Міжнародна федерація волейболу FIBV

Про матеріал
Презентація на тему " Міжнародна федерація волейболу". Все про FIBV. Всі матеріали взяті з відкритиx джерел в інтернеті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МІЖНАРОДНА ФЕДЕРАЦІЯ ВОЛЕЙБОЛУ

Номер слайду 2

Історія Міжнародна федерація волейболу (ФІВБ) (фр. Fédération Internationale de Volleyball, FIVB) керуюча всім світовим волейболом структура об'єднує 222 національні федерації. Штаб-квартира знаходиться у швейцарському місті Лозанна

Номер слайду 3

Президентом организации является Ари Граса Фильо (Бразилия).(нар. 23 квітня 1943, Ріо-де-Жанейро) - бразильський волейболіст, волейбольний функціонер, президент ФІВБ (з 2012).

Номер слайду 4

Організація була утворена 20 квітня 1947 року у Парижі. Наприкінці 1940-х років світова волейбольна громадськість почала виробляти кроки для формування міжнародного керівного органу волейболу. Першочерговою передумовою для створення Міжнародної федерації волейболу було бажання національних волейбольних комітетів організувати та провести чемпіонат світу з даного виду спорту.

Номер слайду 5

Чемпіонат світу з волейболу серед чоловіків - міжнародний турнір з волейболу, що проводиться раз на 4 роки під егідою Міжнародної федерації волейболу (ФІВБ). Є найпрестижнішим, після Олімпійських ігор, турніром для національних збірних з цього виду спорту.

Номер слайду 6

Першим президентом організації було обрано француза Поль Лібо

Номер слайду 7

У вересні 1948 року у Римі ФІВБ провела перший чемпіонат Європи серед чоловічих команд. Чемпіонат Європи з волейболу серед чоловіків – міжнародний турнір національних збірних, який проводиться під егідою Європейської конфедерації волейболу (CEV).

Номер слайду 8

24 вересня 1957 року 53 сесія МОК визнала волейбол олімпійським видом спорту.

Номер слайду 9

У 1961 році VIII Конгрес ФІВБ, що проходив у Марселі, прийняв рішення про створення у своїй структурі п'яти континентальних комісій, яким доручив організацію та розвиток волейболу в країнах, розташованих у Європі, Азії (включаючи Австралію та Океанію), Африці, Північній Америці та Південній Америці .

Номер слайду 10

У 1972 році Конгрес ФІВБ приймає рішення про перейменування континентальних комісій на континентальні конфедерації. Створено такі конфедерації: Азіатська (AVC), Африканська (CAVB), Європейська (CEV), Північної, Центральної Америки Країни Карибського басейну (NORCECA) Південної Америки (CSV).

Номер слайду 11

Світова ліга (англ. FIVB World League) - комерційний турнір чоловічих національних волейбольних збірних, що проводився у 1990-2017 роках. З 2018 року Світова ліга та її аналог для жіночих збірних – Гран-прі – замінено у міжнародному календарі на Волейбольну Лігу націй. Найбільша кількість титулів Бразилія Бразилія (9)

Номер слайду 12

Волейбольна Ліга націй (англ. Volleyball Nations League)— щорічний турнір національних волейбольних збірних, перший розіграш якого відбувся у 2018 році.

Номер слайду 13

В даний час ФІВБ є найбільшою спортивною організацією у світі, об'єднуючи 222 національні федерації.

pptx
Додано
15 лютого 2023
Переглядів
919
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку