Телебачення як мистецтво 5 клас (НУШ)

Про матеріал
Презентація "Телебачення як мистецтво", для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 5 класі (НУШ). В презентації дано поняття телебачення та історії появи телебачення. Представлено різні види телестудій та розкрито роль дизайнера, що працює над створенням телекартинки . Дано творче завдання "Дизайнер на телебаченні".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Телебачення як мистецтво

Номер слайду 2

Що таке телебачення? Коли воно прийшло у наше життя? Як воно змінилося з часу виникнення? Як воно пов’язане з мистецтвом?

Номер слайду 3

Проблема передачі у зображенні руху, динаміки хвилювала людину ще з давніх часів. Ви вже знайомі з мистецтвом наскельних малюнків.

Номер слайду 4

У них первісна людина намагалась передати рухи людей на полюванні, ритуальні дії тощо.

Номер слайду 5

Згодом художники постійно прагнули передати динаміку розгортання певних подій. І цю можливість подарувало людству телебачення.

Номер слайду 6

Телебачення (ТБ), також телевізія (ТВ) (від давньогрецької — далеко і латини visio — бачення) — загальний термін, що охоплює всі аспекти технології та практичної діяльності, пов’язаних з безпровідною передачею рухомих зображень зі звуковим супроводом у реальному часі.

Номер слайду 7

Історія появи і розвитку телебачення дуже цікава. Перші зображення, передані з використанням електрики, були відправлені давніми пантелеграфами наприкінці дев’ятнадцятого століття.

Номер слайду 8

Перша телетрансляція в Україні відбулася 1 лютого 1939 року в Києві і перший ефір тривав всього 40 хвилин. Для допитливих

Номер слайду 9

Назва телевізору КВН — це перші букви його розробників В. К. Кенігсона, Н. М. Варшавського і І. А. Ніколаєвського, а 49 — це 1949 рік початку промислового випуску телевізора. Але для того, щоб побачити зображення, у лінзу, яка знаходилась перед екраном, треба було налити дистильовану воду, або налити звичайну воду, і час від часу її міняти. Цей телевізор був розрахований всього на 2 телевізійні канали. Для допитливих Один з перших телевізорів. КВН 49

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Над створенням ефектної картинки на телебаченні працює багато художників — дизайнерів. Вони працюють і над виглядом знімального майданчику (інтер’єр, освітлення), і над виглядом ведучих (одяг, макіяж).

Номер слайду 12

Номер слайду 13

В епоху чорно-білого телебачення дикторів фарбували зеленими рум’янами і помадою, оскільки в телекамерах часто застосовувалися червоні фільтри — і губи на екранах телевізорів виглядали блідими. Для допитливих

Номер слайду 14

Для кожного теле-проекту створюється відповідний дизайн студії. Подивіться, як можуть виглядати телестудії.

Номер слайду 15

Різні види теле-студій

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Як ви вважаєте, від чого залежить оформлення телестудії? Як має виглядати телестудія для обговорення життя тварин? А для програм, які є майданчиком для обговорення проблем екології, науки? Які кольори ви б обрали для оформлення таких студій? Чому?

Номер слайду 21

Творче завдання«Дизайнер на телебаченні». Спробуйте власні сили у ролі дизайнера / дизайнерки на телебаченні. Намалюйте інтер’єр шкільної телестудії. Як вона повинна виглядати, щоб буди бути цікавою та сучасною? Під час малювання інтер’єру, не забувайте про перспективу (лінію горизонту та точки сходу). Техніка виконання роботи олівці, гуаш, акрил або акварель.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Об’єднайтеся в групи. Об’єднайтеся в групи — «сценаристи/сценаристки», «режисери/режисерки», «дизайнери/дизайнерки», «оператори/операторки». Зніміть репортаж про життя вашого класу. Робота в групах.

Номер слайду 25

Бажаю приємної творчості та натхнення!Сподобалась презентація, став будь- ласка . Дякую.

pptx
Додано
17 квітня 2023
Переглядів
2019
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку