До якого з видів медіа ви б віднесли те, що бачите на світлинах? Чому?

Номер слайду 13

Степан Васильович Рябченко — український медіа-художник. Його доробок охоплює цифрове мистецтво, концептуальну архітектуру, скульптуру, графіку і світлові інсталяції. У центрі його уваги — межа між реальним і віртуальним світом і нова природа мистецтва.

Номер слайду 14

Роботи Степана Рябченко (Одесса)

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Одним із засновників медіа-арту є американськокорейський митець Нам Джун Пайк. Ще у 1963 році він демонстрував інсталяцію з 12-ти телевізорів на виставці «Exposition of Music-Electronic Television» у Німеччині. Під час демонстрування інсталяції, трансльоване зображення змінювалося за допомогою магнітів. Для допитливих

Номер слайду 19

Ідею мультимедійності почали втілювати і українські митці у 1960-х рр.

Номер слайду 20

Відомий український режисер С. Параджанов поєднував кіно, колаж та інсталяцію. С. Параджанов

Номер слайду 21

Киянин Ф. Юр’єв — світло-колір та музику, колір і слово. Ф. Юр’єв

Номер слайду 22

Барський — зображення, знак і слово.

Номер слайду 23

Якщо раніше під медіа-артом розуміли перш за все візуальну картинку, то сьогодні цей термін ми можемо зустріти у різних видах мистецтва— у театрі, музиці, кінематографі, а також і в більш прикладних областях — медицині, машинобудуванніта освіті.

Номер слайду 24

Твори медіа мистецтва часто передбачають участь самого глядача, коли він сам стає учасником подій — не тільки активними споглядачами, а й беруть участь у створенні творів.

Номер слайду 25

Чи хотілося б вам стати учасником/учасницею медіа-арту? А автором/авторкою такого проєкту? Які емоції викликають у вас світлини з прикладами медіа-арту? Дослухайтесь до себе! Ці емоції викликані кольорами чи зображеннями?

Номер слайду 26

Цифрове медіа-мистецтво відрізняється від традиційного мистецтва. У медіа-мистецтві «мова» цифрова. Сьогодні художники і вчені розуміють, що мистецтво і наука можуть бути нероздільними.

Номер слайду 27

Це нерозривне явище можна знайти майже в будь-якій галузі мистецтва і науки, таких як танець, музика, живопис, драма, кіно і т. д.

Номер слайду 28

З використанням нових технологій традиційні форми мистецтва (живопис, графіка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво) будуть більш цікавими та яскравими.

Номер слайду 29

Сучасне мистецтво використовує знання з науки і техніки для створення нових, більш екзотичних та неповторних художніх ефектів.

Номер слайду 30

Науці також потрібно мобілізувати всі художні засоби, щоб довести та просувати власні нові технології, покладаючись на безмежну уяву мистецтва.

Номер слайду 31

Творче завдання«НЕТ-арт»Створіть нет-арт (нерухоме зображення, яке ви хотіли б розмістити в інтернеті). Це може бути реклама ваших захоплень (танці, спорт, музика, живопис тощо), або постер про ваш клас чи школу. Техніка виконання роботи олівці, гуаш, акрил або акварель. Обговоріть у класі тему «Чи загрожує медіа-арт традиційному мистецтву?».

Номер слайду 32

Об’єднайтеся в групи. Оберіть казку, за якою вам хотілося б створити анімаційний фільм. Розподіліть між собою персонажів казки. Створіть свого персонажа (різні емоції, різні рухи). Робота в групах.

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Бажаю приємної творчості та натхнення!Сподобалась презентація, став будь- ласка . Дякую.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Фесенко Леонід
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 квітня 2023
Переглядів
3528
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку