Урок, Презентація на тему "Вправи на гнучкість тіла"

Про матеріал
Гнучкість — це абсолютний діапазон рухів у суглобі чи декількох суглобах, що досягається в динамічних чи статичних умовах під дією зусиль м'язів чи зовнішніх силових впливів. Гнучкість є однією з п'яти основних фізичних якостей людини. Також під гнучкістю розуміють здатність людини виконувати рухи в суглобах з можливо більшою амплітудою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вправи на гнучкість тіла. Бегеній Софія 10 АНФ

Номер слайду 2

Зробити тіло пластичним допоможуть спеціальні вправи на гнучкість. Їх можна виконувати самостійно, поєднуючи з іншими тренуваннями. А головне – займатися можна й вдома. Ступінь гнучкості людини вимірюється тим, наскільки рухливі у неї суглоби, а це залежить від самих суглобів, зв'язок і сухожиль. Наявність гарної гнучкості може запобігти отриманню травм і втраті рухливості, поліпшить вашу поставу і допоможе вгамувати біль у спині. Поєднуючи динамічні розтяжки, статичні розтяжки і спеціальні вправи, ви зможете швидко розвинути свою гнучкість.

Номер слайду 3

Як розвинути гнучкість?Хороша гнучкість і еластичний зв'язковий апарат дозволяють тілу прекрасно реагувати на фізичні навантаження. При цьому відзначено збільшення м'язової сили, витривалості, якщо гнучкість розробляється паралельно. Вона ж допомагає отримати великий розмах рухів і сприяє зменшенню ймовірності спортивних травм. А чим рідше виникають травми, тим менше пропусків тренувань у спортсменів. Відповідно, ефективність занять збільшується.

Номер слайду 4

Важливі поради. Перед початком занять визначте свій природний рівень гнучкості, його відповідність вашому віку і стану здоров'я – але тільки пам'ятайте, що здатність до розтягування у тіла може змінюватися в залежності від часу доби. Пам'ятайте про це, коли будете складати індивідуальний графік тренувань. Будь-яка розтяжка повинна проводитися тільки відповідно до ваших потреб – прислухайтеся до тіла, воно підкаже, які вправи необхідні саме вам. Ні в якому разі не порівнюйте себе з іншими, відштовхуйтесь тільки від своїх результатів. Розробіть свій режим тренувань – щоб розвинути загальну гнучкість, ви повинні враховувати кожну групу м'язів. Тільки збільшуйте навантаження поступово – травмувати деякі зв'язки дуже легко, ретельно стежите за змінами, перед підвищенням інтенсивності виконуйте кожну вправу не менше тижня.

Номер слайду 5

Вправи на гнучкість тіла. Засоби і методи розвитку гнучкості постійно розвиваються, проте немає сенсу стежити за нововведеннями, якщо є проблеми зі здоров'ям. Для вдосконалення своїх можливостей досить виконувати такі вправи: Перехрещення рук з подальшим їх підняттям над головою, при якому потрібно тягнутися до стелі. Притиснення п'ят до сідниць з погойдуванням вперед-назад (краще виконувати поступово). Випади з максимальним розтягуванням верхньої частини тіла. Присідання з притиснутими стопами і подальшим випрямленням ніг. Нахили в бік з максимальним розтягуванням косих м'язів живота.

Номер слайду 6

Використані джерелаhttps://maximum.fm/yak-rozvinuti-gnuchkist-tila-v-domashnih-umovah_n134657https://ppt-online.org/755887https://naurok.com.ua/rozvitok-gnuchkosti-ta-vpravi-dlya-i-rozvitku-184076.html

Номер слайду 7

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
16 лютого 2023
Переглядів
1150
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку